Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Co prozradilo jeho písmo? Petr Kramný je ve stresu, hraje divadlo a lže!

Autor: Jan Doležal - 
15. července 2015
12:51

Co prozrazuje o Petrovi K. (37) jeho vlastní rukopis? Renomovaní grafologové zkoumali pro Blesk písmo muže obžalovaného z dvojnásobné vraždy. A výsledek? Rozbory potvrzují závěry psychologů u soudu!

Kamenná tvář, pekelné soustředění, ale sem tam i úsměv, ze kterého prakticky nelze vyčíst, co se mu v tu chvíli honí hlavou. Tak se choval Petr K. během prvních devíti dnů svého procesu.

To, jak před soudem vystupuje, přesně dokresluje jeho osobnost, kterou odhalily expertizy grafologů. A ty jsou ve vzácné shodě s názory, které na Petra K. mají psychologové. Podle nich pečlivě ukrývá své emoce a všechno má do detailu promyšlené.

Pokud soudkyně Renata Gilová uzná Petra K. vinným z vraždy manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8), hrozí mu doživotní kriminál.

Proces bude pokračovat 10. září. Úsměv na tváři Petra K. je podle odborníků jen hra.

Skryté emoce i city

„Pisatel je osobností uzavřenou, která si velmi chrání své nitro a jen tak někomu nesděluje své skutečné pocity. Své emoce a city dobře skrývá a omezuje se v počátku na strohou komunikaci. Někdy však, pod tíhou emocí, může konat unáhleně. Z rukopisu je také patrná únava a stres,“ říká Zuzana Dobiášová, grafoložka.

Selhání charakteru

„Píše hůlkovým písmem, což je známka inteligentního a technicky myslícího člověka. Je to znak pevné vůle a osobní solidnosti. Když je ale pod velkým tlakem, i on může selhat,“ tvrdí grafolog Josef Burgr. Hůlkové písmo je podle něj málo použitelné k rozboru, je totiž kreslené a nikoli přirozené. Volí ho Petr K. snad právě proto?

Téměř profesionální herec

„Sobec s narcistickými sklony, který ve svém životě upřednostňuje sebelásku, to přesně odpovídá jeho chování u soudu. Se svými city dokáže dobře zacházet, vystupování navenek reguluje přesně podle svých potřeb, záměrů a momentální situace. Překrývá své faktické prožívání, dovede dobře hrát divadlo a má smysl pro dramatické situace. Leckterý herec by mu mohl závidět,“ říká Jiří Jelen, psycholog.

bum-bec-bum ( 20. srpna 2015 16:07 )

____(@@)____ ooO-(_)-Ooo

hrobarkapsa ( 15. července 2015 22:38 )

Nedporučuju, všude byla samá pavučina

la.ma ( 15. července 2015 22:28 )

tygresa by si měla votřít tlapy vod toho lejna, kam šlapla dyž už leze z jungle mezi rozumný tvory

bum-bac-buc ( 15. července 2015 22:23 )

Řekni si jentakjen, vegeta dá i ženský jak dře bídu.

bum-bac-buc ( 15. července 2015 22:20 )

A ty pořád ani nohavici, co.

Zobrazit celou diskusi