Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Věděl, že má na kahánku: Kramný chtěl prchnout už den po vraždě!

Autor: dce - 
29. března 2016
05:00

Petr Kramný zavraždil svou ženu a dceru na dovolené v Egyptě v létě roku 2013. Více než dva roky poté si vyslechl rozsudek, ale od samého začátku vyšetřování smrti dvou jinak zdravých Češek věděl, že má na kahánku! Už den po vraždě chtěl z Egypta zmizet.

Pouhý den Petru Kramnému stačil na náhlé uzdravení po údajné otravě a zoufalý pokus o útěk z cizí země zpět do Česka. Jak se ale cítil ve skutečnosti – právě zavraždil svou manželku a dceru, tvrdil, že všichni zvraceli, protože byli otráveni – to ví jen on. Sváděl vinu na svou ženu Moniku, ale přitom moc dobře věděl, že patologové žádný jed, kterým by je nebohá žena zabila, nenajdou.

A chtěl z Egypta rychle zmizet.Dle této zprávy konzulka poprvé hovořila telefonicky s obžalovaným dne 30. 7. 2013 v 11:45 hod. a tehdy jí sdělil, že s policií ještě nehovořil, cítí se dobře a chce odcestovat do ČR dříve,“ stojí v rozsudku.

Byl to sotva jeden den od smrti obou žen, Kramný byl v té době ještě hospitalizován kvůli údajné otravě. Konzulka přijela hned další den do Hurghady, aby věc mohla řešit osobně.

„Konzulka hovořila s ošetřujícím lékařem, který jí sdělil, že obžalovaný je zdráv, z rozboru krve nebylo nic zjištěno (žádné poškození ledvin, jater). Lékař nepotvrdil ani zvracení. Obžalovaný si přeje co nejdříve odletět,“ pokračuje se v rozsudku.

O pět dní později mu ale prokurátor sdělil, že vycestovat nemůže. Kramný se přesto později o útěk pokoušel. Dokonce svým známým navrhoval zfalšování pasu.

„Bavili jsme se i s tou Katkou G., tak jsme si dělali srandu, že si chce otisknout razítko do pasu, a já mu říkal, ať to udělá vajíčkem, a on říkal, že to zkoušel a že to nejde,“ prozradil Standa Š. u soudu.

29. října 2013 nakonec dostal povolení odletět do Česka. „On totiž měl v plánu útěk z Egypta. Kdyby povolení k odjezdu přišlo o den později, už by byl na útěku,“ prozradil zdroj Blesku. „Prostě toužil být zpátky doma. Bál se, že by mu v Egyptě hrozil trest smrti.“

subrosa1976 ( 29. března 2016 21:34 )

Co pořád řešíte!! Byli tři, dvě jsou mrtvé a nezůstala po nich vražedný nástroj - takže Monika to nebyla, Klárku vylučuji. Nikoho cizího by nic nenapadlo, neměl by motiv u cizích turistek, zbývá jediný Kramný a měl sakra motiv, žárlil, jako hrom!!

eiva ( 29. března 2016 13:03 )

1. 2. 2016 Mluví tam p. Matlach o zaměně snímků znalce Vorla, a taky že ho obhajkyně zbavila mlčenlivosti (nevím jak široké). Pak mluví obhájkyně o tom, že zaměněné smímky jsou součástí obhajoby.

zednik ( 29. března 2016 12:54 )

 eivaa, že vůbec něco dovysvětluješ.. jen ztráta energie. Ke snímku, který je pootočený a vydávaný za dva různé je ticho po pěšině... Co taky dodat že? Tak se dál bude mlátit 1000x omletá sláma

tymitaky ( 29. března 2016 12:52 )

To nemůžu najít, nějaké datum by nebylo?

Jusa12 ( 29. března 2016 12:49 )

 Tak že Matlal vyrobil nové důkazy ale trvalo mu to dost dlouho-od listopadu?Snaží se,tak uvidíme jestli to stálo za to a jeho snaha ovlivní odvolací soud.

Zobrazit celou diskusi