Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rekonstrukce vraždy Moniky a Klárky: Na pokoji byly elektrické dráty!

Autor: Etienne Bláha - 
29. července 2014
05:18

Policie už rekonstrukci vraždy Moniky (†36) a Klárky (†8) v Egyptě už asi nikdy neprovede. Blesk.cz proto v pokoji smrti hotelu Titanic Palace v Hurghadě zjišťoval, jak by mohl obviněný Petr K. (36) elektřinou zabít svou manželku a dcerku. Elektrických drátů měl k dispozici hned několik.

Při vstupu do pokoje se vložením pokojové karty do zásuvky napravo zapne elektrický okruh. Po pravé straně je koupelna s fénem. Jenže dosáhnout s ním do sprchy je těžké a vrah by se mohl zranit sám. A co vytáhnout dráty tak, aby nebyly vidět a třeba je schovat do ručníku? Nepravděpodobné! Navíc by šlo o velký risk, aby si toho nikdo nevšiml.

Je tu ale i jiná možnost. Pokud smrt nenastal v koupelně, ale v pokoji. Nabízí se totiž noční stolek se zavedenými zásuvkami a vypínači stojící přímo mezi postelemi. Trochu překvapivě z něj jde naprosto jednoduše sundat vrchní deska a uvnitř člověk najde nezakryté dráty. Pak stačí vyndat kartu z elektrického okruhu, drát nožem vyšroubovat, přisadit k tělu na posteli, kartu vrátit zpátky a...

Kdekoliv v Evropě by vypadly při takovém činu pojistky. Jak se to řeší v Egyptě? Lehce přístupná skříň mezi každými dvěma pokoji obsahuje změť špatně chráněných drátů, jističů, stykačů a pojistek. A jak ukázali tamní elektrikáři, když do stykače strčíte šroubovák, už pojistka nemusí vypadnout.

Další jedinečná kniha z edice Blesk extra Další jedinečná kniha z edice Blesk extra | Bles – David Malík, archiv

Co na elektřinu říká Petr K.

Když policie začátkem března přivezla verzi o vraždě elektřinou, Petr K. nesouhlasil. „Podle klienta je to nesmysl,“ řekla jeho advokátka Jana Rejžková. „Egyptská pitva mluví o zástavě srdce kvůli dehydrataci či neznámému jedu,“ přešla do protiútoku. K tomu se ale policie nevyjádřila a ani česká pitva o žádné otravě nehovoří.

Moniku a Klárku našel podle své výpovědi Petr. K. ležet mrtvé na posteli loni 30. července. Rodina do Egypta odjela na dovolenou z Karviné. V současné době je Petr K. už od února ve vazební věznici v Ostravě, je obviněn z dvojnásobné vraždy.

Video  Případ Petr K.: Exkluzivní rekonstrukce vraždy Moniky a Klárky!  - Tomáš Polák, David Malík, Etienne Bláha
Video se připravuje ...

Video  Zabíjely v Egyptě dráty v nočním stolku? Pitva Ivety a Chanov!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

patyk ( 31. července 2017 22:29 )

Kramný Petr není vrah,je to zkur.vený vrah.Místo rozvodu a přiznání sám sobě,že ztrácí manželku+dceru,raději ji zabil.A spolek šalamoun i s J.Bokem ať táhnou do pí.če.Soudný a normálně uvažující člověk dokáže poznat,kde a co je pravda.

prasulka ( 31. července 2014 20:26 )

prasulka ( 31. července 2014 20:25 )

Souhlas!!!!!

peecek ( 31. července 2014 19:24 )

Kramnej není v historii jedinej, kdo neváhal chladnokrevně zavraždit svojí manželku a dítě. A co se týče jeho obhájkyně??.. ta může stokrát žvanit, že Kramnej není vrah. Já přikládam větší váhu soudním znalcům a patologům, kteří tvrdí, že Monika s Klárkou byly zavražděny el. proudem.

janka174 ( 31. července 2014 14:57 )

To je fantazie, Monika si lehla na postel, Petr přiložil dráty, pak došel zastrčit kartu ke dveřím, aby se spojil okruh, mezi tím si k mamince lehla dcera, Petr si toho nevšiml a dílo bylo hotové. To jste na to přišli!!!

Zobrazit celou diskusi