Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Výsledky Petra K. na detektoru lži: Prý úplně vyhořel!

Autor: lvi - 
25. února 2014
12:29

V polovině ledna dnes už stíhaný Petr K. (36) podstoupil dobrovolně test na detektoru lži. Policie výsledky úzkostlivě tajila nicméně podle tn.cz na polygrafu Petr úplně vyhořel.

Petr údajně odpověděl zhruba na 60 procent otázek „lživě“. Z předchozích zpráv přitom vyplývalo, že zaváhal jen v jediné odpovědi. Otázky se samozřejmě týkaly událostí kolem úmrtí jeho ženy Moniky (†36) a Klárky (†8) a jejich předchozího společného života.

I když Petrovo testování na polygrafu nedopadlo vůbec dobře, samostatně by v trestním řízení jako přímý důkaz neuspělo. Mohlo posloužit pouze jako vodítko, kterým směrem by se vyšetřovatelé mohli ubírat.

Video Otec Moniky K.: Zeťákovi pořád věřím! - David Vaníček, Tomáš Polák
Video se připravuje ...

Co je detektor lži

Detektor lži zaznamenává při kladení otázek reakce člověka. Měří se krevní tlak, pulz, hloubka dýchání, zvětšování zornice oka nebo elektrický odpor kůže. Otázky se vybírají pečlivě, při lži se očekává reakce podobná stresu. Výsledky můžou napomoci, ale neplatí jako důkazy.

Monika K. (†36) s dcerou Klárkou (†8) zemřely v létě během dovolené v egyptské Hurghádě. Otrávily se zatím neznámou látkou. Otec rodiny, Petr K., byl nucen na místě zůstat dlouhé tři měsíce, byl však doposud veden jen jako svědek. Vyšetřovatelé ho pak nechali vycestovat zpátky do Česka, kde případ převzalo Krajské státní zastupitelství v Ostravě a tamní kriminálka. Petr K. byl dokonce podroben výslechu na detektoru lži. Rovněž popřel, že by měl na smrti dvou žen sebemenší podíl. Určující důkazy ale má v rukou egyptská prokuratura, jejichž závěry si česká strana před nedávnem vyžádala, jelikož Egypťané ukončili vyšetřování už loni v prosinci.

Petr K. byl na základě důkazů z vyšetřování vedeného na českém území vzat do vazby a je stíhán za vraždu své manželky a dcery. Hrozí mu až výjimečný trest, což může navíc zahrnovat až čtyřletou, tedy maximální délku vazby.

Video Matka Petra K.: Stín pochybnosti o nevinně! - David Vaníček, Tomáš Polák
Video se připravuje ...


egyptanka ( 26. května 2014 07:00 )

Moc se s tím Kramným pářou. Já bych ho za dvě vraždy zavřela na doživotí. A on chce z vazby jo? Pěkně mu cáká na maják.

japos22 ( 1. března 2014 11:26 )

Naštěstí rozhoduje soud - a nikdo ho nenutil, aby se vykecával s Bleskem - ostatně dělá to člověk buď účelově nebo mdlého rozumu

japos22 ( 1. března 2014 11:21 )

A prokázal někdo souvislost?

.pokrok. ( 26. února 2014 15:23 )

Dík. A to co níže vložili je taky na pováženou, že o tom Blesk nepsal http://www.extra.cz/dalsi-vrazda-v-egyptske-hurghade-jen-pul-roku-po-tom-co-tam-zemrela-monika-3 6-s-dcerou-klarkou-8-tam-nasli-dalsi-mrtva-tela-turistu

tigress ( 26. února 2014 11:24 )

Zobrazit celou diskusi