Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Psycholožka o případu Petra Kramného: Své historce sám uvěřil!

Autor: Etienne Bláha - 
21. března 2014
05:00

Petr Kramný (35) obviněný z vraždy Moniky (†36) a Klárky (†8) staví celou obhajobu na svém příběhu o otravě a k němu bude shánět i nové důkazy. To ho ale podle mínění psychologa může také potopit!

Historka o otravě by zřejmě žila dále, kdyby ji policie pitvou nevyvrátila – důvodem úmrtí byla elektřina. „Nepromyslel všechny varianty. Sázel na to, že vyšetřování v Egyptě v létě nebude pečlivé,“ řekla Blesku policejní psycholožka Ludmila Čírtková.

Důkazy k ničemu

Perfektně propracovaná a neměnná výpověď Petra K. o smrti rodiny mu u policie zřejmě nepomůže. „Mechanické opakování svědčí o připravenosti výpovědi. Když něco tahá člověk z paměti, vypadá to úplně jinak,“ popsala Čírtková. Ani tohle ale Petra Kramného nerozhodilo. „Klient za svou verzí stojí a budeme hledat další důkazy,“ sdělil Blesku jeho obhájce Jaromír Richter. „Samozřejmě bude dál šperkovat svůj příběh, což je pro policii výhoda. Jednoho dne ho můžou nachytat,“ dodala psycholožka.

Co se stalo

Monika a Klárka byly nalezeny mrtvé loni 30. července v hotelovém pokoji v egyptské Hurghadě. Petr K. byl do konce října vyšetřován v Egyptě, do vazby v Česku putoval v únoru.

Postřehy psycholožky Dagmar Čírtková

▲ Dohrát do konce

Většinou pachatelé dohrají svou »roli« až do konce. Své historce častým omíláním uvěří a cítí se sami jako oběť. Případně gumují vinu tím, že byli k činu dohnáni.“

▲ Stále dokola

I když je výpověď silně propracovaná, nemusel si ji napsat předem. Pachatelé se sklonem k histrionství nemají problém vymyslet ji. Odříkávání stále stejným způsobem je znakem vykonstruované odpovědi. Pachatel o své verzi potřebuje přesvědčit, proto ji omílá.

▲ Noví svědci?

Policie hledá fakta. Pokud vyslýchaný nemá informace přímo k činu, nemá to smysl. Jedině, že by třeba mamince Petr Kramný řekl: „Kdo ví, jak se vrátíme,“ nebo podobné náznaky.“

Video Mrazivý telefonát Petra K. mámě: Jak oživoval mrtvou dceru... - Tomáš Polák, Ivana Žáková
Video se připravuje ...

kacota ( 27. března 2014 14:05 )

Mam vytiahnuté kozy až na päty

kacota ( 27. března 2014 13:55 )

vyjebaná som, *** ako sud,

kacota ( 27. března 2014 13:55 )

Hopso nepochopil, že piča janina som ja, len ja

mereni_iq ( 25. března 2014 08:59 )

Průměrná výše IQ občana České Republiky je 106.77 bodů. Zajímalo vás někdy jak vysoké je přibližně to vaše? Pokud ano, tak neváhejte a vyzkoušejte si jeden z našich IQ testů! Více informací a samotný test naleznete na této adrese: http://zjistete-sve-iq.okamzite.eu/ Hodně štěstí a správných odpovědí!

ipsace ( 22. března 2014 16:06 )

PK mluvil o namíchané cole, do které mohl přidat jiný nápoj se sedativy a uspat holky, jež přeci tak milovaly drinky ! Pak je mohl snadno zabít. Udělalo se mu z toho zle, tak se pozvracel. To se mu potom hodilo a poslal mikinu se zvratky českým policistům. Skočil si po činu pro sodu do baru v hotelu, aby zapil kyselost a zápach zvratků. Uklízeč Egypťan či jiný muž z nižšího personálu náhodou bleskově využil odchodu PK do baru - ulevil si uvolněním svých pohlavních buněk (spermií) na Moniku směrem do její pochvy. Proto pak PK řekl, že po návratu z baru Monika už neměla kalhotky. To se PK hodilo : Moničiny kalhotky dole, výron semene všude kolem a možné Egypťanovy otisky u holek. Egypťan ale zjistil, že je Monika mrtvá, tak včas zmizel. Viděla ho zřejmě pokojská a udala řediteli. Ten v panice ze strachu o ztrátu klientely z Evropy (ztráta miliónů) nechal fofrem uklidit všude vystříkaný ej_kulát, tj. celý pokoj. Nikdo by po vraždě mámy s dítětem přeci do hotelu nechtěl jezdit, když tam (u klientů vždy zůstane pochybnost) znásilňuje personál Evropanky, že ? Milionář - ředitel - se asi dohodl s eg. policií, aby případ ututlala. Za peníze, zvláště v Egyptě, prý jde vše. Petrovi pomohla fůra náhod

Zobrazit celou diskusi