Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Uniklo z rozsudku nad Kramným: Obvinil zaměstnance hotelu z vraždy a pak jim dal dárek

Autor: dce - 
1. října 2016
05:01

Jsou to již čtyři měsíce, co Vrchní soud v Olomouci definitivně odsoudil Petra Kramného za dvojnásobnou vraždu. V kauze ale stále nepřestávají vyplouvat drobné detaily, které často působí smutně a někdy doslova podezřele. Tak je to i v případě „drobného dárku“, který Kramný nechal zaměstnancům hotelu, které jen krátce předtím osočil z vraždy své ženy a dcery!

Petr Kramný svou ženu Moniku a dcerku Klárku zabil na dovolené v Egyptě v roce 2013. Podle obžaloby použil k vraždě elektrický proud, obě těla pak dlouhé hodiny nechal na pokoji a předstíral, že je celé rodině špatně. To vše mu mělo posloužit jako alibi, vinu se totiž snažil svalit na kdekoho, včetně personálu hotelu, který jim měl podle něj předat otrávené pití!

Tahle verze Kramnému sice dlouho nevydržela, ale i tak na ní soudce a svědci zvládli najít hned několik much. Jedna, kterou v rozsudku odhalil soudce Jaroslav Čepka, se týká „kauzy“ zavazadla…

Kramný totiž hned několik svědků šokoval tím, že místo smutku, zoufalství či alespoň vzteku reagoval na smrt svých dvou nejbližších zcela pragmaticky. Zavolal matce, zavolal na pojišťovnu a řešil zavazadla, která po holkách zbyla. Nechtěl totiž platit poplatky za jejich převoz do Česka.

„Při jejich prvním setkání obžalovaný nepožadoval odbornou pomoc, ale ptal se na způsob, což mu utkvělo v paměti jako zásadní informace z tohoto setkání, úhrady za zavazadla při návratu do republiky, když se vrací sám a má tři kufry,“ vysvětluje soudce k výpovědi Petra Koloucha, lékaře, kterého za Kramným vyslala do Egypta pojišťovna.

Nebyl samozřejmě jediný, koho podobná věc zarazila. Podobně mluvil i mluvčí cestovní kanceláře Blue Style Martin Slaný. „Bylo mi velmi divné, že by pan Kramný nechal ty věci zaměstnancům hotelu, o kterém tvrdil, že mu tam otrávili manželku a dceru,“ řekl u soudu. 

A soudce vytáhl další přinejmenším zvláštní detail. „O tom (že zanechal kufry pro zaměstnance hotelu na pokoji) svědčí i vzkaz zažurnalizovaný na č.l. 921 spisu: ‚Na pokoji č. 5111 jsem zanechal dva kusy kufrů pro uklízeče jako dárek. 6. 8. 2013 Petr Kramný‘,“ stojí v rozsudku. Existenci vzkazu potvrdila i Alžběta C.

„Je zarážející, že obžalovaný Petr Kramný ještě v době, kdy se nacházel v Egyptě, a to ve velmi krátké době po smrti svých nejbližších osob, tedy manželky a dcery, předal zaměstnancům hotelu, které činil za smrt těchto nejbližších osob a zdravotní potíže, způsobené jemu samotnému, odpovědné, osobní věci manželky a dcery,“ uvedl soudce.

Vše o případu Petra Kramného čtěte ZDE›››

Jussa ( 2. října 2016 08:56 )

Jak se vzteká,prrrr vzteklounku, prrrr,ještě ti praskne žilka.Já mu nefandím, ale po dnešním článku začínám jako každý normální člověk pochybovat. Jen fanatik jako ty to bude rozmetat. Klídek klone.

Jussa ( 2. října 2016 00:29 )

Se nepo.ser.

bum-bala-bac ( 2. října 2016 00:27 )

Fúúúúj, ty jseš dobytek, tak to je i na mě moc. Je mi z tebe na blití.

Jussa ( 2. října 2016 00:26 )

Volal mě někdo?Já číhám za rohem a jak je o mě řeč,hned přiběhnu.Dneska to chvilku trvalo,nechala sem si od našeho kozla Karlíka lízat kchundu.To byla krása.Jen kdyby tak nesmrděl,taky mě pos.ral ale na to sem zvyklá.

bum-bala-bac ( 2. října 2016 00:22 )

3,14 ty jsi už opravdu dementní, kolikrát ti mám psát, že nechlastám, nehulínm, nefetuju, já nejsem taková troska jako ty. Ale to tě omlouvá, soudíš podle sebe, psychouši.

Zobrazit celou diskusi