Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Petr Kramný se ve vězení sešel s Kajínkem: O čem mluvili?

Autor: bop, kru - 
18. prosince 2016
05:00

Neustále trvá na své nevinně. Tvrdí, že celý soudní proces byl vykonstruovaný. Soudkyně byla předpojatá, důkazy zfalšované, a nakonec odsoudili nevinného. Teď si kroutí svůj osmadvacetiletý trest ve věznici na Mírově. A setkal se tam prý i s Jiřím Kajínkem…

Petr Kramný (38) dostal za vraždu své manželky Moniky (†36) a malé dcery Klárky (†8) 28 let. S verdiktem ale rozhodně spokojený není. „Posté všem a Blesku poněkolikáté říkám, že jsem holkám neublížil. Miloval jsem je. Přece bych s Monikou, když bych si s ní nerozuměl, neletěl na tak drahou dovolenou. Říkám, odsoudili nevinného,“ tvrdí zarytě. 

A zachází dokonce ještě dál. Podle jeho slov není zdaleka jediný neprávem odsouzený člověk, který u nás sedí za mřížemi. „Budete se divit, ale za mřížemi je hodně lidí, kteří skutečně nic neudělali. Ušili na ně řetězec nepřímých důkazů a jsou tady. Jako já. Netušil jsem, že to tak může u nás fungovat,“ popisuje svůj pohled na český trestněprávní systém.

VŠE O PŘÍPADU PETRA KRAMNÉHO ČTĚTE ZDE >>

Dokonce i v čase, kdy mají všichni ostatní myšlenky spíš kolem blížících se Vánoc, se stále v hlavě vrací k soudnímu procesu. „Pořád vidím soudkyni Gilovou a její podjatost. A taky se v myšlenkách vracím k vrchnímu soudu. Tam jsme předložili fakta o falšování důkazů ve spisu. I vrchní státní zástupkyně chtěla, aby se soud tímto zabýval. Proč to nevyslyšeli, to opravdu nechápu,“ svěřil se Kramný s myšlenkami, které ho pronásledují.

A stále se nevzdává naděje na to, že se snad brzy opět vrátí na svobodu. „Nejsem vrah, budu bojovat. S advokátkou Janou Rejžkovou jsme podali dovolání k Nejvyššímu soudu. Snad je bude falšování důkazů zajímat více než v Olomouci. Šance je pořád stejně veliká. Stačí, když soud vyjde ze skutečných faktů a odmítne konstrukci vyrobenou v Ostravě,“ popsal své plány Kramný.

VÍCE O JIŘÍM KAJÍNKOVI ČTĚTE ZDE >>

Jako odsouzený za dvojnásobnou vraždu si svůj trest kroutí ve věznici na Mírově. V té samé sedí i další slavný vrah, Jiří Kajínek. Na otázku, jestli se spolu někdy viděli, Kramný odpověděl: „Viděli. Prohodili jsme i pár vět. Zrovna ten chlap už má být dávno na svobodě. Pokud já jsem měl zabít Moniku i Klárku a dostal jsem 28 let, tak proč on dostal za zabití dvou ozbrojenců doživotí? Není to logické, ani spravedlivé.“

lalia ( 23. března 2017 10:21 )

Pokrok,hodně si dovoluje.Odsoudit neviného je tak jednoduché.Vrátí se vám to v živote,nebojte.

franta-mlaticka. ( 22. prosince 2016 13:58 )

Spolek Šalamoun je banda primitivů, nemakačenků a opilců, kteří mrhají penězi daňových poplatníků. Šalamouni jsou banda idiotů a ty jsi rozumově omezená eivo, přeji ti rozum, ale ten se koupit nedá, jako blbka ses narodila, jako blbka umřeš.

eiva ( 22. prosince 2016 11:50 )

Dvanáct let trvalo Jaroslavu Schindlerovi, než přesvědčil soudy, že to nebyl on, kdo přepadal pošťačky ve Znojmě. S očištěním jména mu pomáhal spolek Šalamoun, který se zajímá právě o justiční omyly. Obnova procesu je reakcí na stížnost na porušení zákona, kterou spolek podal. Zdroj: http://brno.idnes.cz/jaroslav-schindler-prepadeni-postacek-soud-osvobozeni-pie-/brno-zpravy.aspx?c=A 161112_2285734_brno-zpravy_krut Kramnému přeji, aby se dočkal spravedlnosti bez falšování důkazů, justiční omyly jsou neomluvitelné. Těm, co lynčují Kramného, přeji, aby otevřeli oči, a těm, co vidí pochybnosti v kauze Kramný, přeji, aby je takové protiprávní jednání nikdy osobně nepotkalo.

byvalyvoliccssd4 ( 20. prosince 2016 10:59 )

Baví mne, jak zdejší debilové plácají své naivní představy o vraždění el. proudem

franta-mlaticka. ( 19. prosince 2016 10:06 )

nevšimol poklad, nevšimol, byl ramadán a egyptský lekár neprováděl soudní pitvu.

Zobrazit celou diskusi