Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

8 momentů, kdy kamarád u soudu potopil Petra K.: Kramný uměl svářet elekřinou a chtěl utéct z Egypta

Autor: dce, ljš, et - 
1. července 2015
16:16

S Petrem Kramným to jde z kopce - během pouhých tří dnů soudu zde svědci, ale i on sám prozradili takové informace, které nesvědčí zrovna v jeho prospěch. Ve středu ho mnohokrát potopil jeho nejlepší kamarád Stanislav Š. - situace v síni byla tak napjatá, že se Petr K. dokonce rozhodl promluvit a hájit se pádnými argumenty!

1. Petr svářel elektrickým obloukem

Hned v prvních chvílích výslechu Standa prozradil, že Petr K. uměl svářet elektrickým obloukem a pracoval s ním dokonce často. 

„Seznámili jsme se v práci v Hyundai v roce 2008, já pracoval na lince, on na autodílně. Byl ochotný, pomáhal mi - chodil po dílně opravovat hadice, dělal údržbu, vzduchotechniku apod. Soboty a neděle jsme spolu jezdili do práce. Pomáhal jsem mu svařovat kapoty aut,“ uvedl Standa. Soudkyně se ptala, zda Kramný svařoval elektrickým obloukem. Standa odpověděl, že ano!

2. Tvrdil, že ho Monika namočila do prů*eru

Soudkyni zajímal vztah manželů před smrtí Moniky a Klárky a to, jak se atmosféra změnila po událostech v Egyptě. Z toho, co Standa prozradil, člověka mrazí!

„Nijak se o manželce špatně nevyjadřoval,“ vypráví Standa. Soudkyni zajímalo, zda se to později změnilo. „No pak jsme to probírali, co se asi stalo. Tak ho vytočilo, že ho namočila do průs*ru, jestli to udělala ona... pardon, průšvihu,“ dodal.

3. Napráskal, že Kramný chtěl vážně z Egypta utéct

V pondělí Kramný tvrdil, že mu kamarád (právě Standa) navrhl, aby se z Egypta „zdejchnul“. Kramný to prý po nějaké době zamítl. Standa ale tvrdí něco jiného - celá ta věc měl být Kramného nápad, který neprošel, jen protože neměl vhodné prostředky.

„S Katkou G. jsme se bavili o těch útěcích z legrace. Kolikrát mě Kramný prosil, jestli mu můžu něco stáhnout nebo poslat... já s Katkou jsme to brali jako žert,“ uvedl Standa.

„Bavili jsme se i s tou Katkou G., tak jsme si dělali srandu, a že si chce otisknout razítko do pasu, a já mu říkal, ať to udělá vajíčkem, a on říkal, že to zkoušel a že to nejde,“ prozradil Standa.

4. Prozradil, že Petr K. zjišťoval podrobnosti o posmrtných skvrnách

Kramného mělo podle Standy velmi rozsáhle zajímat, jak a kdy se tvoří posmrtné skvrny na těle zemřelých. 

Ptal se mě na posmrtné skvrny, že ležely v takové a takové poloze. Řekl jsem mu, že se zeptám mé sestřenice syna, dělá na kriminálce. Ten mi řekl, že to najdu na internetu. Mně ho bylo líto, řekl jsem mu, že se poptám,“ vysvětluje Standa. „Poslal jsem, co jsem našel na internetu, ten příbuzný mi taky dal nějaké odkazy na internetu, ale nechtěl se do toho motat svým kolegům, že by z toho mohl mít pěkný průser.“ Stanislav se znovu opravuje na průšvih.

„Za jak dlouho po úmrtí chtěl vědět ty informace o těch skvrnách?“ ptala se soudkyně. „Bylo to spíš ze začátku našich kontaktů, ptal se na to pak stále.“ „Vysvětloval vám blíže, proč ho ty posmrtné skvrny zajímají? Ptal jste se ho?„ “Nevzpomínám si, že bych se na to ptal... neměl jsem odvahu,“ přiznal Standa.

5. Kramný toužil po celém dědictví

Celé úterý řešili svědci z rodiny dědictví a peníze. Ukázalo se, že Kramného celou dobu zajímalo pouze co bude kolik stát. A Standa prozradil, že Kramný počítal s tím, že dostane celé dědictví! 

Soudkyně: „Jakým způsobem prožíval otázku dědictví, jak se k tomu vyjadřoval?“
Svědek: „Říkal, že všecko bude jeho. Otce Moniky měl rád, i bratra Martina - s těmi se snažil domluvit. Ale tchýni nemohl přijít na jméno (ta za něj přitom psala dopis Zemanovi, ve kterém ho prosila, aby Kramného pustil, pozn. red.).“

6. Kramný chtěl kontaktovat první lásku Lucii, protože byla pěkná

V pondělí Kramný přiznal, že přes Standu chtěl kontaktovat svou první lásku Lucii. Tvrdil ale, že to bylo jen kvůli tomu, aby se jí omluvil za problémy, vzhledem k tomu, že ji kvůli němu kontaktovala policie. Standa ale řekl něco jiného.

„Chtěl, abych kontaktoval Lucii V., že je moc pěkná, že by ji chtěl znovu vidět.“

7. Po návratu z Egypta se Kramný choval, jako by se nic nestalo

Každý by čekal, že se Kramný po návratu do Česka bude chovat všelijak, jen ne klidně. Jenže přesně tak to podle Standy (ale ostatně i dalších lidí) vypadalo.

„Řekl jste, když se vrátil, choval se normálně, co si mám představit?“ zajímalo Legerského. „Choval se, jako by se nic nestalo,“ odvětil Standa.

8. Tvrdil, že Kramný kradl ve fabrice Hyundai

Co Kramného asi naštvalo nejvíc, byl moment, když ho Standa osočil z krádeží v jejich společné práci, ve fabrice Hyundai. Stěžoval si, že on sám byl za krádeže vyhozen, ale Kramný nikoliv.

Všichni v Hyundai říkali, že Petr krade, a přesto tam zůstal. S kartou se Petr dostal do skladu, kde si mohl vzít různé věci...“

Jak se Kramný hájil

Celá věc byla tak vyostřená, že se slova chopil sám Petr Kramný a začal se obhajovat a argumentovat proti Standovi.

„Můj pobyt v Egyptě byla nestandardní situace v nepokojné zemi, kde jsem přišel o rodinu. Musel jsem se vyrovnat přes Skype, pro někoho je to dlouhé, pro někoho je to postačující k vyrovnání. Od začátku jsem se snažil, co jsem byl schopen, uvažovat, kdo a jak to mohl udělat. Zjišťoval jsem pravdu, proto posmrtné skvrny, nevěra, sebevražda Moniky. Tady se řeší situace po mém návratu, ale tato situace byla nestandardní a ojedinělá v té zemi,“ vysvětloval Kramný s kamennou tváří.

„Byly tu zmíněné krádeže - Stanislav byl vyhozen ze zaměstnání, když se u něho našla plechovka barvy, bylo to v jeho pracovní době. Měl jsem k dispozici služební vozy, platební karty, sklady, ještě před odjezdem do Egypta důvěra ze strany vedení stále byla, i proto jsem pomáhal Kubatému v domě, i když tam nebyl. Plně mi věřil. Kdyby bylo podezření, že bych něco vynášel z práce, tak by ta důvěra byla nijaká. Měl jsem jako jediný v dělnické profesi neomezený vjezd do této fabriky. Nikdo jiný než já tam nemohl na moje jméno. Kdybych měl na sobě podezření, tak by tyto vymoženosti mi byly odejmuty.“

cinderella1 ( 5. července 2015 06:07 )

eiva ( 3. července 2015 23:10 )

PČR nemohla v Egyptě nic konat a ani do dnešního dne stále nemůže vést v Egyptě nějaké pátrání, když není mezinárodní smlouva o spolupráci ČR s Egyptěm v oblasti justice. Dovedete si představit ten tlak medií, kdyby PČR nekonala po návratu PK do ČR. Takto zmedializovaný případ donutil PČR i k obžalobě PK.

eiva ( 3. července 2015 23:00 )

PK byl v Egyotě vyšetřován jako podezřelý, Egyptské úřady Kramnému nic nedokázaly a kauzu odložily, proto mohl odjet do ČR, nebyl obžalován.

tini ( 2. července 2015 08:18 )

Muzete mi, prosim nekdo vysvetlit, jak je mozne, ze soud se odehrava v CR, kdyz trestny cin se uskutecnil v Egypte? Domnivala jsem se, ze soud se musi konat vzdy v dane zemi podle jejich zakonu. Ceska republika by v takovem pripade mela pomoci v pravnim zastupovani, atd, ale ze se zde kona soudni rizeni, me udivuje.Dekuji

merrylou212 ( 2. července 2015 07:02 )

to vungtao: házíte perly swiním,tady mají všichni diskutující jasno už od samého začátku.I když nebyl ještě odsouzen.Kdo by si po dvou letech pamatoval všechny detaily.A ten černý prokurátor,co tam mlel o silném poleptání žaludků obou,pak je neposlali sem k pitvě ... A ta diskuse......

Zobrazit celou diskusi