Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kramný se vyhne trestu: Policie odložila jeden jeho případ

Autor: shp - 
23. března 2015
15:09

Jeden z nejznámějších vězňů Česka, Petr Kramný (36), který je obviněný z vraždy manželky Moniky (†36) a dcerky Klárky (†8) na dovolené v egyptské Hurghadě, se vyhne alespoň jednomu trestu. Nebude potrestán za drogy, které byly nalezeny policií v jeho skříňce na pracovišti v nošovické automobilce.

Kramný byl po návratu z Egypta do vlasti podezřelý, že by mohl být v továrně automobilky zapletený do krádeží. Policisté tak proto prohledali jeho skříňku a nestačili se divit! Nalezli v ní drogy!

Podle dřívějších informací Blesk.cz šlo o marihuanu. Kramný tvrdil, že mu drogy někdo podstrčil a nechal si kvůli tomu nechat udělat i test, který vyšel v jeho prospěch negativně.

Když se najdou drogy, zavolá se policie a udělá se s dotyčným test na drogy. Petrův nadřízený ale říkal, že to není nutné, a nechtěl ho nechat udělat ani test. Petr musel zajet sám na policii do Karviné, aby měl papír, že byl čistý, a někdo vůbec ty drogy začal vyšetřovat,“ vysvětlil Petrův kamarád z práce.

Jenže marihuany nebylo větší než malé množství. Její držení tak nemůže být kvalifikováno jako trestný čin. „Podezření z protiprávního jednání jsme po provedeném šetření oznámili příslušnému správnímu orgánu. V současnosti věc již tedy není v naší gesci,“ řekla policejní mluvčí Gabriela Holčáková TN.cz.

Přestupek tedy putoval na radnici ve Frýdku-Místku. Tam se jím ale odmítli dále zabývat. Důvod je ten, že za držení drog pro vlastní potřebu v menším než malém množství hrozí pokuta, což je příliš nízký trest ve srovnání s tím, který mu hrozí za dvojnásobnou vraždu.

My jsme řízení v téhle věci ani nezahájili. Případ jsme odložili. Ty sankce jsou zanedbatelné proti tomu, z čeho je obviněn a kvůli čemu je ve vazbě. Takový postup zákon umožňuje,“ řekla webu mluvčí radnice Jana Matějková.

Kramnému totiž za vraždu Moniky a Klárky hrozí 25 let v base případně rovnou výjimečný trest v podobě doživotí. Do konce měsíce března by mělo být ukončeno policejní vyšetřování kauzy a případ by měl zamířit konečně k soudu.

truchliicii.petr.k. ( 29. března 2015 08:04 )

ty piico vrah byl 2 dni s mrtvolamy na izbe. a ze nedstatek dukazu?

dr.x.crement ( 26. března 2015 06:17 )

Podle mne - laika - tento případ má nedostatek důkazů k odsouzení,ať je vinen či nevinen....................... soud nemože bez důkazů někoho odsoudit.

truchliicii.petr.k. ( 24. března 2015 10:21 )

tapetari vsech ceskych krajin poje.te se

truchliicii.petr.k. ( 24. března 2015 10:18 )

tvojenocnimura - ty si hotova ostuda ceske republiky, "zachranovat" 2x vraha

truchliicii.petr.k. ( 24. března 2015 10:15 )

2x Vrah Kramny sa nicomu nevyhne

Zobrazit celou diskusi