Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Petra K. zavrhla i poslední kamarádka. Nepochybuji, že vraždil!

Autor: lvi - 
26. února 2014
11:26

Od Petra K. (36), který je obviněn z dvojnásobné vraždy své manželky a dcery, se zřejmě odvrací i hrstka věrných. Kolegové z nošovické automobilky, kde je stále vedený jako zaměstnanec, už mu povětšinou nevěří. Stejně jako jeho kamarádka Kateřina M. (36)

To, že je Petr K. ve vazbě, kvituje valná část zaměstnanců závodu, kde Petr před zatčením denně pracoval. „Ani se nedivím, že kauza Petra K. v současné době hýbe celou republikou. Je to strašně smutný případ. Samozřejmě se o tom v práci bavíme, když u nás pracoval. Jestli se nepletu, dělal údržbáře, takže mohl mít přístup k jedovatým látkám. Pokud se u soudu prokáže jeho vina, měl by dostat ten nejvyšší možný trest tedy doživotí. Jen zrůda může přece zabít vlastní dítě," řekl Deníku před bránou závodu muž, který zde pracuje tři roky.

Někteří mají jasno i o důkazech, přestože policie nezveřejnila na jakém základě Petra K. obvinila. „Myslím si, že to udělal. Podle mě se musel u toho posledního výslechu nějak zamotat. Policistům to pak docvaklo. A taky se ke mně doneslo, že v jeho bytě byli specialisté s citlivými přístroji, které měly údajně zaznamenat, že tam někdo manipuloval s jedy. Prý se to dá zjistit i s tím půlročním odstupem. Takže to shrnu: pokud soudce řekne, že je vinen, z vězení by už neměl nikdy vyjít," prohlásil rovněž pro Deník rozhodným hlasem pracovník nošovické automobilky.

Kamarádka změnila názor

K ostře sledované kauze se pro Deník vyjádřila i jedna žena. „Zpočátku jsem si myslela, že to neudělal. Postupem času jsem si ale říkala, že je nepochopitelné, aby zaměstnanci hotelu zabíjeli své klienty, ze kterých vlastně žijí. To by k nim potom nikdo nejezdil. A když přišlo to obvinění a vazba, už o jeho vině prakticky vůbec nepochybuji," dodala šestatřicetiletá K. M. z Třince.

Věrný kamarád a kolega…

Zdá se, že důvěru požívá Petr snad už jen u někdejšího kolega z původního Petrova pracoviště, lakovny. Ten od samého počátku neochvějně stojí při Petrovi. A to i přesto, že Petr se ještě na svobodě uzavřel do sebe a moc se s kamarády nestýkal. „Jak jsem řekl už několikrát. Zažil jsem je oba osobně. Chodili jsme ven. Oba byli moc prima a milovali dceru Klárku. Nedovedu si představit, že by Petr připravil dceru o život, nebo by připravil o život její matku. Kdybyste ho znali, také byste neuvěřili. Přijde mi to tak, že policie se snaží případ rychle uzavřít. Kvůli tlaku veřejnosti. Holt, první na ráně je Petr, který to možná odnese,“ uvedl kolega a kamarád Petra, jehož totožnost redakce Blesk.cz zná.

Monika K. (†36) s dcerou Klárkou (†8) zemřely v létě během dovolené v egyptské Hurghádě. Otrávily se zatím neznámou látkou. Otec rodiny, Petr K., byl nucen na místě zůstat dlouhé tři měsíce, byl však doposud veden jen jako svědek. Vyšetřovatelé ho pak nechali vycestovat zpátky do Česka, kde případ převzalo Krajské státní zastupitelství v Ostravě a tamní kriminálka. Petr K. byl dokonce podroben výslechu na detektoru lži. Rovněž popřel, že by měl na smrti dvou žen sebemenší podíl. Určující důkazy ale má v rukou egyptská prokuratura, jejichž závěry si česká strana před nedávnem vyžádala, jelikož Egypťané ukončili vyšetřování už loni v prosinci. Petr K. byl na základě důkazů z vyšetřování vedeného na českém území vzat do vazby a je stíhán za vraždu své manželky a dcery.

Podívejte se na videa:

Video Výčitky? Takhle plakal Petr K. před soudem! - David Vaníček, Tomáš Polák
Video se připravuje ...

Video Takhle vypadá vazba pro Petra K.: Hotel nebo díra? - David Vaníček, Tomáš Polák
Video se připravuje ...

Video Matka Petra K.: Stín pochybnosti o nevinně! - David Vaníček, Tomáš Polák
Video se připravuje ...

tiwy112 ( 12. března 2014 08:59 )

Myslim si, ze od teraz uz fakt je hlupe, ak sa este niekto vyjadri ku kauze Peter K., lebo to, co nam tu bulvar predklada je strasne. V jednom clanku napisu dva protichodne nazory.Ze Monika mala na nohe stopy po elektrine a vzapati, ze Kramneho zavreli preto, ze sa v jeho byte nasli stopy jedu, hoci predtym zas napisali, ze otrava jedom je vylucena.Podla zarucenho zdroja ale rok tvrdili, ze to otrava jedom je, lebo sa na tom zhodli patologovia v Cechach aj v Egypte, ze zaludky boli rozleptane. dnes uz zaludky rozleptane neboli a podla ineho, zaruceneho zdroja znameho len blesku, mala Monika na kotniku spaleninu o velkosti golfoveho micku.ani nie pred mesiacom, podla dalsieho zaruceneho zdroja Monika otravila seba aj klarku...myslim, ze dalsia bomba bude, ked napisu, ze sa vlastne nic nestalo a Monika a Klarka sa do redakcie prihlasili zive a zdrave...

martap ( 28. února 2014 22:01 )

Jak jinak, nepřekvapila jste jentakjen

tigress ( 27. února 2014 13:12 )

Že prý budu reagovat i kdybych na držku padala... chuděra nepostřehla, že jsem na ni nereagovala ani předevčírem. Většinou už ty její pindy ani nečtu. Celý den sedí na ***i na blesku a píše ty svý moudra, se ani nedivím, že ji má z toho zapařenou a musí na chvíli ven. Normální lidi, co neseděj doma na dávkách nemusí v nci chodit větrat zapařeniny

tigress ( 27. února 2014 13:07 )

Jsem včera myslela, že zklamala a ono houby, jen dorazila chvilku dýl

ev_ita ( 27. února 2014 12:34 )

Něco porouchaný má, když tu vysedává od rána do noci, ona snad nemůže ani dospat, nebo že by on?

Zobrazit celou diskusi