Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Je vinen, řekl šéf policie. Dostane to Petra K. ven z vězení?

Autor: ljš - 
20. ledna 2015
23:29

Zoufalá snaha obhajoby, jak případ zvrátit, nebo klíčová chyba, která může Petrovi K. zajistit propuštění z vazby? Advokátka Kramného se rozhodla podat další stížnost na základě výroku, který na adresu jejího klienta pronesl šéf vyšetřovatelů.

„Po přečtení zdůvodnění obvinění jsem osobně přesvědčen, že pan Kramný čin spáchal. Samozřejmě rozhodne až soud, ale za prací kriminalistů stojím,“ řekl pro server iDnes.cz policejní šéf Tomáš Kužel. A právě tento výrok považuje advokátka Petra Kramného Jana Rejžková za skandální.

„Není možné, aby se vysoce postavený policejní důstojník v době přípravného řízení vyjadřoval k otázce viny, nebo neviny jakékoli osoby. Porušil tím presumpci neviny, která je dána v Listině základních práv a svobod,“ stěžovala si Rejžková televizi Prima. Policie prý takovými výroky výrazně ovlivňuje veřejné mínění.

Obhájkyně proto bude žádat policejního prezidenta, aby byl případ jejího klienta ostravské kriminálce odňat. To by pochopitelně výrazně komplikovalo soudní proces a případné odsouzení. Podle ní však nejsou proti Kramnému žádné přímé důkazy a ve vazbě je držen neoprávněně.

Právní zástupkyně rodiny Moniky Kramné Klára Long Slámová se tomu ale směje. „Tonoucí se stébla chytá. Pokud by takové výroky měly být důvodem podjatosti, pak by byl podjatý každý policista, který vydá návrh na zahájení trestního stíhání,“ řekla.

Podle televize se dá v případu očekávat další zvrat, protože obě strany prý slibují nové zásadní důkazy.

 

Video Zprávy: Policejní šéf o vině Petra K.! A Havlová dala vydělat kolegovi! - Blesk TV
Video se připravuje ...

kacota ( 22. ledna 2015 10:23 )

kacota ( 22. ledna 2015 10:23 )

Haha, tiene vyliezajú pekne ako píšem.. Z bodu dva sa prešlo na cigošov a chlapečkov , odmietaná tvár prechádza do predstáv a imaginácií, potlačená pedofília jak vyšitá a xenofóbia, rasismus či agresia jak by dal Dovi

kacota ( 22. ledna 2015 10:16 )

kacota ( 22. ledna 2015 10:15 )

dingous ( 21. ledna 2015 23:50 )

čau fešando, maj sa fajn

Zobrazit celou diskusi