Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Petru Kramnému navrhli 30 let místo doživotí: Smrti ve vězení se přesto možná nevyhne

Autor: ryc - 
18. prosince 2015
12:55

V průběhu procesu s Petrem Kramným (37) se spekulovalo, že může být odsouzen i na doživotí. Státní zástupce Vít Legerský mu však navrhl 30 let. Je možné, aby soudkyně Renata Gilová návrh žalobce zpřísnila? V rozhovoru pro Blesk.cz uvedl renomovaný pražský advokát Jan Černý, že ano.

Proč nenavrhl státní zástupce doživotí?

„Podle mého názoru proto, že doživotí je tím nejkrajnějším trestem. Vím, že to zní zvláštně, ale nemůžeme dávat doživotí za každou vraždu, protože tím bychom si vyčerpali možnosti, jak trestat lidi, kteří se dopustí bestiálních zločinů, kteří své oběti nejprve nelidsky mučili, nebo sériové vrahy s desítkami obětí.“

Může soudkyně uložit vyšší trest než požaduje státní zástupce?

„Ano. Soud není nijak vázán návrhy státního zástupce ani obhájce, rozhoduje zcela nezávisle.“

Může odvolací soud trest Petrovi K. snížit?

„Náš právní řád říká, že pokud se odvolá jen obžalovaný, může soud trest pouze ponechat stejný nebo ho snížit. Pokud se odvolá státní zástupce, může odvolací soud trest pouze zvýšit nebo ponechat stejný. Pokud se odvolají oba, může být trest zvýšen, snížen i zůstat stejný.“

Může odvolací soud Petra K. zprostit viny?

„Ne. Rozhodnutí o vině změnit nemůže. Pokud ale bude mít pochyby, může kauzu vrátit zpět soudu nižší instance.“

Video Mluvčí soudu Dalibor Zecha - Blesk
Video se připravuje ...

mirkazam ( 19. prosince 2015 08:19 )

surfer...

rumungro ( 18. prosince 2015 23:30 )

 Nepřímích dúkazů je tolik,že to bude stačit.Je zbabělec,takže se nezabije hned,jak dnes vyhrožuje.Ale časem to udělá,dozorci i vězni ho k tomu šikanou a psychikou dotlačí.Už teď je nalomenej,to se stát přece nemělo,aby génia zločnu odsoudili.Myslím,že můžeme očekávat nějakou demonstračku.

deltae ( 18. prosince 2015 21:23 )

Pri takto odvedenom spackanom sude sa ako obcan citim zrazena k zemi. To, ze nie su priame dokazy, sa este da ustat, ale pouzit ako jediny nepriamy dokaz, ze bol v tom case na izbe je otras. Sudkyna od prvej minuty procesu smerovala presne k tomuto vysledku, to bolo az do oci bijuce.

hrdadaxo ( 18. prosince 2015 19:55 )

na rozdiel od dievčatka a mladej ženy ktoré zavraždil , bude žiť! aj keď v base, ale bude žiť. . Pravda je však taká, že vrahov detí basisti nemusia a môže si pripraviť zadoček !!!

angrybear ( 18. prosince 2015 18:40 )

Kauza totálně zmrvená. Od začátku až do konce. Teď se to snaží zachránit?

Zobrazit celou diskusi