Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Petra K. nevyhodili z práce: Automobilka se ho zastala!

Autor: lvi - 
20. února 2014
18:32

Parafráze "Vše pro dobro světa a Nošovic", z dnes už kultovního českého snímku, asi nejlépe vystihuje dění v automobilce, kde vazebně stíhaný Petr K. (36) chodil do práce. Podle vedení společnosti navzdory "nucené" nepřítomnosti ve strukturách podniků nadále zůstává!

Už včera to přitom vypadalo, že se z automobilky odporoučí. "Nechceme pedjímat, ale počkáme si až na případné uvalení vazby na pana Petra K.," uvedl ve středu mluvčí nošovické automobilky Petr Vaněk. Rovněž nálada uvnitř továrny byla smíšená. Ti, co přicházeli s Petrem K. často do kontaktu za ním stojí a stáli. Přesto například na vrátnici zaslechl zdroj Blesk.cz frázi: "Konečně už nebudeme pracovat s vrahem."

Ať tak či onak, dnes, po uvalení vazby na Petra K. je vše při starém. Automobilka za svým zaměstnancem i nadále stojí a nepřímo tak zřejmě ctí presumpci neviny. „Pan Petr K. je nadále naším zaměstnancem. Nedochází ovšem do práce a překážka samozřejmě vznikla na straně zaměstnance. Nicméně vazební stíhání není důvodem k rozvázání pracovního poměru. My mu píšeme absenci a zatím neřešíme, jak dlouhá bude. Je možné, že budeme zvažovat nějakou kombinaci dovolené a neplaceného volna, ale v tuto chvíli nevím, zda má pan Petr K. na dovolenou v novém kalendářním roce nárok,“ uvedl Vaněk s tím, že obdobně se firma v minulosti postavila k absenci Petra K. v práci kvůli vyšetřování v Egyptě.

„Tehdy šlo právě o kombinaci dovolené a neplaceného volna,“ upřesnil Vaněk.

Dva tábory

Mezi kolegy Petra K. panuje rozčarování z uvalení vazby, u některých ale i spokojenost. „Pořád se to tu dělí na dva tábory. My, kteří jsme s Perem dělali, stojíme za ním. Přejeme mu, ať se z toho dostane a nevěříme tomu, že by to udělal. Jak už jsem řekl dříve, znal jsem celou jeho rodinu, chodili jsme spolu ven a Petr žádný psychopat nebyl. To spíše jeho žena měla občas hysterické záchvaty a nechala Petra s Klárkou, respektive odešla si dělat své věci. Ale spíše sázím na to, že se jim stalo v Egyptě nějaké neštěstí,“ uvedl Petrův kamarád, jehož totožnost Blesk.cz zná a dodal:

„Jsou tu ale i tací, kteří si myslí, že je dobře, že Petra zavřeli. Už po jeho návratu šlo pozorovat, že ho někteří znovu neberou. Ale to jsou lidé, kteří se s ním příliš neznali a neví, jaký je.“

Monika K. (†36) s dcerou Klárkou (†8) zemřely v létě během dovolené v egyptské Hurghádě. Otrávily se zatím neznámou látkou. Otec rodiny, Petr K., byl nucen na místě zůstat dlouhé tři měsíce, byl však doposud veden jen jako svědek. Vyšetřovatelé ho pak nechali vycestovat zpátky do Česka, kde případ převzalo Krajské státní zastupitelství v Ostravě a tamní kriminálka. Petr K. byl dokonce podroben výslechu na detektoru lži. Rovněž popřel, že by měl na smrti dvou žen sebemenší podíl. Určující důkazy ale má v rukou egyptská prokuratura, jejichž závěry si česká strana před nedávnem vyžádala, jelikož Egypťané ukončili vyšetřování už loni v prosinci. Petr K. byl dnes na základě důkazů z vyšetřování vedeného na českém území vzat do vazby a je stíhán za vraždu své manželky a dcery.


setroseuros ( 21. února 2014 15:41 )

kamaradi mu veri! Asi neznaji rceni? : ,,Ticha voda brehy mele ! ,,

adeso ( 21. února 2014 10:51 )

ano on byl obžalován a vzat do vazby- protože se pinkrtoni nudí ty jseš zralej pro klec

adeso ( 21. února 2014 10:49 )

hofíku ty jsi se snad fakt zbláznil, tak policie ho obvinila z vraždy, a my cucáme z prstu a ještě jsme zalovatelní za pomluvu???? Vy jste fakt šílení Já bych doporučil všem jeho obhájcům, seberte se jeďte dělat bordel před vazební věznici, držte hladovku a založte mu konto, aby si mohl koupit v lochu tatranky

adeso ( 21. února 2014 10:45 )

ano po odsouzení nebude vrah?????? no tak jsem tu u některých trotlů tipoval

adeso ( 21. února 2014 10:44 )

já to chápu na základě vyjádření policie že je Kramný vrah a majídůkazy. Tak snad nejsou vypatlaní nebo myslíš že lžou????

Zobrazit celou diskusi