Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Odsoudí Kramného bez doznání a přímých důkazů? 7 podobných případů

  • Autor: rvs,ljš - 
    17. 7. 2015
    19:29

    Nepřiznal se  a jeho obhájkyně tvrdí, že proti němu nejsou důkazy. Ve výpovědi Petra Kramného se ale objevují stále větší trhliny a znalecké posudky vyvrací jedno jeho tvrzení za druhým. Do karet mu ale hraje, že kriminalisté nebyli na místě činu a nebyl ani zajištěn vražedný nástroj, kterým byly Monika a Klárka zavražděny. Jak soudy jednaly v podobných případech? Padla doživotí i osvobozující výroky!

  • 1.1. Vražda Karolínky (†4)

    Za vraždu Karolínky byl odsouzen její otec Jaroslav Za vraždu Karolínky byl odsouzen její otec Jaroslav | ČTK

    Jaroslav Planý ze Šumperku byl v roce 1996 odsouzen za vraždu své čtyřleté dcery Karolínky, o kterou se přel s bývalou manželkou. Planý tvrdil, že dceru unesl stopař, který ho omráčil, když s ní jel ke své sestře.

    Důkazy: Tělo holčičky se nikdy nenašlo. Kriminalisté zajistili pouze pistoli, o níž znalci řekli, že se z ní v nedávné době střílelo. Na Planého kalhotách byla nalezena drobná krevní stopa, nešlo z ní ale určit, komu patřila. Dalším nepřímým důkazem byl i magnetofonový záznam rozhovoru mezi jeho švagrem a matkou Karolíny po jejím zmizení. Švagr se v něm zmiňoval o tom, že se jim Planý večer svěřil, že svou dceru zabil.

    Trest: 13 let. Už je na svobodě.

  • 2.2. Vražda bez mrtvol

    Pavel Nárožný Pavel Nárožný | Pavel Ryšlink
    Pavel Nárožný a jeho matka Hana, která zemřela v průběhu soudních tahanic na rakovinu, byli obviněni z toho, že v Přerově v roce 2009 zavraždili otce Nárožného a jeho novou partnerku.

    Důkazy: Těla se vrahům podařilo z místa činu odnést a ukrýt tak dobře, že nebyla nikdy nalezena. Nestihli už ale zahladit stopy, protože na místo brzy přijeli příbuzní zavražděné, kteří dvojici pohřešovali. Policisté pak na místě činu našli obrovská tratoliště krve a chomáče vlasů a nebylo pochyb, že napadení nemohly oběti přežít. Krev se našla i na oblečení Pavla Nárožného, dále byly u jeho matky nalezeny klíče a v pianě, na které před policisty dokonce s drzostí hrála, pak kreditky a doklady obětí. Nárožné usvědčovaly i pachové stopy z auta zavražděného. Většina důkazů byla ale z rozhodnutí Nejvyššího soudu zamítnuta, protože byly podle něj odebrány protizákonně.

    Trest: Nebyl odsouzen, v případu ale ještě nepadl pravomocný rozsudek.

  • 3.3. Doživotí za vraždu důchodkyně

    Zavražděná důchodkyně Květoslava Šátková Zavražděná důchodkyně Květoslava Šátková | ČTK

    Petra Zápotockého poslali v roce 2004 na základě nepřímých důkazů za mříže dokonce na doživotí! Podle obžaloby zavraždil důchodkyni Květoslavu Šátkovou. Nejvyšší trest dostal i přesto, že se nenašlo tělo, obžalovaný se nepřiznal a soudu se nepodařilo zjistit, jak ženu přesně ženu zavraždil.

    Důkazy: K rozhodnutí soudu stačily stopy krve a DNA v domě oběti a skutečnost, že se snažil její šperky prodat v bazarech. Tělo bylo nakonec objeveno až dva roky po odsouzení Zápotockého na skládce.

    Trest: Doživotí.

  • 4.4. Útok kyselinou

    Martin Dubský Martin Dubský | Foto Blesk - Zbyněk Schnapka

    Jan Dubský svou oběť, expřítelkyni Martinu, sice nezavraždil, o plnohodnotný život ji ale připravil. Kyselinou jí zohavil obličej, připravil o zrak a zcela ji odkázal na pomoc druhých.

    Důkazy: Napadená dívka útočníka sice neviděla, protože měl hlavu nad střechou auta, ve kterém seděla, podrobně ale popsala jeho boty, které se shodovaly s botami Dubského. Na těch se navíc našly stopy kyseliny. Mezi nepřímé důkazy patřily také Dubského pachové stopy na klice Martinina auta, fakt, že před činem intenzivně sháněl žíravinu (údajně na odpady), a také jeho agresivní chování vůči své expřítelkyni například na sociálních sítích.

    Trest: 23 let.

  • 5.5. Poprava v tramvaji

    Američan Gilbert Ferguson McCrae Američan Gilbert Ferguson McCrae | ČTK

    Odsouzený za vraždu bez jediného přímého důkazu byl i Američan Gilbert Ferguson McCrae. Ten podle soudu v únoru 2011 vraždil v tramvaji číslo 22. V té na konečné stanici v Hostivaři řidič našel Rudolfa S. (†34) zastřeleného zezadu do hlavy. Motivem vraždy byla údajně předchozí hádka v baru Ještěrka v centru Prahy, po které Američan bývalého narkomana sledoval.

    Důkazy: Soud rozhodl bez přímých důkazů, pouze na základě výpovědí svědků z baru, nejasných záběrů z bezpečnostní kamery na zastávce I. P. Pavlova, pachových stop z tramvaje a balistické expertízy McCraeovy pistole. Kromě toho bylo v jeho bytě nalezeno několik zbraní, některé držel ilegálně. Za sebou měl trest za napadení v opilosti, podle znalců jde o alkoholika, který může mít „okna“. Vrah však po celou dobu jakoukoliv vinu odmítal a tvrdil, že je kauza zmanipulovaná policií.

    Trest: 16 let.

  • 6.6. Případ Aničky Janatkové

    Vrah Aničky Otakar Tomek Vrah Aničky Otakar Tomek | archiv Blesku
    Pouze nepřímé důkazy měla policie i na údajného vraha Aničky Janatkové Otakara T. Ten údajně holčičku pohlavně zneužil a poté uškrtil. Brutální vražda se stala 13. října 2010 v pražské Tróji. Vrah holčičku údajně unesl na cestě ze školy přes vybydlenou zahrádkářskou osadu.

    Důkazy: U jedné z chatek policisté našli dívčiny věci a stopy po spermatu podezřelého. Tělo oběti se však dlouho nedařilo najít. T. skončil ve vazbě až v březnu 2011, kdy se torzo tělíčka našlo zakopané ve stráni nedaleko Botanické zahrady. Na kauze je podivné, že Otakar T. byl sice mnohokrát trestaný recidivista, na svědomí měl ale vždy pouze krádeže a vloupání do domů. Nikdy nebyl vyšetřovaný ani souzený za sexuální delikty, ani se neléčil s jakoukoliv deviací. Jiného pachatele policie nenašla.

    Trest: Otakar T. se 21. března v pankrácké věznici oběsil, po dvou dnech v nemocnici zemřel. Případ se tak nikdy nedostal k soudu a trest nepadl.

  • 7.7. Případ Nečesaný

    Lukáš Nečesaný Lukáš Nečesaný | ČTK, Blesk - Martin Přibyl

    Lukáš Nečesaný byl na základě nepřímých důkazů odsouzen za pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích na 13 let.

    Důkazy: Podle obžaloby ho usvědčovalo svědectví napadené, která ho sice nepoznala, ale uvedla, že po posledním zákazníkovi přišel už pouze útočník. Tím podle policistů musel být právě Nečesaný. Dále proti mladíkovi hrály i pachové stopy odebrané na místě činu.

    Trest: Po dvou letech byl však Nečesaný na základě rozhodnutí Nejvyššího soudu propuštěn a jeho případ vrácen královéhradeckému soudu.

tgbb. ( 21. července 2015 07:22 )

Rozsudek podle společenské objednávky debilů zfanatizovaných bulvárem. Nikde žádný důkaz, ale každý ví, že je vinen.

japos22 ( 20. července 2015 17:50 )

Kramnochujové, že vám není blbě

japos22 ( 20. července 2015 17:48 )

japos22 ( 20. července 2015 17:45 )

Ty jsi normální V E M E N O, už tady neopruzuj, ty vemenální nouze

japos22 ( 20. července 2015 17:43 )

Tak ať zhoří, , podpálili se sami

Zobrazit celou diskusi