Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Jak mohl Petr Kramný zabít Moniku a Klárku? Elektřina, fén a vlhký ručník!

Autor: simao - 
10. března 2014
14:34

Žádný jed a otrava! Moniku a Klárku zabil elektrický proud! Tak zní patrně hlavní vyšetřovací varianta, která naprosto obrací celou kauzu smrti dvou Češek v Egyptě. Hlavní podezřelý ovšem zůstává, vyjma jedné otázky: Jak by mohl Petr Kramný ve čtyřhvězdičkovém hotelu zabít proudem dceru a manželku, aniž by si toho někdo všiml?! Trochu světla do případu vnesli experti, které Blesk.cz oslovil.

Vraždu elektrickým proudem přímo na pokoji hotelu Titanic Palace vyšetřuje podle všeho i česká policie. Poukázal na ni i Kramného právník. "Ano, je to jedna z možných verzí. Myslím, že se vyšetřovatelé k této verzi přiklánějí," řekl advokát Jaromír Richter server idnes.cz. Jak by to ale mohl Kramnýna rodinné dovolené provést? Navíc aniž by si toho někdo všiml.

Elektřina, fén a vlhký ručník?

Podle idnes.cz k tomu mohlo dojít tak, že blíže neurčeným způsobem navedl elektřinu do koupelny hotelového pokoje. A patrně se přitom dostal k pojistkám. "V hotelu to bude problém, tam se k pojistkám dostat nemáte. Ale jde to. Když přemostíte pojistku drátem. Ale nakonec to stejně vypadne jinde, o úroveň dál k hlavnímu přívodu. Je to obecně udělané tak, aby to bylo jištěné vícekrát. A v lepším hotelu to de facto nejde. Při revizi dává technik prakticky hlavu, za to, že se to stát nemůže," řekl Blesk.cz elektroinženýr Roman Struž.

Je to sice celé jen teorie, ale jisté je, že se Petr Kramný v elektroinstalaci vyzná. Je vyučený strojař, s elektřinou pak pracoval v nošovické automobilce. Struž přitom dodal, že je možné, že by mohl odmontovat zásuvku a kabely, a nebo že použil k usmrcení vlhký ručník a fén. Je tu však i další varianta - Monika s Klárkou se mohly koupat a fén skončil v hotelové vaně.

O otravu nešlo

Co přitom nastává při silném zásahu elektrickým proudem? "Dochází ke smrti zástavou srdce nebo chvěním (fibrilací) srdečních komor. Pokud je tento proces delší, dochází k dušení a otoku plic," řekl Blesku pražský lékař, který si nepřál být jmenován. "Při zasažení elektrickým proudem nacházíme na těle charakteristické známky vstupu elektrického proudu, na vnitřních orgánech je patrno značné překrvení, ale rozleptání nikoliv," dodal docent Alexander Pilin, přednosta Ústavu soudného lékařství a toxikologie VFN v Praze. Narážel tak na otázku, proč měla Monika údajně rozleptaný žaludek. Jenže to mohla být pouze egyptská mystifikace!

Smrt českých turistek Moniky a Klárky ve čtyřhvězdičkovém hotelu Titanic Palace se totiž mění na detektivku, za jakou by se nestyděla ani Agatha Christie. Kdo a jak přesně vraždil? "Informace o otravě jedy či rozleptání žaludku žíravinou jsou naprosto nesmyslné dedukce. Mluvil jsem s patologem, který obě pitval," potvrdil MF Dnes přednosta Ústavu soudního lékařstvá z ostravské Fakultní nemocnice Igor Dvořáček.

Česká policie označila za viníka právě Petra Kramného. A umístila ho do vazební věznice. "S jejich smrtí nemám nic společného. Během chvíle se mi zhroutil celý svět. Já bych pro rodinu udělal vše," říkal přitom se slzami v očích Kramný na kameru TV Nova ještě v Egyptě. Také egyptská policie ho však kvůli úmrtí dvou Češek Kramného podezřívala, a tak až do loňského října nesměl vycestovat. Do české vazby byl umístěn 20. února, podal proti tomu stížnost ke Krajskému soudu v Ostravě.

Video  Petr K. se ve vazbě zhroutil! Víme, kvůli čemu!  - Etienne Blaha, redakce
Video se připravuje ...

České případy útoků elektřinou z minulosti

Pokusy o vraždy elektřinou přitom nejsou časté. Za poslední roky se jich ale najde několik i v Česku. 8 let dostal invalidní důchodce Petr Šach, který spící manželce Daniele v březnu 2004 přiložil k šíji kabel pod proudem. Probudila se však a dávku elektrických výbojů přežila! Žena svému muži předtím oznámila, že se s ním chystá rozvést. Přesto, že spolu měli malého syna.

12 let u soudu v Plzni pak dostal vyučený elektrikář Karel Hanza, který omotal svazkem vodičů nohy své manželce a zabil ji. Posléze se však hájil: "Nevím, co se stalo, ublížit jsem jí nechtěl. Nadávala mi do debilů, že se dívám na Vyvolené... Chtěl jsem ji jen trochu postrašit."

scaramonte ( 12. března 2014 22:53 )

Dobře, dobře, ale nikdo ho nenutil tak strašlivě lhát! pak moh teda rovnou říct, nic se nedělo, já spal a probudil mě nějakej řev z koupelny. Nechtělo se mi vstávat a tak jsem leželdál ale to ticho náhle bylo podezřelý, tak jsem tam zašel a holky byly mrtvý ve vaně - stará s fénem v pazourech. Co blbla nevím, jestli to chtlě navlíct na mě či co, ale já vážně zpanikařil a obě usušil a hdil na postel a přemejšlel do rána co s tím udělám a pak mě napadla ta otrava jídlem. Vím že to byla ode mě blbost, ale zkrátka jsem zazmatkoval v tom šoku. Omlouvám se ...

mano01 ( 12. března 2014 20:32 )

A já už taky vím, kdo je zabil. Bleskáči a Noháči - tedy redaktoři skvělého Blesku a naší nej televize Noha. Výlet Ifetky Bartošové do Itálie tenkrát skončil, tak potřebovali dalšího "solokapra". A ted už měsíce krmí čtenáře a diváky historkama typu "jedna bába povídala".

vrtajzub ( 12. března 2014 12:07 )

pavlíku, ja si ťa pamätám z iných diskusii, bol si fajn, ja sa na teba nehnevám,trochu si si potapetoval, no a čo ?

vrtajzub ( 12. března 2014 12:03 )

Blesk zrejme fantazíroval o rozleptanom žalúdku od jedu, tak toľko cocotín po hromade, môže vyprodukovať len sračkoidný Blesk.

bernadette ( 12. března 2014 01:23 )

Může říkat co chce, ale stačí se mu podívat do očí. Je to křivák na první pohled.

Zobrazit celou diskusi