Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Záhadné fotografie mrtvé Moniky a Klárky: Zveřejnil je tajemný advokát pro peníze?

Autor: Richard Veselý, Saša Vetkovská - 
30. dubna 2015
05:00

Proč někdo poslal TV Nova fotky mrtvé Moniky a Klárky? Podle advokátky mohou pomoci z jejich vraždy obviněnému otci rodiny Petru K.! Tajemná osoba ale mohla mít zcela jiné záměry a podle zkušeného kriminalisty je pravděpodobné, že šlo především o peníze.

Pokud fotografie skutečně zaslal advokát, jak tvrdí TV Nova, mohou být motivem peníze, které za ně buď chtěl, nebo skutečně od někoho dostal. Za to, že je zveřejní...

To si myslí i bývalý elitní kriminalista Josef Doucha. „Proč by se tak choval advokát, proč by fotky nepředal orgánům činným v trestním řízení, není příliš logické. Jediné, co mě napadá, je, že to chce zobchodovat,“ řekl Blesk.cz.

Podle informací Blesku mohl ale také neznámý zasláním fotek chtít odvést pozornost od nedávno objevených fotografií Klárky, které měly údajně sexuální podtext a měl je fotit Petr K. A zároveň potvrdit verzi obhajoby, že matka s dcerou byly otráveny. Další možností je, že se jedná o snahu donutit policisty případ znovu otevřít, což by obviněnému také mohlo pomoci. Soudci totiž dochází s průtahy trpělivost a v únoru dal jasně najevo, že pokud nebude vyšetřování uzavřeno a podána obžaloba, propustí Petra K. z vazby.

Vyloučit se ale nedá ani opačná verze, a to, že cílem zprostředkovatele fotek bylo Petra K. poškodit. Nedá se totiž vyloučit, že jsou na fotografiích patrné i stopy, které by potvrzovaly verzi české policie, že Klárka i Monika zemřely na úraz elektrickým proudem. Pokud se jedná o advokáta, mohl si být vědom toho, že je kriminalisté odhalí.

Ti už by měli mít podle televize Nova snímky v rukou a pracovat na jejich analýze. Přitom už věřili, že mají veškeré dokazování za sebou, a případ uzavřeli. Na to poukazuje i advokátka Petra K. „Velice podivné je to načasování. Fotografie přišly ve chvíli, kdy již bylo uzavřeno vyšetřování, ale nebyla dosud vyhotovena obžaloba,“ uvedla Rejžková. Je proto také možná i varianta, že chce české policisty neznámý zasílatel zdiskreditovat.

majojo ( 3. května 2015 18:25 )

nnnnnnnnnnn

fandahrubes ( 3. května 2015 12:17 )

Zeman je ve střižně nebo to natáhl do 13?

fandahrubes ( 3. května 2015 12:16 )

ani ty za registrace svatozář nedostaneš nebrzdit tě slovenčina, jedeš v tom čelní závod míru

fandahrubes ( 3. května 2015 12:13 )

Blesk schránky nepotřebuje, zaměstnáme tě?

truchliicii.petr.k. ( 2. května 2015 01:48 )

Belmondo .amaea, mas spravne myslenie. Ozaj, ako to robis, ze mas tolko nickov. Aj pavlik si robi jeden denne, ved vzdy musis mat novy e-mail. ako sa to robi??? vysvetli mi to. nejde mi to do hlavy.

Zobrazit celou diskusi