Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Advokátka Petra K. šokuje: Moniku a Klárku zabila dehydratace!

Autor: lvi, Etienne Bláha - 
14. května 2014
14:25

S doslova šokující informací přišla advokátka Petra K., který v ostravské vazební věznici čelí obvinění z vraždy manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8), jež měl podle policie na dovolené v Egyptě zabít elektrickým proudem. Obhájkyně Jana Rejžková tvrdí, že ze závěrů první pitvy vyplývá, že obě ženy zemřely přirozenou smrtí!

Rejžková chce zřejmě obhajobu svého klienta postavit právě na výsledku zmíněné pitvy, kterou provedli Egypťané. "Podle závěrů pitvy, kterou bezprostředně po úmrtí vykonali egyptští lékaři, zemřely Monika K. a její dcera na dehydrataci. Šlo o přirozené úmrtí," uvedla pro Blesk Jana Rejžková.

Výsledky z Egypta, které přišly podle Rejžkové bohužel až po zahájení trestního stíhání jejího klienta a hovoří o nálezu selhání srdce. Ale příčinu uvádí jako dehydrataci organismu. "S tím, že egyptský lékař připouští, že mohlo dojít k požití jedu, který se změnil v chemickou látku dnes (na druhý den od úmrtí) nezjistitelnou. Pitva byla v patologii oddělení Red Sea," řekla Rejžková.

Do spisu byla podle Rejžkové pitevní zpráva doručena po zahájení trestního stíhání až poté, co bylo rozhodováno o vzetí Petra K. do vazby. "Ano, budu žádat o propuštění z vazby. Již jsem tak učinila, podala jsem příslušný návrh a požádala jsem o zastavení trestního stíhání," zmínila obhájkyně.

Co na to Petr K.?

Rejžková Blesku potvrdila, že Petra K. o svých zjištěních a krocích informovala písemnou formou. Jeho reakci ale zatím nezná. "Předpokládám, že mě nebude vyhověno. Pokud se tam neobjeví nějaký jiný zásadní důkaz, který by vyvracel tyto závěry, a neumím si představit, co by to mělo být, tak budu ten návrh na zastavení trestního stíhání opakovaně podávat," zmínila Rejžková možné procesní obstrukce.

Ta navíc nechápe, kde policie přišla na verzi vraždy elektřinou "To je věc, která dodneška pro mě zůstává velkou záhadou. Jsou to dva naprosto rozdílné závěry, a domnívám se, že závěry egyptské strany je nutno brát se vším respektem a úctou, není možno je nějakým způsobem ignorovat," řekla Jana Rejžková s tím, že právě egyptská zpráva mohla být za propuštěním Petra K. z Egypta. "Domnívám se, že pokud egyptská policie nezjistila nic, co by svědčilo o příčinné souvislosti mého klienta na úmrtí, tak by ho nepropustili. Už tento samotný fakt musí přece vést k tomu, že nebylo zjištěno nic, co by vedlo k vině mého klienta," uzavřela advokátka Petra K.

Taktika nebo fakta?

Nakolik jde o fakt nebo taktiku obratné obhájkyně, zatím není jasné. Její klient navíc stále trvá na tom, že žena i dcera zemřely na otravu, přičemž byl otráven i on sám, což se snažil doložit důkazem v podobě jím pozvracené mikiny, kterou zaslal ještě z Egypta české policii.

Tvrzení Rejžkové je navíc v přímém rozporu se závěry pitvy, kterou provedli soudní patologové v Ostravě. Ti prokázali usmrcení dvou Češek elektrickým proudem.

rezacek ( 22. května 2014 16:47 )

Žádná dehydratace. Zemřely sešlostí věkem. A teď ještě tu o Budulínkovi.

ellen_ka ( 15. května 2014 07:06 )

http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/slamova-prozradila-detaily-prirozene-umrti-tak-ja-vam-reknu-co-se-op ravdu-delo-v-egypte.html chááá

ninga ( 14. května 2014 18:35 )

hlas volajícího na poušti

egyptanka ( 14. května 2014 18:05 )

egyptanka ( 14. května 2014 18:03 )

Na All Inclusive jsem byla celou dobu přepitá,přežraná a přejásaná. Tohle jsem tedy ještě nežrala a to jsem tam byla asi osmkrát po 14.dnech.

Zobrazit celou diskusi