Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jak přijal Kramný rozsudek? Nehnul ani brvou, ze soudkyně nespustil oči

Autor: ljš, et - 
7. ledna 2016
20:15

Žádný pláč, ani křečovitý smích! Zatímco v první den soudu ronil při své řeči Petr Kramný slzy, při čtení rozsudku nehnul ani brvou. Se zdrcujícím rozhodnutím o jeho dalším osudu se vyrovnával pouze ve svém nitru. 

Protože se vyhlášení rozsudku odehrávalo v největší soudní síni, kterou ostravský soud disponuje, nepřivedla eskorta Kramného po chodbě jako v prosinci, ale vedlejším vchodem přímo z vazební věznice. Hned za dveřmi tak obžalovaný spatřil svoje rodiče, kteří seděli v přední řadě. Lehce jim pokynul hlavou na pozdrav a usmál se také na svou obhájkyni, která seděla v lavici za ním.

Poté, co soudkyně vyzvala přítomné, aby povstali ke čtení rozsudku, opíral se Kramný špičkami prstů o desku stolu a upřeně soudkyni sledoval. Když zaznělo slovo „vinen“, nehnul ani brvou a stejný netečný výraz zachoval i v momentě, kdy soudkyně vyřkla ortel ve výši 28 let.

Po celou dobu, co soudkyně svůj verdikt odůvodňovala, se pak soustředil pouze na ni. Nepodíval se ani na rodiče, ani na obhájkyni, která seděla v lavici za ním. Velké pohnutí, které prožíval, prozrazovalo snad jen mírné začervenání jeho obličeje. Výraz v obličeji pak změnil jen ve chvíli, kdy soudkyně vyjmenovávala poruchy osobnosti, které podle posudku vykazuje jeho osobnost. Tehdy se zhluboka nadechl a něco si zamumlal.

Poslechněte si vynesení rozsudku nad Petrem Kramným:

Video Jménem republiky: Takhle zní celý verdikt nad Petrem Kramným!  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Když mu pak soudkyně umožnila poradit se svou obhájkyní, pozorně jí naslouchal. Pak podepsal tři dokumenty, které mu podala, a znovu se začali radit. Rejžková mu na prstech ukazovala „za prvé“ a „za druhé“, což mělo být nepochybně odvolání proti rozsudku a stížnost proti vazbě. Kramný to ale popletl a rychle ze sebe vyrazil: „Odvolávám se a podávám stížnost proti rozsudku.“ Soudkyně mu poté vysvětlila, že proti rozsudku stížnost podat nemůže a že si tedy zřejmě stěžuje na rozhodnutí o vazbě. Kramný se pak okamžitě opravil. 

Poté, co si státní zástupce a Moničin bratr Radmil nechali v otázce odvolání čas na rozmyšlenou, jednání skončilo a Kramný byl odveden zpátky do cely. Cestou znovu krátce pokynul rodičům. Ti v přední lavici seděli sami, jeho nová přítelkyně Vanda se tentokrát z neznámých důvodů soudního líčení nezúčastnila.

CELÝ ONLINE PŘENOS Z VYNESENÍ ROZSUDKU NAD PETREM KRAMNÝM A JEHO ODŮVODNĚNÍ NAJDETE ZDE>>>

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sharonbalvanova ( 8. ledna 2016 11:09 )

Určitěěě,jistěěě.Tvoje pocity jsou mi volný.Zde v diskusi si nadáváte snad každý každému,takže ani ty pochopitelně nemůžeš být pozadu.pokud nerozumíš psanému textu a nechápeš nadsázku,která naznačuje,co je obviněný zač,radši napadáš diskutujícího,viď?

saryka ( 8. ledna 2016 08:46 )

myslím si to samé,od začátku se jelo proti němu dav lynč zvítězil,ale šlendriánská práce na základě pravděpodobně je do očí bijící,případ vyřešen možný viník odsouzen

setroseuros ( 8. ledna 2016 07:26 )

je to proto, ze vrah se nikdy neprizna! No a Rejzkova, ta to potahne dal , vzdyt ji to sype. Mozna uz i sama veri, ze to udelal , ale nemuze prece jit proti svym chlebodarcum. me by jen zajimalo, kdyz porad tvrdi, ze same neprime dukazy, jak by ona vysvelila to, ze jeji klient byl vice nez 10 h s mrtvima na pokoji a co delal kdyz si nevsimnul, ze jsou mrtve a behal jim porad pro tu vodu? jenom porad napada neprime dukazy ale rozumne vyvratit je neumi!

xandrax ( 8. ledna 2016 02:25 )

http://www.impuls.cz/clanky/2016/01/tomas-sokol-obhajoba-kramneho-ma-v-odvolani-sanci-na-uspech/

amethyst07 ( 7. ledna 2016 23:24 )

valkaamir to doufáme že se nic nezmění a že se o něj spoluvězni postaraji

Zobrazit celou diskusi