Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Komplikace v případu Petr Kramný: Proč museli odložit soud?

Autor: dce, et - 
19. října 2015
11:46

Soud s Petrem Kramným byl nahlášen na 26., 29. a 30. října. V plánu jsou znalci a předpokládají se i závěrečné řeči, a dokonce i rozsudek. Ale nic z toho se konat nebude! Soud by odložen!

Soud s Petrem Kramným postihly další komplikace. Tentokrát musel odložit plánované termíny z příštího týdne. Místo toho bude soud 5. a 6. listopadu. Jenže proč?

„Termín líčení byl přesunut kvůli omluvě znalce, které je nutné na návrh obhajoby předvolat. Závažnost důvodu vám ale sdělovat nebudu,“ řekl pro Blesk.cz mluvčí soudu Dalibor Zecha.

Soudkyně přitom na konci soudu napomínala obhajobu kvůli neustálým pozdě podaným požadavkům. „Musím upozornit znalce, aby se dostavili na termín, který dnes stanovím, pokud tak nebude učiněno, tak v tom už budu shledávat obstrukce!“

Ohledně příčiny přesunu soudu jsme se tedy zeptali rovnou soudního znalce, který bude v případu vypovídat, Radka Matlacha. „Jsem dlouhodobě plánovaně v zahraničí, já neumím být na dvou místech najednou. Koupil jsem si asi v květnu výhodné letenky a teď mi soudkyně řekla termín. Spousta soudců se dohodne, tady prostě přilítl termín a já jsem si vypsal omluvenku, na kterou mám plné právo.“

Proč trvalo tak dlouho, aby se znalec omluvil? A jak reagovala soudkyně – co znamená zkrácení z původních tří dnů na dva?

Petr Kramný je obžalován z dvojnásobné vraždy své manželky Moniky a dcery Klárky, kterou měl spáchat v Egyptě. Soud se táhne už od začátku července a v listopadu nás čeká již 16. a 17. den soudního líčení.

honza54.. ( 1. listopadu 2015 17:04 )

ta blbka ho chce sice za každou cenu dostat, ale nemá jak. však uvidíme

joldh ( 27. října 2015 08:50 )

Dobrý!

honza54.. ( 27. října 2015 07:21 )

příběh jde pomalu do ztracena, aby lidé zapomněli, protože on je nevinný

franta-mlaticka. ( 20. října 2015 16:55 )

Obstrukce.

tomikoomik ( 19. října 2015 21:36 )

Nahravat pro kajmana a Gilu

Zobrazit celou diskusi