Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Od hádky, přes žárlivou scénu až k vraždě: Kramného dovolená den po dni

Autor: ljš, et - 
28. července 2015
05:15

Před dvěma lety na den přesně odešly Monika a Klárka v doprovodu manžela a táty Petra do svého hotelového pokoje, a od té doby je už nikdo živé neviděl. Nikdo kromě něj. Podle jeho tvrzení byly ještě celý den naživu a zemřely až v úterý 30. července, podle obžaloby je ale zabil právě on už během pondělí a s mrtvou dcerou a manželkou pak v pokoji strávil ještě víc než deset hodin. Co vraždě předcházelo a jak dovolená probíhala?

Na vysněný pobyt do egyptské Hurghády odletěli Petr, Monika a Klárka ve čtvrtek 25. července 2013. Boeing společnosti Travel Service odstartoval přímo z Ostravy deset minut po čtvrté ranní. Po čtyřech hodinách letu pak konečně stroj dosedl v rozpáleném Egyptě.

Petr K. u stánku v letištní hale v rychlosti stejně jako ostatní turisté vyřídil za tisíc korun víza pro celou rodinu a pak už nasedli do přistaveného autobusu. Za 45 minut už konečně stáli v hale hotelu Titanic Palace.

Už se nemohli dočkat, jak vybalí jen to nejnutnější a vyrazí k bazénu, jenže přišel první problém. Marně se domáhali pokoje, který měli mít, a vypadalo to, že se budou muset přestěhovat do vedlejšího hotelu. Petr K. se ale nedal, přestože anglicky neuměl. Po několika hodinách hádek a vyjednávání s personálem nakonec jako jediný uhájil své zájmy a rodina zůstala v hotelu, který měla před odjezdem přislíbený. 

Následující dny pak probíhaly všechny stejně, rodina je trávila na pláži a u bazénu. Monika si tam vyhlédla jedno místo, které se jí velmi líbilo, a aby tam mohli ležet každý den, neváhala každé ráno brzy vstát a odnést tam osušky, kterými si lehátka zabrali. „Jednou mi řekla, že bych to taky mohl udělat já. Řekl jsem, že jsem na dovolené a chtěl bych se vyspat. A místa je tam dost,“ řekl pak Kramný u soudu. Když se vrátila, vyrazili společně na snídani a pak na své místečko u bazénu, kde byli až do oběda, po kterém se na lehátka zase vrátili.

Tak tomu bylo i v neděli 28. července. Večer je ale čekalo zpestření v podobě dětské diskotéky. Na té se Klárka opravdu vyřádila a program si užívala. Zato Monika tak nadšená nebyla, alespoň podle toho, co vyprávěl Kramný u soudu. „Díval jsem se na Klárku, která tancovala ve vláčku hned za animátorkou. Monika se pak do mě pustila, říkala: ,Co se díváš na tu animátorku?'. Byla to hezká holka. Říkal jsem, že se na ni nedívám, že se prostě dívám na Klárku, ale ona říkala, že dívám. Chvíli jsme se dohadovali, ale bral jsem to jako srandu. Monika se pak s tou animátorkou bavila a pak s ní i přišla k nám a říkala, tady ji máš, můžeš se podívat zblízka. Ale bral jsem to jako legraci," tvrdil.

Když program skončil, vydali se všichni tři na pokoj. Právě tehdy byly Monika a Klárka viděny naposledy živé. Petr K. trvá na tom, že celý následující den nevyšly z pokoje, protože jim bylo špatně, a musely zemřít až v noci z pondělí na úterý. Žalobce Vít Legerský je však přesvědčený, že je zavraždil už mnohem dříve a nejméně 10 hodin pak do detailu promýšlel příběh, který zná už celé Česko...

truchliicii.petr.k. ( 15. srpna 2015 04:07 )

kramneho evolucia: z veproveho je ted hovezi stejk

japos22 ( 31. července 2015 19:46 )

Od dvou mrtvol - a usvědčený, někteří to nechtějí vnímat, u vraždy nebývá kamera, ale většinou to u usvědčení nevadí

frantazloun ( 28. července 2015 15:20 )

Peťa Kramný je nevinen. Já ho znám. Je to dobrý manžel a vzorný otec.

hrobarkapsa ( 28. července 2015 14:06 )

Měla by být v jejim stavu zodpovědná, jak fyzicky, tak morálně.

slovane ( 28. července 2015 13:53 )

A taky si myslím,že budeš placený diskutér

Zobrazit celou diskusi