Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zdrcený tatínek Moniky (†36): Jak bojuje se samotou po smrti manželky?

Autor: Ivana Žáková, tpk - 
22. dubna 2014
19:24

Nejsmutnější Velikonoce prožíval tchán obviněného Petra K. (36) Erich N. Poprvé nebyl se svými ženami, dcerou Monikou (†36), vnučkou Klárkou (†8) a manželkou Evou (†67).

Zatímco loni se Erich N. o velikonočních svátcích se svými blízkými radoval, letos je prožil v slzách a s léky na uklidnění. Rodičům vždy pomáhala s předvelikonočním úklidem Monika, která nemocnou mámu Evu často navštěvovala. Poté, co loni o prázdninách zemřela s dcerkou v Egyptě, zůstaly hlavní starosti o domácnost na jejím bratrovi Martinovi, který spolu s tátou v bytě žije.

Starost o domácnost „Eva byla nemocná na srdce a měla i cukrovku. Také špatně chodila. Martin dělal doma všechny domácí práce, vařil, pral i myl okna. I příprava Velikonoc zůstala hlavně na něm. O tátu i domácnost se stará opravdu dobře,“ řekla Blesku Mária Zacharová (63), která se s Evou N. přátelila čtvrt roku.

Procházky s pejskem

Martin N. chodí na směny do práce, a tak jeho otec často zůstává sám. Jeho nejtěžší chvíle v životě mu pomáhají překonat sousedé a také bílý chundelatý kříženec Saly, o kterého se stará a chodí s ním na procházky, když je Martin v práci. Oporou mu o Velikonocích byl i nejstarší syn Radmil, který ale žije v jiné části Karviné.

Co říká o psychickém stavu Kramného tchána doktor Cimický? Dozvíte se v Bleskových zprávách! Podívejte se:

Hrob ozdobily vajíčka a jarní květiny

Čerstvé jarní květiny a také velikonoční vajíčka dominují dnes na hrobě Moniky a Klárky. O Velikonocích se u něj vystřídala celá rodina. Kromě Petra Kramného, který je stále ve vazbě, a Moničiny matky Evy N. ( 67). Tu minulý týden pochoval její manžel Erich a dva synové. Živé květiny z pohřbu položili vedle hrobu Moniky.

Její máma Eva byla zpopelněna, rodina však zvažuje, že urnu přece jen do společného hrobu nakonec uloží. O hrob Moniky a Klárky převážně pečuje matka Petra K., která k němu chodí několikrát do týdne. O svátcích se také postarala o to, aby »provoněl « Velikonocemi.

k999 ( 25. dubna 2014 20:08 )

jojone: ...zdravím, kde se touláš?

ejlinka ( 25. dubna 2014 19:43 )

k999 krásné časy...diskuse na úrovni a hlavně lidské

jojone ( 25. dubna 2014 19:38 )

den s veršíky v loňském roce donutil při hledání rýmů zapnout celý mozek a tím na chvíli opustit negativními emocemi podrážděné černá zákoutí mysli

ejlinka ( 25. dubna 2014 19:36 )

Jste báječní lidé, četla jsem vaše verše, klobouk dolů....laskavé, originální

k999 ( 25. dubna 2014 19:31 )

Zobrazit celou diskusi