Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Gilová udělala v rozsudku chybu: Co to znamená pro Kramného?

Autor: dce - 
31. května 2016
18:43

V úterý proběhl první den odvolacího soudu s Petrem Kramným. Druhý den už nás čeká jen rozsudek, už teď je ale jasné, že původní verdikt bude kvůli chybě soudkyně Gilové zrušen. Co to ovšem znamená pro Kramného? 

Petr Kramný byl v lednu odsouzen Okresním soudem v Ostravě k trestu 28 let za vraždu své manželky Moniky a dcery Klárky na dovolené v Egyptě. Obě strany podaly v případě odvolání, které se projednávalo v úterý u Vrchního soudu v Olomouci.

Soudkyně Gilová ovšem v rozsudku chybně přečetla znění paragrafu. V písemném rozsudku bylo vše v pořádku, ale státní zástupce to nepovažoval za dostatečné. Je tedy třeba rozsudek zrušit a znovu ho přečíst ve správném znění.

„Pokud jde o tu formální chybu, lze ji napravit opakovaným ohlášením výroku,“ řekla u soudu Klára Slámová. Navíc není ani nutné vracet se do Ostravy, rozsudek může znovu přečíst soud v Olomouci, jak Slámová informovala redaktory Blesku.

Obhajoba žádala úplné zproštění viny, popřípadě doplnění dokazování u soudu prvního stupně. Obžaloba pro změnu požadovala zvýšení trestu až na vrchní hranici sazby, tedy třicet let. 

Jak to tedy může ve středu u soudu dopadnout? Možností je hned několik. Soud může rozsudek nechat prakticky beze změny, jen jej znovu přečte tentokrát se správným paragrafem, na jehož chybné přečtení u Okresního soudu v Ostravě si stěžoval státní zástupce. Takový rozsudek je pravomocný a Kramnému by zbývalo pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Druhou možností je, že soudce uzná odvolání jedné ze stran – může tedy rozsudek zrušit a případ vrátit k projednání soudu prvního stupně s doplněním nových nebo zopakováním starých důkazů. Popřípadě může zrušit rozsudek a dle odvolání stran ho upravit – je možné, že Kramnému dá vyšší trest 30 let, nebo že ho propustí.

V tom případě by Kramný putoval zpět do vazby, kde by se konala lékařská prohlídka a několik dalších procesních úkonů. Do několika hodin by Kramný byl na svobodě.

Dění v soudní síni jsme pro vás sledovali online, pokračovat budeme ve středu v 8:30.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Slvek Fanny ( 26. prosince 2017 00:22 )

Pitva obětí v Egyptě prokázala spálené-poleptané vnitřnosti, hlavně žaludek - elektřina toto nedokáže! Savo - silný dezinfekční prostředek. Silně zředěný se dá použít na oplachování ovoce, zeleniny, praní prádla, omytí rukou atd. Mnoho cestovatelů do obdobně zdravotně rizikových zemí si ho balí do kufru. Pokud třeba na procházce něco snědly či vypily, nejčastěji se toto stává u pouličních prodavačů a měli poté nějaké přiznaky nevolnosti a případného průjmu, tak v domnění že by se mohli tímto Savem vnitřně dezinfikovat, se z neinformovanosti o nutnosti zředění vodou, napít nezředěného Sava! Vypití cca 1 dcl nezředěného Sava se bez okamžité lékařské pomoci rovná v krátké době po urputném zvracení a bolestech kruté smrti s výše uvedenými následky. Taky je zde možnost, že jim bylo nezředěné Savo panem K. podáno, kdy pak sám se napil již zředěného Sava a tímto měl jen mírné příznaky, převážně pouhé zvracení! Toto ale by měla být otázka pro vyšetřovatele. Současnému obvinění, že byly oběti usmrceni el.proudem, jako elektrikář s dlouholetou praxí, tak tomu jak po fyzické tak i technické stránce osobně absolutně nevěřím! Někdo kompetentní by se nad tímto třebas takto možným měl zamyslet..... S.

.girasole. ( 18. července 2016 14:29 )

🐼🐼🐼

verka1 ( 31. května 2016 20:10 )

udělala jenom formální chybu. spis půjde zpět do Ostravy a opraví chybu, ale o trestu je už dávno rozhodnuto.

lync ( 31. května 2016 19:45 )

asi vidíš dvojitě ne?

vosavopruz ( 31. května 2016 19:38 )

komunismus byl jeden velký anál,kam se hrabe Kramný

Zobrazit celou diskusi