Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Moničina kamarádka se pustila do Petra K: Bála se ho! Kramný jí nadával a vyhazoval ji z bytu

Autor: red - 
7. července 2015
16:44

Šárka M. byla blízká kamarádka Moniky. Probíraly spolu záležitosti všedního dne i aféru Moniky se slovenským milencem. U soudu se dnes četla její výpověď a Kramnému rozhodně nijak nepomohla.

Z výpovědi Šárky M. totiž znovu vyplývá, že Petr K. svou ženu kontroloval, emocionálně vydíral a snažil se jí organizovat život. „Moniku vyhazoval z bytu, ať se sbalí a vypadne. Neustále jí něco vyčítal a nadával jí, že pořád někam chodí. Tvrdil, že kdyby ho měla ráda, nikam nechodí,“ stojí ve výpovědi Moničiny kamarádky. Monika se Petra prý skutečně obávala.

Kramný se manželku zřejmě pokoušel i izolovat od kamarádek. „Řekl mi, že nejsem vhodná kamarádka pro jeho ženu. (...) Monice pak řekl, že jsem původcem neštěstí,“ uvedla Šárka s tím, že se s Petrem tolerovali, ale i přesto spolu měli konflikty.

 
8:00
7. 7. 2015

Dobré ráno, vážení čtenáři. Po třídenní pauze se vracíme s online přenosem ze soudní síně, kde probíhá líčení s Petrem Kramným, podezřelým z dvojnásobné vraždy. Dnes promluví několik soudních lékařů, kteří osvětlí příčiny smrti Moniky a Klárky. Možná že už dnes bude mít soud jasno!

 
8:00
7. 7. 2015
 
8:09
7. 7. 2015

K soudu už dorazila Klara Long Slámová, která se předchozích několika dní nemohla zúčastnit kvůli pracovnímu vytížení. Dnes přišla s manželem a před soudem si dali pusu.

 
8:22
7. 7. 2015

Jako první promluví MUDr. Margita Smatanová a hned po ní  MUDr. Marek Dokoupil, Ph.D., lékaři Ústavu soudního lékařství v Ostravě. 9. srpna se jim na pitevní stůl dostala těla Moniky a Klárky. Oba dva budou rozporovat verzi Petra K. o zvracení a průjmu. Jícen obětí totiž nebyl poleptán žaludečními kyselinami a ve střevech byla nalezená tuhá stolice.

O dalších znalcích, kteří budou dnes hovořit, si můžete přečíst zde: Do procesu s Petrem K. nastupují znalci: Co mu zlomí vaz? Bude to pitva?

 

 
8:30
7. 7. 2015

U soudu už čekají rodiče Petra Kramného, státní zástupce Vít Legerský a oba znalci, kteří jdou první na řadu. Mají v ruce své posudky, ale zatím se oba odmítli vyjadřovat pro média.

 
8:38
7. 7. 2015

Soud začíná, byl předveden Petr Kramný v modré košili, kterou měl i v pátek. Svůj nový účes tentokrát tolik negeloval, asi je na to příliš velké horko. Z těchto důvodů se omluvil i prof. MUDr. Jiří Štefan, DrSc., který se objeví na programu v pátek.

 
8:41
7. 7. 2015

Soudkyně u řečniště poučuje oba znalce z oboru soudního lékařství. Zdůrazňuje, že nesmí nic zamlčovat, zkreslovat, aby se nedopustili trestného činu křivé výpovědi. Uvádí, že jejich posudek je pro případ velmi zásadní. Kramný si mezitím listuje v posudcích, ve kterých podtrhával růžovým zvýrazňovačem.

Kompletní online

Šárka také potvrdila Moničin milenecký vztah s Jánem R. „Nakonec se rozešli a asi 3 měsíce nato mi Monika řekla, že se Ján oženil. Přišlo mi, že ji to dost vzalo,“ píše se ve výpovědi.

Kramného expřítelkyně: Bál se, že mě poslala policie

U soudu dnes také zazněla výpověď Kateřiny J., první přítelkyně Kramného po příletu z Egypta. Kateřina Petra prý sama kontaktovala, aby mu pomohla v nelehké situaci. Začali se stýkat a Kateřina u Petra strávila i Štědrý večer. „Hovořil o Klárce a byl smutný, o Monice vůbec nemluvil. Byl smutný, naměkko. Řešili jsme, že spolu napíšeme knížku o tom, co se stalo. Nepamatuji si, že by o Monice něco špatného vykládal. Je možné, že nás srovnával. Připadalo mi, že jejich vztah byl harmonický,“ uvedla ve výpovědi Kateřina.

Zpočátku prý byla přesvědčená, že to s ní Petr myslí vážně. Kramný ale pak začal být odtažitý a zpřetrhal s ní kontakty. Kateřina si myslela, že kvůli jiné ženě. Kamarád Petra K. Standa se jí pak ptal, jestli „nebyla na Petra nasazená od policie“.

postler ( 8. července 2015 16:59 )

pěkný pár

babatomanija ( 8. července 2015 16:40 )

Zase jedno řízení podle scénáře? Radši už ani ty znalecké výpovědi nemedializujte. Občan ztratí i zbytek důvěry.

carisima ( 8. července 2015 16:38 )

Právě, že jsme v roce 2W015 měli bchom si více vážit manželství i rodičovství nebo jít pracovat do nevěstince,že? U nás jsou totiž legální.

carisima ( 8. července 2015 16:35 )

kamarádkya kamarádi manželek a manžeků jsou hodně důležití a mohou ovlivnit i rozvod. Můj syn měl taky výhrady ke kamarádce své ženy a velmi oprávněně. Našim znalcům po osobní zkušenosti/ z oboru psychiatr/ nevěřím.

jiznicechy ( 8. července 2015 14:26 )

Já jsem na někoho reagoval pane Bagrr - musíte se nejprve naučit číst posloupnost - a protože to evidentně nezvládáte, tak nejspíše zcela zdráv nejste Vy.

Zobrazit celou diskusi