Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kramného čeká drsný režim! Na vraha Moniky a Klárky jsou ve vězení už připraveni

Autor: Saša Vetkovská - 
5. června 2016
05:00

Petr Kramný (38) jde za vraždu Moniky (†36) a Klárky (†8) na 28 let za mříže. Do jaké věznice nastoupí se teprve rozhodne. Už teď je ale jisté, že ho budou čekat velké změny.

Kramný a jeho obhájkyně Jana Rejžková nevzdávali boj za osvobození do poslední chvíle. Advokátka ještě včera navrhla doplnit k dokazování přes 20 věcí, ale nepochodila.

„Návrhy se zamítají. Vrchní soud má za to, že jsou nadbytečné,“ zničil jejich naděje soudce Václav Čapka a vynesl definitivní rozsudek. Kramný sklopil zrak a prázdný pohled prozrazoval zdrcující emoce.

Video  Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se!  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Ve vazbě Petr Kramný strávil 833 dnů. I když věznici neopustí, jeho život se přesto změní. Následující asi dva týdnu stráví na vstupním oddělení výkonu trestu, kde podstoupí prohlídky a další nezbytné úkony. Tam se také vězeňská služba rozhodne, do jaké věznice půjde.

Ve výkonu trestu Kramný paradoxně získá větší volnost. Na oddělení bude méně kontrolován a bude se moci volněji pohybovat mezi ostatními dosouzenými. Jeho život bude pestřejší. Může cvičit v posilovně, navštěvovat různé kroužky, věnovat se svým zálibám.

Další změny

  • Ve vazbě měl právo pracovat. Nyní, pokud pro něj bude zaměstnání, má povinnost pracovat.
  • Ve vazbě mohl přijímat návštěvy jednou za 2 týdny na 90 minut. Okruh návštěv mohl být neomezen a mohl jim asistovat policista nebo státní zástupce. Nyní bude mít právo přijímat návštěvy v čase určeném ředitelem věznice na dobu celkem 3 hodiny během jednoho měsíce.
  • Horší to bude s balíčky. Zatímco ve vazbě mohl balíček s potravinami a věcmi osobní potřeby do hmotnosti 5 kg přijmout jedenkrát za 3 měsíce, ve výkonu trestu na něj bude mít nárok jen dvakrát do roka. Navíc do vazby mohl dostávat bez omezení balíčky s oblečením na výměnu, knihy, denní tisk, časopisy a hygienické potřeby.

 

Video  Kramného matka po synově odsouzení: Svou rodinu miloval!  - Jan Jedlička, Etienne Bláha
Video se připravuje ...

girasole. ( 18. července 2016 14:25 )

hops.1 ( 21. června 2016 14:05 )

presne. A neni jim divny, ze jeji otec je od zacatku v klidu a par tydnu po smrti dcery shanel defky

hops.1 ( 21. června 2016 13:57 )

Klon krakonose bude odnoz od giriny a krdymrdy

hops.1 ( 21. června 2016 13:54 )

krdasseneda ( 21. června 2016 12:40 )

Halóóó,jjusa,omlouvám se za ty Bohnice

Zobrazit celou diskusi