Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

V případu Kramný se podle znalce Matlacha padělaly vzorky z pitvy: Proč všichni podivně mlčí?

  • Autor: kru,dce - 
    31. 3. 2016
    14:20

    Soudní znalec Radek Matlach se opět vložil do případu Petra Kramného, který byl v lednu odsouzen za vraždu své manželky a dcery na dovolené v Egyptě na 28 let. Matlach nyní tvrdí, že vzorky, které v posudku prezentovali znalci obžaloby, jsou padělané! Neukazují podle něj dva různé vzorky, ale obrázky, kdy má být jeden snímek výřezem druhého. A jak se k celé věci staví ostatní strany v případu?

  • 1.Krajský soud v Ostravě

    Písemně se k věci Blesku vyjádřila i mluvčí soudu v Ostravě. „Krajský soud v Ostravě se již v rámci odůvodnění rozsudku se všemi provedenými důkazy vypořádal a nebude již nad jeho rámec poskytovat další vyjádření. Věcí se nyní bude z podnětu odvolání účastníků zabývat Vrchní soud v Olomouci,“ napsala redakci mluvčí soudu Lucie Olšarová.

    Budouva ostravského soudu, kde probíhal proces s Petrem K. Budouva ostravského soudu, kde probíhal proces s Petrem K. | Foto Blesk. - Petr Novotný

  • 2.Státní zástupce Vít Legerský

    Informaci o výrobě důkazů a též reportáže v dalších médiích, kde se objevily i fotky z pitvy jedné z mrtvých, nechtěl blíže komentovat ani dozorující státní zástupce Vít Legerský: V současné době se k případu nebudu vyjadřovat.“

    Vít Legerský Vít Legerský | archiv Blesku

  • 3.Soudní znalkyně Margita Smatanová

    Marně se Blesk snažil dovolat soudní znalkyni a lékařce Margitě Smatanové. Právě ta dle Matlacha vložila do spisu dva obrázky srdcí zesnulé Moniky a Klárky. Lékařka telefon nejdříve nebrala. Přes spojovatelku se nám jí podařilo dovolat. Znalkyně se odvolala na svého šéfa Igora Dvořáčka. „Tohle už řeší náš pan přednosta. Nebylo by dobré, abych do toho vstupovala,“ uvedla Smatanová. 

    Blesku poskytla i číslo Dvořáčkova mobilu. Navíc přislíbila, že jej před odchodem upozorní na telefonát. Přednosta Dvořáček ale mobil opakovaně nezvedl. Mobilní telefon nezvedal ani další z ostravských soudních znalců Marek Dokoupil.

    Margita Smatanová Margita Smatanová | archiv Blesku

  • 4.Soudní znalec František Vorel

    Světlo do manipulace, přípravy či úpravy důkazů zatím nevnese ani docent František Vorel z Fakultní nemocnice České Budějovice, kde prováděli revizní posudek. Dle kolegů je na dovolené.

    František Vorel František Vorel | archiv Blesku

  • 5.Právnička Klára Long Slámová

    „Posudek nevzniká z fotografií, ale ze vzorků. Boj se svádí v soudní síni a Matlach na to měl plno času tam, ale neudělal to, protože věděl, že by neuspěl,“ prohlásila zástupkyně rodiny Moniky Klára Long Slámová. „Matlach se tím sám podkopává, protože v tu chvíli není nestranný, a tudíž použitelný jako znalec,“ dodala.

     

    VŠE O PŘÍPADU PETR KRAMNÝ ČTĚTE ZDE>>>

    Slámová už u soudu žádný zásadní zvrat v případu Kramného neočekává. Slámová už u soudu žádný zásadní zvrat v případu Kramného neočekává. | Foto: Petr Novotný

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

.krakonos5oo. ( 13. dubna 2016 14:51 )

My komunisté v tom máme praxi. Ti by si "vzpměli" i na věci, o kterých v životě ani neslyšeli. Jako v padesátých letech nebo ve filmu "Kladivo na čarodějnice".

provokaterka ( 13. dubna 2016 05:01 )

Uzákonit a využívat právo útrpné a hned by byli výsledky.

povim_vam_pravdu ( 8. dubna 2016 22:55 )

Nepadělali vzorky, ale fotky, hloupí pleskáci!

japos22 ( 5. dubna 2016 21:59 )

 borec perlí u soudu, blbec se vykecává do médií, není co dodat

noacojezase ( 3. dubna 2016 19:20 )

No a co? Nic, jen se proti tomu slovutnému a nejspravedlivějšímu znalci spikli další a ještě k tomu neváhali potopit nemocnici.

Zobrazit celou diskusi