Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Případ Petra K. a čtyři další: Tihle zabíjeli elektrickým proudem!

  • Autor: ljš - 
    18. 5. 2015
    05:00

    Inspiroval se jimi Petr K.? Pomocí elektrického proudu v minulosti v Česku vraždili jen tři lidé a jeden se jím snažil maskovat vraždu utopením. Všichni ale mají krom vražedného nástroje společné také to, že si vše dopředu dobře naplánovali a jednali promyšleně a chladnokrevně.

  • 1.Elektrikář manželku zapojil do zásuvky (2006)

    Vyučený elektrikář Karel Hanza svou manželku dlouhodobě týral. Osudný večer mu vyčetla, že se dívá na reality show VyVolení, a po ostré hádce odešla spát. „Obžalovaný vzal klubko drátů, nasadil jí ho na nohu, přiložil dvojlinku a strčil do zásuvky,“ popsal soudce Roman Dočkal. Záchranku zavolal až ráno. Že se nejednalo o přirozenou smrt, lékař na místě vůbec nepoznal. Podezření dostal až patolog při zdravotní pitvě, pak byla nařízena soudní expertiza, která jeho podezření potvrdila. Hanza dostal 12 let vězení.

    Karel Hanza Karel Hanza | ČTK

  • 2.Drát manželce přiložil k šíji (2004)

    Právě tento pokus o vraždu připomíná nejvíce to, jak znalci popisují smrt Moniky a Klárky. Jednatřicetiletý invalidní důchodce Petr Šach věděl, že ho chce manželka Daniela opustit a že se blíží rozvod. V noci, když spala, jí přiložil k šíji drát. Ženu zachránilo, že se probudila a přerušila uzavřený obvod. U soudu řekla, že ji probudil záblesk světla, prudká bolest hlavy a brnění rukou. V ústech cítila krev, protože si prokousla jazyk. Šach za pokus o vraždu dostal 8 let vězení.

    Petr Šach Petr Šach | ČTK

  • 3.Auto jako elektrická past (2006)

    Pachatel tohoto pokusu o vraždu nikdy nebyl dopaden. Vrah, zřejmě elektrikář amatér, se v Brně-Žabovřeskách nedaleko Wilsonova lesa vloupal do trafostanice a ukradené elektrické dráty ze zdroje vysokého napětí navedl k zaparkovanému autu. Poté, co majitel nasedl do vozu, připojený elektrovodič začal jiskřit, muž elektrickým proudem ale zasažen nebyl a z místa se mu podařilo odjet. Pak teprve zalarmoval policii.

  • 4.Vraždu maskoval elektřinou (2005)

    Případ Lukáše Kovrzka se od ostatních odlišuje, přesto v něm také hraje roli elektřina. Vrah svou manželku ve vaně topil a dusil, protože si našla nového přítele. Vraždu pak maskoval elektrickým proudem. Hodil do vany fén, aby vše vypadalo jako nešťastná náhoda. Soud ho poslal za mříže na 11 let.

    Luboš Kovrzek Luboš Kovrzek | ČTK

  • 5.Smrt Moniky a Klárky (2013)

    Z vraždy Moniky a Klárky na dovolené v Egyptě policie obvinila Petra K. Podle znalců existují dvě verze, jak mohl být čin proveden. První počítá s tím, že se Monika s Klárkou sprchovaly. V tu chvíli by jako vodivý podklad fungovala mokrá podlaha koupelny. „Předpokládá se přiložení živé části (vodiče) na krk osoby,“ napsali experti. Podle zjištění Blesku na místě činu je ale pravděpodobnější druhá verze, která říká, že vrah zabil oběti v posteli, a dokonce každou zvlášť! „Jako nástroj pro provedení pak může sloužit například odizolovaná šňůra kabelu s vidlicí, jež se připojí do zásuvky u nočního stolku,“ řekli znalci. Rozmetali také názor, že by vražda elektřinou vyhodila jističe.

    Video Petr K. - Etienne Blaha, redakce
    Video se připravuje ...

zigzag ( 19. května 2015 12:46 )

Koho kde vidis? Ty v prdu, erisielka a klon jste holky z kavarny? Tak proc se divis, ze je po diskusi...

krucipisek1.. ( 18. května 2015 14:50 )

tigress, ze se s nima zahazujes. Pojd do kavarny pianko tahne strudl a ja udelam kafe

prdyvrdy ( 18. května 2015 14:30 )

nejlepší je nechat kvákat, oni stejně nepochopí, že i když se snaží být "intelektuálně na výši", tak Kramňouse stejně zahaftnou

prdyvrdy ( 18. května 2015 14:28 )

jóooo tak ona je to tigress??? tak to jo

erisielka ( 18. května 2015 14:16 )

ty zalez a přestaň hulit ani nevíš komu píšeš

Zobrazit celou diskusi