Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Policisté odposlouchávali Petra Kramného: Přímo v jeho bytě!

Autor: Etienne Bláha - 
18. dubna 2014
05:04

Policie měla odposlechy v bytě Petra Kramného (35)! Podezření, o kterém Blesk informoval už 20. března, potvrdila jeho obhájkyně. A prý je to jeden z důvodů obvinění Petra K. z vraždy Moniky a Klárky.

Těsně před zatčením se v bytě Petra Kramného pohybovali tři neznámí lidé. „Pět minut po jeho odjezdu do práce přišli ke dveřím neznámí chlapi, otevřeli si a zase odešli,“ popsal Blesku v březnu tajemnou návštěvu soused. Už tehdy Blesk psal o tom, že by se mohlo jednat o umisťování štenic.

A advokátka v tom udělala jasno! „Průtahy případu způsobí i přepis prostorových odposlechů,“ prozradila Petrova advokátka Jana Rejžková během odpovědi na otázku, kdy dojde k soudu.

Kriminalisté odposlechová zařízení instalovali pravděpodobně už před příletem Petra K. z egyptského »vězení« při prohlídce bytu. „Přístroj musí být připojen ke zdroji elektřiny na utajeném místě s čistým zvukem,“ vysvětlil bezpečnostní expert Andor Šándor.

Obvinění na vodě

Pomohly odposlechy v zadržení Petra Kramného? „Zcela jistě to byl jeden z důvodů, že bylo zahájeno to trestní řízení,“ odpověděla Rejžková. Podle ní ale stojí celé obvinění na vodě. „Policie se snaží okolo klienta vytvořit příběh, který se pak bude dokazovat,“ dodala obhájkyně.

Důkaz jako každý jiný?

Jaká je u soudu síla důkazů v podobě odposlechů? „Policejní odposlech je přijatelným důkazem pro soud. Je ale napadnutelný, třeba tím, že hlas z odposlechu nepatří dotyčnému. Pak policie skrze souvislosti musí prokázat, že byl odposlouchávaný na daném místě. Nebo se vydávají znalecké posudky na hlas. I kdyby se ale v odposlechu přiznal, byl by to stále jen důkaz, ne přiznání,“ uvedl advokát Jan Černý.

Odposlechy topily i Ratha

Prostorové odposlechy jsou jedním z hlavních důkazů u soudu s Davidem Rathem, který je obviněn z manipulování veřejných zakázek. Za provize měl spolu s Petrem Kottem a Kateřinou Pancovou určovat vítěze zakázek. Všechny tři pak chytila zásahovka, když Rath odcházel ze společně schůzky s krabicí vína se sedmi miliony korun uvnitř.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

martap ( 20. dubna 2014 21:54 )

pro malavelka: Moc hezky jste to napsal a případ P.K cítím stejně jako Vy. Právě Kramný zabránil úklidové službě uklidit pokoj a neustále si stěžoval na laxnost Egypta....Třeba já bych také nezjistil jestli jsou osoby na posteli mrtvé ! Je půlnoc a myslel bych si, že spí. Tak asi tak....Ještě dodám, že když tedy byly odposlechy v bytě,(o kterých P.K samozřejmě nevěděl), tak už by policie dávno něco zjistila. Zabití proudem, tomu nějak také nevěřím. Jedině, že by nalezená těla, se někdo tímto způsobem snažil oživit (v Egyptě je možné všechno)... Proto nejdříve byla těla na posteli a potom na zemi. Nikdo neví, kolik bylo lidí v pokoji a kdo se tam všechno motal...Kramný nemusel být zrovna v ten moment na pokoji. Proto se vše takhle zamotává a každý mluví jinak.

malavelka ( 20. dubna 2014 13:00 )

Kramný bude asi průměrně inteligentní občan, který spadl do pasti. Ono je taky někdy těžké nespadnout. V Egyptě si hotel přeje zůstat"čistý" a tak smazal stopy, hrál si na mrtvého brouka. Naši ale chtějí naleznout vraha a kromě Kramného nelze nikoho obvinit.Pikolíci v Egyptě se střídají, jsou nedostižní a kdo dnes ještě zjistí, s kým se mohla případně Monika bavit a s kým semohla nepohodnout, koho mohla třeba i urazit? Hotel zájem na místním vrahovi samozřejmě nemá, potřebuje turisty a tohle by byla pro hotel hodně špatná reklama. Nyní se píše stále proti PK, z počátkus e ale kritizoval přístup Egypta, jeho hnra na mrtvého broukaa poté opoižděné vydání těl ve špatnéms tavu. Nyní se to ale vypouští a tak mně nezbývá než být na straně PK.Takjé odstoupení jeho obhájce není obvyklé. Nechtěl možná snad plavat proti proudu?

tigruska ( 20. dubna 2014 12:00 )

Maminka s tatínkem ti včera pustili filmík?

derrick007 ( 19. dubna 2014 20:58 )

Uz existuje aj maggi vegga

derrick007 ( 19. dubna 2014 20:57 )

 Dnes harry potter zisti co sa stalo v egypte !!!!

Zobrazit celou diskusi