Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soudkyně Petra Kramnného byla jako normalizační prokurátorka, myslí si každý pátý Čech

Autor: Etienne Bláha - 
12. ledna 2016
18:25

Vražda Moniky (†36) a Klárky (†8) nejenže přinesla Petru Kramnému nepravomocný rozsudek 28 let vězení v base, ale zároveň i nenávist lidí. Především žen. Potvrdil to velký průzkum pro Blesk. Přesto si ale každý pátý Čech myslí, že proces nebyl spravedlivý.

V průzkumu společnosti SANEP odpovídali lidé na otázky spjaté s případem. Je 28 let odnětí svobody přiměřený trest? Bude stačit k nápravě Kramného? Soudili by Češi stejně?

A je přirovnání ke komunistickým procesům oprávněnou reakcí obhájkyně Jany Rejžkové? Ve všech čtyřech otázkách Kramný propadl. Více než polovina dotazovaných s tvrzením o komunistických praktikách nesouhlasí, s obhájkyní pak souhlasí přibližně pětina.

Ohledně trestu si téměř polovina myslí, že 28 let za mřížemi je přiměřený trest. Ale více než třetina tvrdí, že to nebude k nápravě Kramného stačit! Stejně by pak na základě nepřímých důkazů bývalého otce rodiny odsoudila skoro polovina dotázaných.

Zločin spáchaný na matce a dceři výrazněji zahýbal s něžnější polovinou společnosti. Ve všech případech odpovídaly mnohem více nepříznivěji než muži. Přibližně čtvrtina všech lidí pak většinou nevěděla, jak případ posoudit.

japos22 ( 19. ledna 2016 20:35 )

joldh ( 15. ledna 2016 21:29 )

Synáčka měli oběsit! Jasně, že to nejde ale potom nejde mluvit ani o spravedlnosti. Fuj!

verka1 ( 14. ledna 2016 15:52 )

jj, tak uvidíme jak bude tento případ pokračovat. jak už jsem psala PK zastupuje právnička a ta ví jaké má dál dělat právní kroky.

eiva ( 14. ledna 2016 15:15 )

Opr. zúčastnili Taky si to tak myslím, jak uvádí A. Knapová. Tohle by měla být povinná četba pro všechny kamnobijce. http://www.reflex.cz/clanek/komentare/68460/i-vyvrhel-jako-kramny-ma-pravo-na-spravedli vy-proces.html

eiva ( 14. ledna 2016 15:02 )

Věrko, jakž takž lze věřit on-line zápisům od soudu, záleží, který bulvár to dělal. Hlavně si přečti a nebo raději poslechni znovu obhajovací řeč a řeč st. zástupce. Tam se hodně dozvíš. Tady v diskuzi jen urážejí všechny zastánce spravedlnosti.Dookonce urážejí i obhájkyni a adv. Sokola jen proto, že se snaží o spravedlnost a poukazují na nesrovnalosti v procesu. Šikana, dehonestace a lynčování PK je tu od začátku ve vysoké míře, někdy z neznalosti pod vlivem bulváru a někdy z nenávisti . Jestli chceš vědět více, tak se zaměř na příspěvky z okruhu lidí, kteří např. podali na adv. Slámovou podnět k šetření, že porušuje zásadu presumpce neviny, nebo lidí, kteří PK ve vězení navštívili, zůčastnili se jednání a mají větší znalosti o kauze. Oni taky nejsou z rodiny Kramných, jsou prostě jsou lidi, kterým záleží na spravedlnosti a myslím, že to tak nenechají, že se chystají další stížnosti.

Zobrazit celou diskusi