Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ostře sledovaný Petr K.: Je hráč, nebo narcis?

Autor: Petra Neomillnerová - 
21. února 2014
05:30

Úsměv, ze kterého jde trochu strach, pěstěné vousy a účes, vzhled playboye. Je Petr K. štvaným vdovcem, který prchá před nespravedlivým lynčem, nebo se z pozornosti médií raduje?

Člověk, kterému se zhroutil svět, zlomený tragickou smrtí ženy a dcerky, to je role, do které se Petr K. příliš nehodí. Snad je to muž s tváří hráče, který žal skrývá hluboko v srdci, je však také možné, že mu egoismus prostě brání hrůzu tragédie prožít, ať už se odehrála jakkoli. Názor veřejnosti mu však lhostejný není, a nejspíš je i pilným čtenářem, protože hlas médií rozhodně slyší a před blesky fotoaparátů neutíká, spíš se zdá, že si mediální pozornost užívá. Dá duši za potlesk?

Policejní psycholožka docentka Ludmila Čírtková má na to jasný názor:

Když člověk prožije tragédii, tak si neužívá vůbec nic. Tragédie totiž znamená přerušení životní linie, díru a trvá dlouho, než se trhlina zacelí a než ho život zase začne bavit. Akutní reakce, tedy šok se sice může u lidí projevovat různě, např. zhroucením, mechanickým chováním, silnou emocionalitou anebo naopak citovou otupělostí, prostě jedinec v šoku nic necítí. Ale šok je doslova a do písmene otřes, utrpení. Člověk v šoku má proto na hony daleko k tomu, aby si ve svém stavu vychutnával pozornost médií. 

animka ( 21. února 2014 19:22 )

v nemocnici shledali, že on žádné potíže (průjem) neměl. Na rozdíl od těch dvou děvčat..

animka ( 21. února 2014 19:20 )

animka ( 21. února 2014 19:19 )

animka ( 21. února 2014 19:18 )

animka ( 21. února 2014 19:16 )

Šok je otřes a utrpení? A kdo v šoku a utrpení shání hned další ženské??? 2 rande s blondýnami??

Zobrazit celou diskusi