Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Případ Petr Kramný: Egyptští vyšetřovatelé porušili zákon!

Autor: Jan Doležal, Tomáš Lamberský - 
14. září 2015
05:00

Na začátku vyšetřování zpackali egyptští detektivové, co mohli. Odmítli i ohledat těla Moniky (†36) a Klárky (†8). Vymlouvali se na islámský svátek ramadán. Proč? Báli se pohledu na ženské tělo?

Fakt, že egyptští kriminalisté hned na počátku vyšetřování neudělali, co je jejich povinností, potvrdila svojí šokující výpovědí před ostravským soudem delegátka cestovní kanceláře Alžběta C.

Egyptský kriminalista bez mrknutí oka poslal křehkou dívku, aby ohledala těla zemřelé Moniky a Klárky. Jako důvod uvedl, že mu v tom brání právě probíhající islámský svátek ramadán. Ramadán je 9. měsíc islámského kalendáře. Půst v tomto měsíci patří mezi pět pilířů islámu. Muslimové začínají den svoláváním na ranní modlitbu, která probíhá při úsvitu. Během půstu je muslimům zakázáno jíst, pít, kouřit, mít sexuální styk.

Proč se egyptský vyšetřovatel oháněl právě ramadánem? Bál se snad, že by se provinil třeba jen pohledem na ženské tělo, natož aby se ho dotkl? Podle samotných muslimů tento přístup postrádá jakoukoli logiku.

„Není vůbec žádný důvod, aby ramadán zabránil zákonnému postupu a stál v cestě vyšetřování. Pokud se báli vidět nahou ženu, mohli přivolat egyptskou policistku-ženu. Opravdu v tom není logika,“ řekl Blesku senátor Hassan Mezian, který pochází ze Sýrie.

Jisté je, že tento naprosto neuvěřitelný postup policie významným způsobem znevěrohodňuje egyptské vyšetřování, které podle obhajoby mělo vyznít dobře pro Petra K. (37). Ten je obžalován z vraždy své manželky a dcery.

Senátor Hassan Mezian, který vystudoval medicínu a na Litoměřicku působí jako lékař, říká, že přístup egyptských vyšetřovatelů je stejný, jako kdyby doktor v období ramadánu nemohl prohlédnout nemocnou muslimku. „Musí ji léčit. Modlení nesmí stát v cestě pomoci člověku a zákonům,“ uvedl.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

soorry ( 14. září 2015 15:55 )

přesně

soorry ( 14. září 2015 15:53 )

blitky v kýblu??? dobře se najím, za 2 hod napiju vody, dám prst do krku a mám nablito, kdekoli. Na to měly být vzaty vzorky dna, komu "tohle" vlastné patří, šlendrián policie a ramadán tohle brzdí.

soorry ( 14. září 2015 15:50 )

do střev už to nedošlo, spíš poleptané ústa a jícen

tigrusenko ( 14. září 2015 10:36 )

Je tady prima zábava.

vog.ht. ( 14. září 2015 10:35 )

A teď k věci!

Zobrazit celou diskusi