Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Třetí den soudu s Petrem K. ONLINE: Monika nezvládala nevěry, proto chtěla všechny zabít, myslel si prý Kramný

Autor: ljš, dce, et - 
1. července 2015
08:00

I ve středu pokračovalo hlavní soudní líčení s Petrem K. Doposud promluvil sám obžalovaný a svědci z rodinného kruhu. Ve středu se k nim připojili Kramného přátelé a fanoušci. Stejně jako minulé dny poodhalily velmi zajímavé skutečnosti! Blesk.cz přinesl znovu ONLINE přenos přímo ze soudní síně.

  • Petr Kramný měl 30. července 2013 podle obžaloby zavraždit svou manželku a dceru elektrickým proudem, on tvrdí, že je nevinný, že došlo patrně k otravě - své verze se držel i ve své výpovědi u soudu
  • V pondělí Kramného u výpovědi několikrát přemohly emoce a on se rozplakal, soudkyně ale jeho divadýlku nevěřila a byla na něj poměrně ostrá
  • Úterní výpovědi rodiny ukázaly, že Kramného po smrti jeho dvou nejbližších zajímaly spíše peníze, k těm měl ale velmi pozitivní vztah i dříve a ne jednou byly kvůli penězům v rodině neshody
  • Dva dny u soudu zatím odhalily pořádné nesrovnalosti ve výpovědích zúčastněných, především Kramného - mimo jiné neshody mezi manžely, vztah a chování Moniky a Petra ke Klárce nebo otázku hroby Moniky a Klárky, o který se obě rodiny značně přely
  • Ačkoliv je jeho vlastní krve, Lenka se proti svému bratrovi Petrovi K. postavila i u soudu. Bez mrknutí oka promluvila o jeho chování před smrtí Moniky a Klárky i po ní. A nezpomněla zdůraznit, co jí přišlo zvláštní...

Soud s Petrem Kramným den III.
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
Datum:
 
7:51
1. 7. 2015

Dobré ráno, vážení čtenáři. Vítejte u online přenosu z třetího dne soudu s Petrem Kramným obžalovaným z dvojnásobné vraždy. Dnes jsou na programu výpovědi Kramného přátel a fanoušků - promluví již několikrát zmíněný Stanislav Š. a také delegátka, která byla v době smrti Moniky a Klárky v Egyptě s rodinou.

KDO JE KDO V PŘÍPADU NAJDETE ZDE>>>

 
7:55
1. 7. 2015

Včerejší výpovědi rodiny odhalily nemálo na Petra Kramného a jeho vztah k rodině a především financím. Zdá se až neuvěřitelné, že po smrti dvou jeho nejbližších ho zajímaly právě jen peníze! Podle svědků Petr K. nejednou pronesl neuvěřitelně chladné výroky na adresu Moniky s Klárkou - přečtěte si je  v našem článku>>>!

 
8:08
1. 7. 2015

Stanislav Š., který bude dnes vypovídat jako první, už dorazil k soudu - jako první z vypovídajících má na sobě oblek. Patří mezi Kramného přátele. Dokud ho nezatkli, udělal pro Petra většinu věcí. Po zahájení vyšetřování ale matka Petra K. Irena Standovi vyčetla, že za vše může on, a přestala se s ním bavit. Od té doby s Petrem nemá nic společného.


Jak bude asi Stanislav Š. vypovídat? Očekává se, že jeho výpověď Kramnému nepomůže, spíše naopak. Sám Petr K. se při svém výslechu mnohá obvinění snažil hodit právě na Standu! 

 
8:25
1. 7. 2015

My jsme s Petrem Kramným o útěku z Egypta jenom tak špásovali a pak najednou přišel s hotovou věcí, že si to zařídí sám. Tak jsem od toho dal ruce pryč,“ řekl Blesk.cz Stanislav Š. před soudní síní.

 
8:39
1. 7. 2015

Petra Kramného právě přivádějí do soudní síně. Dnes vyměnil barvy košile - tentokrát je modrá. Už dorazili i Kramného rodiče, dnes až těsně před začátkem líčení, a sedli si do druhé řady.

 
8:42
1. 7. 2015

Dnes u soudu chybí zmocněnkyně rodiny Moniky Klára Long Slámová, nemohla dorazit kvůli pracovní vytíženosti.

 
8:45
1. 7. 2015

Stanislav Š. si k výpovědi sundal sako. Petr K. si pročítá svůj sešitek s poznámkami, jeho obhájkyně Rejžková dnes poprvé nepožádala o krátkou konzultaci s obžalovaným. Soudkyně poučila Stanislava Š., že může odmítnout výpověď, kdyby mu to způsobilo trestní stíhání. Stanislav vypovídat bude, poučení porozuměl.

 
8:50
1. 7. 2015

Stejně jako u přechozích svědků se soudkyně Stanislava ptá, jaké byly jeho vztahy s obžalovaným, jak byli v kontaktu, když byl Kramný v Egyptě a tak dále.
„Seznámili jsme se v práci v Hyundai v roce 2008, já pracoval na lince, on na autodílně. Byl ochotný, pomáhal mi - chodil po dílně opravovat hadice, dělal údržbu, vzduchotechniku apod. Soboty a neděle jsme spolu jezdili do práce. Pomáhal jsem mu svařovat kapoty aut,“ uvedl Standa. Soudkyně se ptá, zda Kramný svařoval elektrickým obloukem. Standa odpovídá, že ano!

 
8:54
1. 7. 2015

Standa popisuje, že jeho tchýně bydlí asi 300 metrů od Kramného. „Občas mi přivezli zabijačku i pro rodiče. Stýkali jsme se,“ prohlásil. Kramný ho sleduje, v ruce má tužku, poznámky si zatím nedělá. „Opravoval pochroumané karoserie, co bylo omylem pomačkané, dávali jsme nové dveře... dělal s bruskou, vrtačkou, neviděl jsem, že by opravoval elektřinu nebo elektro zařízení,“ pokračuje Stanislav. Soudkyně se ptá, jak je Kramný zručný, jak je schopný řešit technické problémy.

 
8:55
1. 7. 2015

Když se vrátil z Egypta, pracoval podle Standových slov Kramný na „melouších“: „Někomu dělal omítku, těsnění, zaspárovat apod. Jako zaměstnanec byl šikovný, se vším si poradil, o elektrických pracích ale nevím.“

 
8:56
1. 7. 2015

Soudkyně: "Kdy jste byl s obžalovaným naposledy v kontaktu, než odjel do Egypta?"
Stanislav: "Odhaduju, že 3 až 4 dny předtím. Byl jsem v myčce s autem a on tam přijel, krátce jsme si povykládali, dělal jsem si z něj legraci," svědek něco říká dál a najednou zmlkne. Soudkyně mu říká: "Uklidněte se pane svědku, nic zlého se vám tu neděje, není důvod abyste byl takto rozrušený." Stanislav pláče, je rozrušený!

 
9:02
1. 7. 2015

Soudkyně: "Proč jste rozrušený?"
Svědek: "Tehdy jsem měl takové tušení jako teď, nechtěl jsem se s ním bavit." Podíval na Kramného, ten jen polknul. Standa pokračuje ve výpovědi. Vypráví, jak si posílali maily, Monika měla společnou schránku s Kramným, posílal to tedy k ní. "Omylem jsem mu pak něco přeposlal, nějaké srandy a manželka jeho pak si to nepřála, tak už jsme si nepsali."

 
9:08
1. 7. 2015

„O sexuálních problémech se nevyjadřoval, v Huyndai volal asi 3-4x Monice ,něco ti koupím' a tak jí říkal. Nijak se o manželce špatně nevyjadřoval,“ vypráví Standa. Soudkyni zajímá, zda se to později změnilo. „No pak jsme to probírali, co se asi stalo.

Tak ho vytočilo, že ho namočila do průseru, jestli to udělala ona...

...pardon, průšvihu,“ dodal.

 
9:13
1. 7. 2015

Standa o tragédii v Egyptě nejdřív nevěděl, napsal tedy Kramnému SMSku. "Ahoj kamarádi, v TV vysílali, že zemřeli nějací karviňáci, jste v pořádku?" Později si psali maily nebo po Skypu. "Popisoval mi to tak dokola, že furt neví, co se stalo, že to nemůže pochopit. Nevyptával jsem se na nic, neměl jsem odvahu," vypráví. 

Standa má problém hovořit souvisle a sdělit nějaké konkrétní informace. "Říkal mi to, co dneska víme všichni, o té říznuté kole a tak..." Soudkyně se snaží mu pomoci otázkami, ale on říká: "Za dva roky si to konkrétně nevzpomínám."

 
9:15
1. 7. 2015

„Bylo mi ho líto, tak jsem se mu snažil zkrátit pobyt,“ říká Stanislav Š. a vypráví, jak si každý den 5-6 hodin skypovali. „Stále na to myslel, že nic neudělal, tak jsem mu říkal, že bych se tam zbláznil.“ 

 
9:19
1. 7. 2015

„S Katkou G. jsme se bavili o těch útěcích z legrace. Kolikrát mě Kramný prosil, jestli mu můžu něco stáhnout nebo poslat... já s Katkou jsme to brali jako žert,“ uvedl Standa.

„V Karviné jsou Arabové a umí česky a ti říkali, že mu hrozí smrt... Tak jsem mu poslal překlady a zneklidněl,"

soudkyně Stanislava přerušila a upozorňuje ho, že přísahal, že bude mluvit pravdu. Čte předchozí výpověď, která nekoresponduje!

„Říkal, že uteče, za každou cenu uteče, že se nenechá pověsit, že nic neudělá.“


"Vysvětlete mi ten rozpor," soudkyně zvyšuje hlas. "Co z toho je pravda?" Standa říká, že toto druhé zapomněl zmínit.

 
9:25
1. 7. 2015

"Ptal se mě na posmrtné skvrny, že ležely v takové a takové poloze.

Řekl jsem mu, že se zeptám mé sestřenice syna, dělá na kriminálce. Ten mi řekl, že to najdu na internetu. Mně ho bylo líto, řekl jsem mu, že se poptám," vysvětluje Standa. "Poslal jsem, co jsem našel na internetu, ten příbuzný mi taky dal nějaký odkazy na internetu, ale nechtěl se do toho motat svým kolegům, že by z toho mohl mít pěkný průser," Stanislav se znovu opravuje na průšvih. 

"Za jak dlouho po úmrtí chtěl vědět ty informace o těch skvrnách?" ptá se soudkyně."Bylo to spíš ze začátku našich kontaktů, ptal se na to pak stále." "Vysvětloval vám blíže proč ho ty posmrtné skvrny zajímají? Ptal jste se ho?" "Nevzpomínám si, že bych se na to ptal...neměl jsem odvahu," přiznal Standa.

 
9:28
1. 7. 2015

Kontaktoval jsem Andora Šandora. Přes mobil a přes Skype jsem ho spojil s Petrem Kramným. Šandor doporučoval řešit přes konzulát právníka, Kramný říkal, že si ho nemůže dovolit. Šandor doporučil advokáta Teryngela, kterého jsem také spojil, a ten řekl, že musí dát plnou moc sestře. Jak se dohodli nevím,“ dodává Standa.

 
9:31
1. 7. 2015

„Bavili jsme se i s tou Katkou G., tak jsme si dělali srandu, a že si chce otisknout razítko do pasu, a já mu říkal, ať to udělá vajíčkem, a on říkal, že to zkoušel a že to nejde,“ prozradil Standa.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
9:35
1. 7. 2015

Standa vypráví, jak dělal v domově důchodců s Monikou. Nepracovali spolu ale každý den, protože se střídal na různých odděleních. "Byla veselá, nic si nestěžovala. Normální ženská, volala manželovi. Psychických problémů jsem si nevšiml," uvedl.

Soudkyně: Žádal vás obžalovaný, abyste zjišťoval další informace krom posmrtných skvrn?"
Stanislav Š.: "Nevím, jestli jsem se nabídl já, nebo jestli to chtěl on, ale šel jsem na to pracoviště manželky...nechtěli se o tom moc bavit. Bylo to půl na půl...

Říkal jsem mu ale, že tam byl volný přístup k lékům, že stačilo otevřít skříňku. On stále trval na té otravě, tak jsem se snažil k tomu něco zjistit, abych mu pomohl..."

Soudkyně opět čte starší výpověď, která zcela nekoresponduje s tou nynější.

 
9:37
1. 7. 2015

„Petr Kramný se mě ptal, jestli mám kontakty na Nový domov, jestli můžu zjistit, co se o tom povídá. Tak jsem tam šel znovu na práci, asi třikrát, zeptal jsem se přitom, jak to vypadá. Z jejich postoje jsem vycítil, že to Monika v žádném případě udělat nemohla,“ stojí ve Stanislavově starší výpovědi. „Dnes říkáte, že to bylo půl na půl, jak to tedy bylo?“ ptá se soudkyně. Standa tvrdí, že už si to dnes tak nepamatuje. „Tak když si něco nepamatujete, tak to soudu řekněte a nevymýšlejte si, ano?“

 
9:43
1. 7. 2015

Soudkyně: „Žádal od vás obžalovaný informace, jak se to vyvíjí v České republice?“

Svědek: „Posílal jsem mu všechny zprávy z tisku.“

Soudkyně: „Žádal vás o info ohledně odesílaných těl?“ Standa odpovídá, že si nepamatuje, soudkyně opět bere do ruky starou výpověď. „Petr Kramný věděl z médií, že těla přivezli bez orgánů, a zajímalo ho, jestli je to pravda, jestli to mohu ověřit. Říkal jsem mu, že mám synovce v Praze u kriminálky, ale toho jsem se neptal. Ale Kramnému jsem řekl, že ano a že mi to kolegové odmítli sdělit. Chtěl jsem ho uklidnit, že jsem se ptal...“

 
9:44
1. 7. 2015

„Po návratu jsem ho pozval k nám na oběd. Choval se normálně, byl rád, že je doma. Tehdy se chtěl novinářům spíš vyhýbat. Pak jsem se dověděl o těch avantýrách, tak jsem mu říkal, ať si dá pozor, že jsou to ženské bez rozumu, a on říkal, že ho samy kontaktovaly. Pak to začal obracet proti mně,“ vypráví Standa. 

 
9:46
1. 7. 2015

„Byl spíše šetřivý?“ ptá se soudkyně. „Petr Kramný je velice šetřivý. Když něco koupil, přemýšlel nad tím. Když kupoval dárek pro přítelkyni, tak přemýšlel, jestli to není zbytečně drahé, i když to je taky pěkné.

Byl dost na peníze,“

prohlásil svědek.

Potvrdil tak to, co se u soudu řešilo prakticky celý druhý den. Čtěte zde>>> DRUHÝ DEN SOUDU S PETREM K.: PO SMRTI HOLEK HO ZAJÍMALY JENOM PENÍZE

 

 
9:56
1. 7. 2015

Soudkyně řeší odposlechy a přepisy rozhovorů Kramného, Standy a dalšího kamaráda Daniela B., který bude rovněž dnes vypovídat. „Sdělujete, že jste viděli videa, která vám poslali novináři, uvádíte, že Eva N. (matka Moniky) je taková svině a Kramný souhlasí. Říkáte zde, že Kramný musí být hodný, než proběhne dědictví, a že on to vydrží a pak je všechny kopne do prdele. A vy mu říkáte, že to není problém, že on to umí. To vám připadalo normální to takhle hodnotit? Takhle o tom mluvit?“ ptá se rozčilená soudkyně. Stanislav opět opakuje, že chtěl Kramnému jen pomoci. 

 
9:58
1. 7. 2015

„Kramný říkal, že ho chce rodina oškubat,“ tvrdí Standa. „Požádal vás, abyste prodal nějaký jeho majetek, zlato?“ ptá se soudkyně. „Ano, řetízky, prstýnky dámské, hrst věcí, kolem osmi tisíc dostal. Bylo to v zimě.“ „Zajímalo ho i to, aby se to prodalo za dobrou cenu?“ „Ano, ptal se mě, jestli mám známého, který by to koupil za dobrou cenu, řekl jsem, že v Karviné je starožitnictví.“

 
10:00
1. 7. 2015

Soudkyně: „Jakým způsobem prožíval otázku dědictví, jak se k tomu vyjadřoval?“

Svědek:

„Říkal, že všecko bude jeho.

Otce moniky měl rád, i bratra Martina - s těma se snažil domluvit. Ale tchýni nemohl přijít na jméno (ta za něj přitom psala dopis Zemanovi, ve kterém ho prosila, aby Kramného pustil, pozn. red.).“

 
10:07
1. 7. 2015

Čte se Standova další starší výpověď a svědek je z ní tak nervózní, že si musí pot utírat kapesníkem. „Peníze pro Petra znamenaly hodně. Koupil zlaté šperky, na Monice nešetřil. Neřekl o ní špatné slovo,“ toto značně protiřečí Standově předchozí výpovědi u soudu!

„Petr mi říkal, že stále neví, proč Monika měla otevřené oči, proč neměla kalhotky...“

 
10:11
1. 7. 2015

Kramný v pondělí přiznal, že když byl ještě v Egyptě, chtěl svou první lásku Lucii V. kontaktovat přes kamaráda, odmítl ale, že by ho za ní přímo vyslal. Standa ale tvrdí něco jiného. „Chtěl, abych kontaktoval Lucii V., že je moc pěkná, že by ji chtěl znovu vidět. Našel jsem její fotku a poslal ji Petrovi. Nastoupil jsem do lázní Darkov, a on že tam dělá, ať ji pozdravím,“ zde se jeho výpověď s tou Kramného shoduje. „Tak jsem za ní šel na recepci a že ji pozdravuje a ona poděkovala. Předal jsem jí kontakt na Skype.“ Lucie ale nakonec Kramného údajně nikdy nekontaktovala.

 
10:13
1. 7. 2015

„Ke konci nedobrovolného pobytu v Egyptě byl úplně apatický, všechno mu bylo jedno. Snažili jsme se ho podpořit,“ vypráví svědek. „Petr pak poslal fotky z restaurace, jak Monika tančí se striptérem, nebylo jí vidět do tváře, ale věděl, že to je ona.“ Znamená to snad, že i po smrti své ženy Kramný dál slídil po stopách její nevěry?

 
10:17
1. 7. 2015

„Osobně nevím, že Monika byla nevěrná, ale tvrdí to všichni přiznivci Kramného a Petr to prý ví až od události - sám mi řekl, že se o tom začal dovídat až po její smrti.“ Údajně se Monika svého manžela měla zeptat, co by dělal, kdyby jí někdo nabídl tisíc eur za sex. Kramný si to nechal zopakovat a pak se zeptal, co blázní.

 
10:23
1. 7. 2015

Kramný si podle Stanislava myslel, že Monika měla i nějaké falešné facebookové stránky, byla nevěrná a přestala to zvládat, a tak je chtěla všechny otrávit. 

 
10:23
1. 7. 2015

Soudkyně se svými dotazy skončila, ptá se státní zástupce Vít Legerský. „Jaký byl emoční projev pana obžalovaného, když popisoval, co se stalo?“ „Ze začátku byl takový smutný, potom už začínal být ne vzteklý, ale nazlobený, že tam je, nic se neděje, že nikdo nepodává informace. Že se tam nic nehýbe, že tam musí být...“

 
10:26
1. 7. 2015

Legerský: „Zaznamenal jste zrychlený dech, ztížené dýchání?“

Svědek: „No, rozplakal se přes Skype, když jsem ho spojil s tchánem... teda vypadal, že pláče.“

Legerský: „Co si mám představit - vypadal?“

Svědek:  „Zajíkavě mluvil, ale málokdy...“

 
10:30
1. 7. 2015

„Řekl jste, když se vrátil, choval se normálně, co si mám představit?“ zajímá Legerského.

„Choval se, jako by se nic nestalo,“ odvětil Standa.

Legerský mluví velice pomalu, pečlivě volí slova, gestikuluje u toho rukou. „Řekl vám, kdy naposledy registroval nějaký životní projev Moniky a Klárky? Zjišťoval info o otázkách souvisejících se smrtí s nějakým lékařem?“ Stanislav říká, že neví.

 
10:32
1. 7. 2015

Legerský se vrací k výroku Stanislava Š. ohledně Moničina přístupu k lékům, zajímá ho, o jaké šlo léky. „Nemůžu specifikovat, ale byl přístup k lékům na cukrovku, vysoký tlak... mohly tam sestry atd. Nechávalo se to otevřené.“

„Takže jste tam mohl i vy?“ ptá se Legerský. „Ano, mohl,“ odpovídá velmi potichu Standa.

 
10:36
1. 7. 2015

Legerský: „Popisoval vám pak Kramný průběh schůzek se svými novými známostmi?“

Svědek: „Ano, s Kateřinou J. Popisoval taky rande s Šárkou L.“

Legerský: „Víte, jestli byla Kateřina J. někdy v bytě?“ Standa odpovídá, že byla, ale neví kolikrát. „Zmiňoval se o intimnostech? Porovnával sexuální zkušenosti s Monikou?“

Svědek: „Nevím, nevzpomínám si.“

Legerský ukončuje své dotazování, na řadě je Kramného advokátka Jana Rejžková.

 
10:40
1. 7. 2015

Rejžková se znovu ptá, zda chtěl Kramný opravdu zjišťovat informace o průběhu vyšetřování. Stanislav Š. odpovídá: „Chtěl, abych posílal časopisy a tak. Řekl jsem mu, že se poptám na té kriminálce, ale neptal jsem se, chtěl jsem jen, aby měl klid.“ Dodává, že je z toho celý popletený.

 
10:42
1. 7. 2015

Rejžková: „Vyjadřoval jste se někde o případu na sociálních sítích?“ Stanislav přiznává, že ano, ve skupině na Facebooku. „A zveřejňoval jste nějaké informace, které jste měl přímo od Kramného?“

Svědek: „Ve skupině jsem možná něco napsal.“

 
10:44
1. 7. 2015

Stanislav nyní přiznává, že kontaktovat Lucii V. byl vlastně jeho nápad, ale první se o ní zmínil sám Kramný. 

 
10:45
1. 7. 2015

Rejžková se ptá na sebevražedné sklony Petra K. „Neměl sebevražedné sklony, veselý normální chlap.“

 
10:46
1. 7. 2015

Petr Kramný se vložil do výslechu. „Chci se vyjádřit k pobytu v Egyptě, byl jsem ve zlé nestandardní situaci v nepokojné zemi. Přišel jsem o svou rodinu, musel jsem se vyrovnat s tou věcí. Bylo to těžké. Chtěl jsem vědět, co se stalo. Zjišťoval jsem pravdu, chtěl jsem vědět, co se stalo, i kdyby to udělala Monika, proto posmrtné skvrny, nevěra... byla to prostě zcela ojedinělá situace,“ prohlásil.

 
10:50
1. 7. 2015

Nyní Kramný obhajuje i nařčení z krádeží ve fabrice Hyundai, které také zaznělo (kvůli krádežím byl Stanislav propuštěn, podezříván měl být i Kramný, ten ale ve firmě zůstal). „Kdybych byl jakkoli podezřelý z krádeží, tak bych neměl výhody jako třeba to, že jsem jako jediný měl neomezený vjezd do té fabriky, měl jsem různé klíče. To by mi bylo všechno odňato.“

 
10:51
1. 7. 2015

Kramný mluví i o prodaných špercích Moniky: „Monika posledních pár let nosila především stříbro, mám náušnice Klárky a prstýnek Moniky. Prodal jsem zamotané řetízky a staré zlato v době, kdy jsem platil náhrobek 70 tisíc, neměl jsem tolik peněz. Kdybych mohl prodat auto, ale nemohl jsem kvůli dědickému řízení,“ hájí se. 

 
10:53
1. 7. 2015

"Doktor měl říct delegátce, že holky byly 4 hodiny mrtvé, proto jsem se pídil po tom, kdy posmrtné skvrny vznikají. Proto jsem zjišťoval, po jaké době vznikají skvrny," ukončil Kramný. Při své řeči hovořil plynule působil neuvěřitelně přesvědčivě.

 
10:54
1. 7. 2015

Soudkyně po výslechu prvního svědka nařídila desetiminutovou přestávku.

 
11:14
1. 7. 2015

Přestávka je u konce, další vyslýchanou má být Kateřina G. Během zadržení Petra K. v Egyptě organizovala petice za jeho propuštění, vše anonymně. Ani po jeho zatčení nepřestala Petrovi fandit, nyní se ale nijak neangažuje.

 
11:23
1. 7. 2015

Soudkyně se Kateřiny ptá, jak znala rodinu Kramných. „S Monikou jsem se znala od dětství, chodily jsme spolu do školy. Potom jsme se nějakou dobu odloučily, nevídaly jsme se. Až potom někdy v 2006 jsem se přistěhovala vedle do vchodu. Navštěvovaly jsme se. Pak jsem se přestěhovala přímo nad manžele Kramné. Po nějaké době jsme se s Monikou nepohodly a přestaly jsme se stýkat až do doby, kdy došlo k jejímu úmrtí,“ vypráví Kateřina.

„Věděla jsem od sousedky, že komunikuje s Petrem Kramným, požádala jsem o mail - chtěla jsem vyjádřit soustrast. Komunikovali jsme spolu hodně. Tak mě napadlo založit petici. Byl to můj nápad, ale bavili jsme se o tom i se sousedy. Ta situace tehdy v tom Egyptě byla hrozná. Jednala jsem v dobrém úmyslu mu pomoci ho odtud dostat. Měla jsem za to, že tam došlo k nějaké otravě...“

 
11:27
1. 7. 2015

Svědkyně prosí o otázky, neví, co má dál souvisle říct. Soudkyně se jí ptá na témata její komunikace s Kramným. „Říkal, že Monika zatáhla závěsy a byli celý den na pokoji, bylo jim špatně, dávali si Antinal, protože už měli zkušenost. Ten lék že si už vezli s sebou, měli ho od známého. Pamatuju si, že bylo psáno, že těla ležela na zemi, což on odmítal, že byla mezi postelemi úzká ulička, tam by musely ležet na sobě. Když zjistil, že zemřely, tak nevěděl, co dělat a běžel zaklepat na sousedku...“

„Za jakých okolností zjistil, že nejeví známky života?“ Kateřina tvrdí, že to bylo v noci, nad ránem. „Zmiňoval se, jak si to vysvětluje?“ „Bavili jsme se o tom, jediné, k čemu jsme došli, byla otrava, že někdo je chtěl všechny otrávit. Ale časem jsme došli k tomu, že to mohla být Monika,“ prohlásila Kateřina. Soudkyni zajímá, kdo s tou teorií přišel.

„Já bych řekla, že pan Kramný.“

 
11:30
1. 7. 2015

Soudkyně: „Jste matka, jak se vám pan obžalovaný jevil, co se týče způsobu vnímání toho, že přišel o dítě? Způsobu, jak se vyjadřoval, jak to prožíval?“

Svědkyně: „V mailech hodně psal, že je zdrcený, na dně a zničený, že cítí prázdnotu. Ta lítost tam byla. Hlasové projevy... to vážně nevím, to je tak strašně dlouho. Já jsem sama od sebe se asi ani nechtěla o tom příliš bavit. Pro mě to bylo strašně těžké.“

 
11:32
1. 7. 2015

Soudkyně se vyptává na domnělou nevěru Moniky vůči manželovi. „Občas se mi donesly drby...,“ přiznává Kateřina. „Navenek působili jako harmonický pár, vodili se za ruce, skoro každý den chodili někam ven třeba po restauracích si sednout. Já neviděla žádné problémy.“

Soudkyně chce od svědkyně rozvést drby, které měla slýchat. „Byly od sousedky paní C. (jejího muže Kramný zmiňoval jako původce upozornění, že ho žena podvádí s jistým Janem, pozn. red.) Ta říkala, že tam nějaké podezření bylo.“

 
11:35
1. 7. 2015

Kateřina přiznává, že nevěru s Kramným řešila, když byl ještě v Egyptě. Prý jí říkal, že začal pátrat, že je možné, že nevěra proběhla. 

Dále Kateřina popisuje Moniku jako matku. „Klasická matka, byla starostlivá. Věnovala se jí až tak, že i o těch prázdninách se musela Klárka učit. Velmi se o ni starala,“ uzavřela téma Kateřina.

 
11:39
1. 7. 2015

Soudkyni zajímá, zda Kateřina u Moniky pozorovala nějaké psychické problémy. „Bylo tam nějaké období, kdy mi připadalo, že trochu zhubla a byla taková ztrhaná, ale pak byla v pohodě. Bylo to třeba tak rok.“

I Kateřina je tázaná ohledně vycestování Petra K. i přes zákaz konzulátu. „Řeč tady o tom byla, všechno se to vedlo jakože sranda, vtípky, nepovažovala jsem, že by to měl někdo myslet vážně. Když už mi to začalo připadat vážně, tak jsem řekla, že s tím nechci mít nic společného.“

 
11:41
1. 7. 2015

Kramný je i podle Kateřiny žádal, aby mu sehnali pas, aby mohl vycestovat. „Chtěli jsme ho prostě dostat sem, ať se to řeší tady. Poslala jsem dopis do cestovní kanceláře, organizovala jsem předání Klárčiných věcí do kojeneckého ústavu, předával je ale už sám Kramný,“ uvedla svědkyně.

 
11:44
1. 7. 2015

Soudkyně se ptá na chování a vystupování Petra K. po návratu domů. „Řeknu to jako matka,

kdyby se to stalo mně, tak nevím, jestli bych tu ještě byla...

ale on když se vrátil, tak se to nějak moc neprojevovalo, možná sem tam nějaký náznak. Já jsem mu velmi věřila, co se týče toho projevu, nepřikládala jsem tomu důraz. Byly momenty kdy ale i plakal, ale i momenty, kdy se prostě snažil zapomenout.“

 
11:45
1. 7. 2015

Soudkyně: „Navázal s vámi intimní vztah?“
Kateřina: „Ne, bylo to jenom přátelství.“

 
11:49
1. 7. 2015

Soudkyně se ptá na kontakt Kramného s médii, zajímá ji, zda vítal zájem médií, nebo ho to obtěžovalo? „Někdy bych řekla, že si to užíval dokonce, že měl radost...“

Soudkyně čte ze záznamu, kdy Kramný volal hned po přistání v v Česku: „Byl nadšený, televize tam měla asi devět kamer říkal, ale to nadšení mohlo být i že jim unikl.“

 
11:55
1. 7. 2015

Soudkyně: „Změnil se jeho náhled na Moniku?“

Svědkyně: „Ze začátku lítost, pak už jí to dával všechno za vinu, tím, jak spekuloval, že došlo k otravě ze strany Moniky.“

Soudkyně: „Připustil někdy, že se měl zachovat jinak? Mohl jsem udělat to a to a nedošlo by k tomu? Říkal něco takového?“ Kateřina něco takového tvrdě popírá. 

Svědkyně: „Vím jen, že říkal, proč neumřeli všichni tři, že takhle on tu zůstane sám...“

 
11:59
1. 7. 2015

Kateřina mluví o intimních vztazích Petra K. po smrti jeho ženy. „První jeho vztah s Kateřinou J. - tvrdil, že iniciativa byla z její strany, že ho navštěvovala, dole na něj zvonila. Říkal, že když je s ní, může na chvíli vypnout a zapomenout na problémy. Ale nechtěl přiznat intimní věci, to až pan Stanislav Š. mi to řekl. Pak byl nadšený, měl radost z přítelkyně Šárky. Byla pěkná a inteligentní. Vídali se, byl rád, že když za ní jel, tak je nikdo nepoznával. V Karviné by to každý řešil...“

 
12:03
1. 7. 2015

Čte se starší výpověď Kateřiny G.: „Pracovala jsem v arabské agentuře a přeložila jsem ten list, kde stálo, že Petr K. je podezřelý, což mu paní konzulka neřekla.“

Vysvětloval celou tu věc, že Moniku a Klárku otrávili, protože byly štíhlé, a on to přežil, protože byl tlustý,“ říkala ve výpovědi Kateřina.

 
12:05
1. 7. 2015

„Ptala jsem se ho, jak může přesně vědět ty časy, a on říkal, že tam hrála písnička od rappera Psy a že to (když šel pro vodu, pozn. red.) trvalo sedm minut.“

„Stále mu věřím a myslím, že to neudělal,“ řekla Kateřina v přípravném řízení, nyní se k tomu nevyjadřuje.

 
12:09
1. 7. 2015

I u Kateřiny došlo k rozporu ve výpovědi, kdy řekla, že ho v Česku viděla už v den návratu, dnes ale řekla, že ho viděla až druhý den, kdy se vrátil od rodičů domů.

„Já opravdu teď nevím, možná se stavil doma a pak jel k těm rodičům, opravdu teď už nedokážu říct,“ ospravedlňuje se Kateřina.

KATEŘINA NENÍ JEDINÝ, KDO MÁ PROBLÉMY S PAMĚTÍ A VYPOVÍDÁ NĚCO JINÉHO NEŽ V MINULOSTI. ČTĚTE ROZPORY VE VÝPOVĚDÍCH OSTATNÍCH SVĚDKŮ A PETRA K. ZDE>>>

 
12:13
1. 7. 2015

„Probírali jsme, z jakého důvodu našel nový vztah, kdy on se vyjádřil něco v tom smyslu, že s Monikou to nebylo ideální... nechtěla to (sex, pozn. red.) tak často jako on,“ uvedla ve starší výpovědi Kateřina. 

VIDEO
Video se připravuje ...
 
12:18
1. 7. 2015

Soudkyně dál čte Kateřiny výpověď a není to nic pěkného. „Monika byla pomlouvačná, závistivá, když viděla, že jsem si koupila auto, musela ho mít taky, když já do Tuniska, tak ona taky... Ráda ukazovala peníze, dobře se oblékala. Navenek byla sebevědomá, ale uvnitř určitě ne.“

 
12:20
1. 7. 2015

Dříve také ovšem u výpovědi hájila jak Petra, tak Moniku: „Petr není zlý člověk, Monice a Klárce by neublížil,“ uvedla. „Neumím si představit, že by si Monika sáhla na život, nebo dceři,“ dodala.

S tímto soudkyně ukončila své dotazování, na řadě je opět státní zástupce Vít Legerský.

 
12:22
1. 7. 2015

Legerský: „Zmiňoval se obžalovaný o tělesné teplotě, barvě kůže těl Moniky a Kláry?“

Svědkyně: „Myslím jenom, že jsme se bavili, že byly studené.“

 
12:24
1. 7. 2015

Legerský: „Řekla jste nebo napsala, jakoukoli formou, že by se s ním Monika měla rozejít, nebo že by vám řekla, že to je jejich poslední dovolená?“

Svědkyně: „To jsem možná nějak zaslechla a proběhlo to v mailové komunikaci, ale nevím přesně.“

 
12:30
1. 7. 2015

Kateřiny G. se začíná ptát sám Petr Kramný. „Slyšela jste z bytu hádky?“ Svědkyně to popírá. „Zjišťoval jsem před Egyptem info u vás o nevěře?“ Opět zaznívá „ne“. „Z telefonu z letiště, kdy jsem tam vyjadřoval možná radost nebo nadšení, myslíte, že mohlo pramenit z...“ Soudkyně ho zaráží: „Nepokládejte sugestivní otázky, když už, tak z čeho to pramenilo.“ Kateřina opakuje, že možná z toho, že byl rád, že novinám unikl.

Výslech Kateřiny G. je u konce. Delegátka Alžběta Cupalová se omluvila telefonicky, má lékařské potvrzení z Chorvatska, kde pobývala. Trpí vysokými teplotami. Soudkyně nařídila přestávku do 13:15.

 
13:13
1. 7. 2015

Kramného obhájkyně Jana Rejžková během přestávky poznamenala: „Výpovědi ukazují rozpolcenost nejenom rodiny, ale i společnosti.“

 
13:23
1. 7. 2015

Po přestávce pokračují výslechy svědků. Dostavil se Vladislav M., další kamarád Kramného. Má šedivé vlasy, dorazil v šedivém tričku s krátkými žlutými rukávy. Probíhá ověření jeho totožnosti.

 
1. 7. 2015

Kramný po přestávce zamyšleně hledí do poznámek a něco si zapisuje. Stráž po jeho obou stranách se v lavici za jeho zády baví.

 
13:28
1. 7. 2015

Soudkyně svědka Vladislava M. poučila a ptá se, zda souhlasí. Odpovídá rozklepaným hlasem, je vidět, že je velmi nervózní. „Nemusíte se obávat, že bychom vám tady ublížili,“ uklidňuje ho soudkyně. Soudkyně se ho ptá, zda odpovídal v předběžném výslechu pravdivě. Odpověděl, že ano, ale že se něco mohlo mírně od té doby změnit. Soudkyně říká, že má možnost věci, které nyní vnímá jinak, také tak uvést.

 
13:33
1. 7. 2015

"S Petrem se známe z práce. Náš vztah byl přibližně přátelský. Pracovali jsme v údržbě. Spravování dveří. Opravovali jsme třeba dveře. Stroje jsme neopravovali, maximálně čistili," vypovídá Vladislav M. Zdůraznil, že nepracovali s elektrikou, na což se ho soudkyně ptala.

 
13:35
1. 7. 2015

„Byli jsme dobří přátelé, zažili jsme dobré chvíle. Povídali jsme si snad o všem. O dobrém i o zlém,“ uvádí Vladislav. Soudkyně chce vědět, s čím se mu Petr K. svěřoval. Ptá se na soužití Kramného s manželkou a Klárkou. „Vztah s Monikou a dcerkou byl krásný,“ uvedl svědek. „Staral se o Klárku, chodil s ní do školky, na mažoretky,“ uvedl Vladislav. „Tak jako manželka,“ dodal svědek.

 
1. 7. 2015

Kramný jeho výpověď se zájmem sleduje, během výpovědi lehce přikývl. Tři až čtyři roky zpátky se prý Vladislava Petr K. s Monikou ptali, co je čeká v Egyptě, on tam byl už dřív. Kramný chtěl, aby jel s nimi.

 
1. 7. 2015

Dohodli se, že pojedou na dovolenou spolu. Nejdřív chtěli jet na Slovensko, pak do Chorvatska společně. Pak prý manželka přišla s tím, že našla nějaký výhodný zájezd do Egypta, cenově srovnatelný s Chorvatskem. Dohoda s Vladislavem padla, Petr K. mu po víkendu řekl, že nemůže jet v tom termínu. „Monika nedostala dovolenou,“ sdělil prý Kramný Vladislavovi.

 
1. 7. 2015

Kramný si podpírá bradu a upřeně na Vladislava M. hledí. Je vidět, že ho výpověď zajímá. Před dovolenou v Egyptě se právě Vladislava M. měl ptát na rady.

„Upozornil jsem ho, ať si koupí Antinal, když mu bude špatně, že mu pomůže,“ 

uvedl Vladislav M. Sám měl s tímto práškem zkušenosti. Při dovolené v Egyptě ho cestovka upozornila, že si ho mají zavčas koupit. „Naše dovolená proběhla naprosto v pořádku. Byla prodloužená ze 7 na 11 dní. Osmý či devátý den jsem začal léky používat, bylo mi špatně. Vždy před obědem. Spotřeboval jsem z té krabičky cca 6 tabletek. Manželka mi pak řekla, že když jí bylo špatně, také si nějaké vzala,“ uvedl Vladislav.

 
13:45
1. 7. 2015

„Lék mi pomohl,“ uvedl Vladislav M. při vzpomínce na svou dovolenou. „Kramný se mě ptal, zda bych mu ho dal,“ pokračuje Vladislav. „Jel do stejného hotelu jako já, řekl jsem mu, co ho čeká, upozornil jsem ho i na problémy s pokoji,“ prozrazuje svědek. Soudkyně se ptá: „To bylo vše před jeho odjezdem?“ Svědek: „Ano, vylíčil jsem, co ho tam čeká.“ Během Kramného dovolené spolu v kontaktu nebyli.

 
1. 7. 2015

Vladislav M. popisuje, jak ho Petr Kramný kontaktoval po tragédii.  Napsal mu prý SMS: "Láďo, to jsem já, je to hrozné," sdělil mu Petr K. Svědek je při líčení nervózní, zadrhává se. Popisuje telefonát, když Kramnému volal následně do Egypta. "Mluvil nesrozumitelně, pak jakoby chladně, pak se rozplakal. Řekl, že se stalo neštěstí, že je asi někdo otrávil," popisuje Vladislav.



Soudkyně se ho ptá na to, kdy přesně hovor proběhl. "Řekl, že byl na ambulanci, že ho přestěhovali na nějaký jiný pokoj. Že mu museli propláchnout žaludek. Že v něm byla černá tekutina. Nedokázal pořádně říct, co se stalo," uvedl svědek Vladislav. "Potom jsme komunikovali přes mobil, smsky, mail a hlavně přes Skype," dodal.

 
13:54
1. 7. 2015

Soudkyně: „Jak často jste s ním byl v kontaktu?“ Svědek Vladislav: „Hodně často, několikrát denně. Desetkrát, dvacetkrát.“ Vladislav M. popisuje, co mu Petr Kramný řekl o osudném dni. Monika šla zatáhnout závěsy, Monika i Klárka zvracely na záchodě, Monika prý i do koše. „Ptal jsem se ho, co dělal on. Řekl, že mu bylo hůře než jim,“ uvedl svědek.

 
13:55
1. 7. 2015

"Když jsem se ho ptal, proč Klárku neodvedli k lékaři nebo se alespoň neobrátili na delegátku, když dcerka zvracela a celý den ležela, tak odpověděl, že Monika byla zdravotní sestrou, ne on. Přitom ona byla jen ošetřovatelkou," vypověděl Vladislav M. Svědek pokračuje v líčení osudného dne tak, jak mu jej Petr K. popsal. "Během toho dne, kdy jim bylo špatně, byly na obědě a daly si něco lehkého. Monika nějaký salát," zopakoval shodně s předchozími výpověďmi. "Nechápal jsem, jak Klárka vydržela v pokoji," dodal.

 
1. 7. 2015

„Když se (Petr K.) vrátil, tak jsem mu řekl, že nechápu, jak to tam Klárka vydržela. Nechápal jsem to. On říkal, že mu ze všech tří bylo nejhůř,“ uvedl ve výpovědi Vladislav M.

 
13:57
1. 7. 2015

Petr K. mu řekl, že se s Monikou dohodli, že když se jim neudělá lépe, půjdou druhý den za lékařem. Došel pro vodu, ony nechtěly. Z ledničky vzal načatou kolu. „Byla prý příliš tmavá a sladká. Nechutnala mu, řekl mi Petr,“ uvedl svědek. Kramný mu popisoval, jak se v noci šel přitulit ke Klárce. Spala prý na kraji, Monika k ní zády. „Drcnul do Klárky a řekl, ať se posune. Ležely na jedné posteli zády k sobě,“ vypovídá Vladislav M. V tom je však rozpor s výpovědí Petra Kramného, který tvrdil, že Monika a Klárka spaly každá na jiné posteli.

 
1. 7. 2015

„Obrátil Klárku, otočil na záda, dával jí umělé dýchání,“ popisuje svědek, co mu Kramný pověděl. „Pak křičel na Moniku, ať pomůže: Moniko, vstávej, s Klárkou se něco stalo,“ říká u soudu Vladislav M. Když Monika neodpovídala, otočil ji prý Petr K. na záda a zjistil, že je také mrtvá. „Říkal, že těla na sobě měla fialové fleky,“ uvedl Vladislav M. Pak prý Petr K. vyběhl z pokoje a křičel o pomoc. Sousedka vyběhla a zavolala záchranku.

 
14:01
1. 7. 2015

Když se bavili o tom, co se stalo, Kramný Vladislavovi řekl, že Monika na sobě neměla kalhotky, měla je položené vedle lůžka.

„Pak přišla teorie, že je Monika chtěla otrávit. Aby ony dvě přežily a Péťa zemřel,“

poznamenává Vladislav M. „Ptal jsme se ho, zda to udělal on,“ uvedl svědek. Řešili prý spolu také to, zda byla Monika Petrovi K. nevěrná s přítelem, se kterým jezdili na dovolenou na Slovensko.

 
1. 7. 2015

Petr K. mu řekl, že den před smrtí odešla Monika pro pití mimo diskotéku. Po diskotéce šli na pokoj. „Řekni mi, co se tam mezi vámi stalo? Neříkej, že jste se nepohádali. Že tam po vás někdo nekoukal,“ ptal se Petra K. Vladislav. „Ne, nic se nestalo,“ řekl mu Petr K., poté však připustil, že se pohádali na diskotéce. Kvůli animátorce. Petr K. na ni měl koukat, Monika ji vyfotila na foťák. „Pak přišla k Petrovi K. a řekla mu: Na, tady ji máš zblízka,“ popsal svědek. K hádce podle něj došlo někdy o půlnoci před smrtí Moniky a Klárky.

 
14:05
1. 7. 2015

„Do doby, než přijel z Egypta, tak jsem byl přesvědčen, že to neudělal,“ 

uvedl Petrův kamarád Vladislav M. Soudkyně se ptá, zda Vladislava Petr o něco žádal. „Ptal se, co se děje v práci, co na to říkají. Pak se mě ptal na můj názor,“ vypovídá svědek.

 
14:11
1. 7. 2015

Soudkyně se ptá, zda Petr K. projevoval bolest, trauma, psychické zdeptání.

"Musím říct, že byl opravdu chladný. Pro mě až cizí. Zemře mu někdo z rodiny a on dokáže být tak chladný a v klidu,"

divil se Vladislav. "Je pravda, že si několikrát postesknil, ale že by brečel...," dodává svědek.

 
14:16
1. 7. 2015

Kramný se Vladislava M. prý ptal na to, zda by mohl promluvit s televizí, říci jim, co si o něm myslí. "Jaký byl dobrý manžel a otec," vzpomíná Vladislav M., který však odmítl. Pak mu volali z televize, že mají číslo od Petra K. "Nebylo to pro mě jednoduché, bylo to emotivní," dodává. Reakce od Petra K. na komunikaci s televizí byla prý negativní i pozitivní. "Řekl, že je dobře, že jsem mluvil, ale dál mám už mlčet," prozrazuje svědek.

 
1. 7. 2015

„Pak se mě zeptal, zda bych pro něj zajel do Prahy a odvezl ho domů do Karviné,“ vzpomíná Vladislav M. Nakonec však Kramného odvezl Daniel B., který dnes má také vypovídat. Vladislav znovu vzpomíná na chvíle, kdy se Kramný vrátil z Egypta. „První den po příjezdu se Petr K. věnoval své rodině. Když pak přijel, tak jsme se vítali, objali se. Čekal jsem ale jiné přivítání. Čekal jsem, že bude více truchlit. Byl smutný, to přiznávám, ale vypadal spíš, že má kruhy pod očima z nevyspalosti,“ uvedl svědek.

 
1. 7. 2015

„Vyčetl jsem mu, proč vyhodil všechny věci po Monice a Klárce, proč je rozdal,“ uvedl Vladislav M. „To já bych nedokázal. Já bych prostě vzal tři kufry s jejich věcmi. On přijel s jedním kufrem,“ diví se Vladislav. Kramný vypadá během jeho výpovědi naštvaně.

 
1. 7. 2015

„Řekl jsem mu, že bych na jeho místě hledal jiné bydlení a jinou práci,“ uvedl svědek Vladislav M. „Proč bych to dělal, nic jsem neudělal,“ hájil se mu Petr K.

 
1. 7. 2015

"Udivil mě fakt, že řekl, že obývák zruší a postel, kterou tam měl, přenese do Klárčina pokoje a udělá si ložnici a dětský pokoj zruší. A já mu říkal, jak může být tak chladný a hýbat s věcmi od Klárky a vyhodit to,"

popisuje svědek Vladislav M.

 
14:35
1. 7. 2015

"Najdu si ženu o deset let mladší a budu si užívat,"

řekl prý Kramný Vladislavovi M. Prý chtěl ženu bez dětí. "Že si najde nějakou mladší bezdětnou a bude si prostě užívat," dodal mu prý Kramný.

 
1. 7. 2015

„Pak se začal s někým vídat. Ptal jsem se, kdo to je, zda má dítě,“ vypovídá dál Vladislav. Kramný si žmoulá rty, píše do poznámek a nasucho polkl. Viditelně si oddechl. Svědek popisuje, jak si Petr K. začal se Šárkou.

„Sděloval mi sám intimnosti ze vztahu,“

uvedl Vladislav M. „Prý se spolu sešli v Praze na nějakém hotelu,“ dodal. Kramný mu tvrdil, že si prostě užil. „Popisoval, jak je skvělá,“ líčí svědek. „Naše přátelství tehdy pomalu končilo,“ poznamenal svědek. „Když jsem se ho ptal, kde je, když nebyl v práci, řekl, že má dovolenou, ale neřekl kde. Už se mnou nechtěl komunikovat,“ dodává Vladislav M.

 
14:39
1. 7. 2015

Svědek Vladislav M. nyní hovoří o vztahu Petra K. ke Klárce. Byli dřív jednou společně v kině. Kramný s Klárkou a Vladislav M. se svou dcerou. „Klárce se věnoval, neustále jí něco kupoval,“ líčí svědek. „Říkal jsem mu, ať jí toho nekupuje tolik,“ dodává. Vzápětí se však svědek opět vrací k hotelu v Egyptě. Nechápe prý, jak se Petr K. mohl jen koukat, jak je jeho rodině špatně. Vladislav M. se u soudu rozplakal.

 
1. 7. 2015

„Po příletu se (Petr K.) pídil po tom, s kým mu byla nevěrná. Po její práci, po kamarádkách,“ uvedl svědek.

 

Soudkyně se ptá, jak byl Kramný manuálně zručný. Jestli byl kreativní, mohl řešit problémy, uměl si poradit v případě el. zařízení i jako laik. „Manuálně zručný byl. Co se týče domácích prací, dělal si je sám, občas mu někdo pomohl z rodiny. Co se týče elektrických věcí, jednou se zmínil o výměně drátů v nějakém rozvodu, ale dělala mu to firma,“ vypověděl svědek. „Kromě vyměnění žárovky se do jiných věcí nepouštěl,“ tvrdí Vladislav M.

 
14:55
1. 7. 2015

Předešlá výpověď Vladislava M. se s tou dnešní více méně shoduje. „Petr K. vystupoval chladně, jako by se nic nestalo,“ uvedl v ní.

 
1. 7. 2015

U další aférky po návratu z Egypta - v případě paní Kateřiny - se prý Petr K. nechtěl seznámit s dětmi, uvedl svědek. Soudkyně se ptá znovu na ono „užívání si“, o kterém s ním měl Petr K. mluvit. Vladislav ze sebe vydal pouze „Hmmmm“. 

 
1. 7. 2015

U soudu se nyní opět řeší sex za peníze, které měl Petr K. dát své manželce Monice. Šlo o tisícovku. „Péťa mi o tom řekl,“ potvrdil Vladislav M. Podle Kramného mělo jít o součást předehry.

factumpactum ( 6. července 2015 18:48 )

jojda, to jsou věci

truchliicii.petr.k. ( 1. července 2015 22:50 )

s mrtvolami

truchliicii.petr.k. ( 1. července 2015 22:46 )

kto je vrah? ten co travil pol dna z mrtvolami na izbe

tigress ( 1. července 2015 21:34 )

tigress ( 1. července 2015 21:01 )

Taky bych něčemu takovému věřila a ohledně Kramného si myslím totéž... potvrdil si nevěru, tudíž ji "vypnul" a zazdil. Že netruchlí pro Klárku je zvláštní, ale ono to může být opravdu tak, že to prostě vytěsnil, třeba i podvědomě s tím, že chce začít nový život. Lidi jsou různí a prožívají věci různě a každý se i projevuje jinak. Třeba i truchlí, ale je to ten typ, co to nedává najevo.... kdo ví. Každopádně čím dál víc věřím tomu, že to vážně neudělal. Ani jeden svědek neřekl nic jiného, než že byli šťastná, spokojená rodina... přece se to nezmění z minuty na minutu a nerozhodne se kvůli jedné hádce na dovolené ji zabít..

Zobrazit celou diskusi