Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Milenec Moniky vs. Petr Kramný: Poprvé se setkali tváří v tvář

Autor: ljš, et - 
24. září 2015
16:40

Poprvé od odhalení Moničiny nevěry se setkali tváří v tvář. Kramný se sice podle výpovědí svědků snažil sehnat na Jána R. kontakt, to se mu ale nepovedlo. Až nyní měl tedy příležitost si s ním promluvit, a chvílemi se dokonce zdálo, že touha dozvědět se o Moničině nevěře všechno je silnější než potřeba obhájit se.

Jako první do soudní síně ve čtvrtek vešel Ján R. a postavil se rovnou k pultíku pro svědky. Když o pár vteřin později přivedli Petra Kramného, krátce se na něj otočil, ale hned zase upřel zrak na soudkyni. To obžalovaný se na něj ani nepodíval, dokud soudkyně líčení nezahájila.

Po celou dobu Jánovy výpovědi se Kramný tvářil, jako by u pultíku stál jakýkoli jiný svědek. Žádné výrazné emoce neprojevoval, byl klidný a působil, že je nad věcí. Několikrát se jen pousmál, například v momentě, kdy vyšlo najevo, že ze sebe Monika v Jánových očích chtěla udělat vysokoškolačku. Když pak Slovák mluvil o tom, že Monika jela na Slovensko na služební cestu, povytáhl obočí a pobaveně se usmál. Intimní detaily, které u soudu zazněly, jako by se ho ale netýkaly.

Když pak ale přišel na řadu s dotazováním, zdálo se, jako by chtěl využít příležitosti, že si s milencem své ženy může konečně promluvit. „Kdo ten penzion platil?“ zněla jeho první otázka, jako by to bylo v otázce případu Moničiny vraždy důležité. Chtěl si zřejmě potvrdit výpověď jedné ze svědkyň, která uvedla, že Monika dávala peníze kamarádce a ta za ni ubytování platila. Kramný se pak také svědka doptával na jméno penzionu a skutečnost, jestli je tam někdo viděl.

Ján R. o svém sokovi u soudu mluvil výhradně jako o „panu Kramném“, pouze když reprodukoval Moničina slova, použil jeho křestní jméno. Není proto zřejmé, jestli si v minulosti tykali. Jak ale Slovák vypověděl, do oka si nepadli, protože byli každý jiný. Kramný byl podle něj velmi odtažitý a zamračený.

U soudu dokonce zazněla hodně ostrá slova, když soudkyně četla Jánovu výpověď z předběžného líčení. Šlo o pasáž, kde popisoval, jak mu Monika volala, že byli odhaleni. „Poprvé jsem jí vůbec nerozuměl, o co jde. Podruhé mi volala, že se to ví, ať nikomu neříkám, co bylo. Já Denise i Monice vynadal, že kvůli jejím aférkám mi nebude nějaký ču*ák volat,“ četla soudkyně. V soudní síni, kde stál pouhé dva metry od Kramného, mluvil ale svědek mnohem umírněněji a dokola zdůrazňoval, že jde jen o jeho názor a každý člověk je jiný.

pelagie ( 24. září 2015 19:46 )

Petr K r m a n ý ???

tgbb. ( 24. září 2015 17:55 )

 Když se nabízela zadarmo, tak proč ne. Každé zboží má svého kupce.

Zobrazit celou diskusi