Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pro Kramného byla obžaloba v nejpřijatelnější verzi, řekl Legerský

Autor: ljš, et - 
7. ledna 2016
17:40

Přečetl tuny spisového materiálu, strávil hodiny studiem problematiky posmrtných skvrn, kladl znalcům i svědkům zapeklité otázky a nakonec přednesl několika hodinovou závěrečnou řeč. V den rozsudku už však neměl státní zástupce Vít Legerský co zvrátit, s výsledkem ale může být spokojený. Lhůtu na možné odvolání si ale ponechal, protože rozsudek je nakonec o dva roky nižší, než navrhoval.

Po vynesení rozsudku se Legerský ocitl v obležení novinářů a poskytl hned několik rozhovorů. Na otázku, zda je s výsledkem spokojený, ale odpověděl vyhýbavě. „Víte, u tak tragických událostí o nějaké spokojenosti nebo nespokojenosti vůbec neuvažuji. Pro mě a myslím, že pro každého z nás, je důležité, že se takový čin, spáchaný tisíce kilometrů daleko, podařilo vyšetřit a pachatele postavit před soud. Za to patří velký dík české policii,“ řekl Legerský.

Ten stále zvažuje, zda znalce obhajoby Radka Matlacha a Igora Farkaše neobviní z křivého znalectví. I sama soudkyně se jejich posudku v odůvodnění rozsudku obsáhle věnovala a označila ho za účelový. Podobně mluvili i revizní znalci, podle kterých mohly být chyby, kterých je v něm požehnaně, způsobené jedině hrubou neznalostí, nebo úmyslem. „Bylo by neuvěřitelné, kdyby se něco takového mělo někdy opakovat,“ shrnul to Legerský.

Znění obžaloby podle všeho pečlivě zvažoval. „Řada lidí si neuvědomuje, že to, jak byla podána, je pro pana obžalovaného ještě ta nejpřívětivější verze,“ vysvětlil a dodal, že pochybnosti o Kramného vině neměl od okamžiku, kdy vyšlo najevo, že Monika a Klárka zemřely na následky zásahu elektrickým proudem.

I přesto, že se Kramný odvolal, složitý případ zřejmě pro obávaného státního zástupce zřejmě skončil. Kauzu bude totiž dále řešit Vrchní soud v Olomouci, který zřejmě do soudní síně pošle svého zástupce. „Nepochybuji ale o tom, že i odvolací soud vinu obžalovaného uzná,“ uzavřel Legerský.

Poslechněte si, jak soudkyně Gilová vynesla rozsudek nad Petrem Kramným:

Video Soudkyně vynáší rozsudek nad Petrem Kramným - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

ixtlil ( 10. ledna 2016 11:53 )

Tak co se týče státního zástupce, tak žádnou práci ani on ani policie nedvedl, čin se stal v jiné zemi a žádnou rekonstrukci neučinili a žádné pátrání ohledně kabelu, který měl připojit k tělům neprovedli,žádný svěedk, že by jej někde fízli našli, jak si před cestou na letiště dal do kufru kabel, nebyl ani v rentgenu zavazadel žádný kabel, byl by přeci vidět a že si jej koupil někade na súku o to mani slovo. Kecy typu, že prý elktřina se zapínala speciální kartou, kterou má každý osobně přidělenu v rešcepci,jsou k pousmání.V hotelech je několik typů například v jednom měli kartu na dveře i elektřinou, ale, protože byla jen jedna, tak jsem si řekl, zkusím něco. Vzal jsem čipovou od pumpy Shell Smart Club, starou a elektřinu sepla. Vzal jinou z banky bez čipu a ta ji nesepla., Vzal jsem obyčejnoiu embosovanou nešla, vzal jsem s magnetickým proužkem a nešla.A výletnící z Egypta uvádí, že tam je elektřina na obyčejnou kartu a dá se tam dát prý jakákoliv i čipová i nečipová i s magneticlým proužekm ba i občanka i karta zákaznická do Globusu.Takže lecjaká karta to sepne a ne žádná "specializovaná"= kecy soudkyně a tohoto typu jsou všechny "důkazy". Tedy skutečný důkaz ani jeden, jen typu že měl motiv a že mohl. Za starých časů byla povinnost soudce, vyslovit v takovýchto případech pochyby, a zdůraznit, že se jedná jen o dohady a skutečný důkaz nikde a proto jej nemohl odsoudit,nestačilo, že on jako soudce řekl, že je přesvědčen a že nemá pochyby, ty pochyby byly dány malou ale třeba nějakou pravděpodobností, že to mohlo být jinak a povinností soudu či soudce bylo toto sdělit a bylo tenkrát dokázat, že to ani jinak být nemohlo,což se zde nestalo, což takto justiční *** obešla tím ,že nabyla přesvědčení.Navíc neexistující rekonstrukcí a nevyšetřováním na místě činu mu bylo upřeno právo na spravedlivý proces.

ginna15 ( 7. ledna 2016 19:35 )

Kramny zruda v base shnije, bude kouřit všechny pyje... Načesaná palice, vztekle pění velice... Vraždil ženu a i děcko, a teď přišel fakt o všecko..! Zaslouží si to však vřele, černou kladu do pr de Le!

setroseuros ( 7. ledna 2016 17:53 )

dobra prace pane Legersky! Vase i vsech kriminalistu i znalcu.

Zobrazit celou diskusi