Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bývalá státní zástupkyně Vesecká o Petrovi K: Usvědčit ho mohou i odposlechy

Autor: ljš, dat - 
20. února 2014
18:00

Zvrat v případu Petra K. otřásl Českem. Všichni napjatě očekávají, jaké důkazy policie proti obžalovanému má a zda ho skutečně usvědčí. Reportér Blesk.cz se zeptal bývalé vrchní státní zástupkyně Renáty Vesecké, co si o kauze myslí.

p"Já vůbec neznám spis a nevím, jaké materiály tam jsou. Ale když už se hovoří o vazbě, tak ta důvodnost musí být hodně vysoká a vycházet z nějakých objektivních důkazů. Takže si myslím, že možná při domovní prohlídce bylo něco něco nalezeno, nebo možná došlo k nějakým zjištěním v rámci odposlechů, ale musí to být konkrétní fakta, která už vedou k usvědčení," řekla Blesku.

Podle ní se obvinění Petra K. rozhodně neopírá o test na detektoru lži, kterému se koncem ledna podrobil. "Detektor lži není důkaz, ale běžně jsou někteří obvinění nebo svědci tomu se svým souhlasem vystavováni, ale je známo, že ho lze obelhat," řekla.

A co by bývalá nejvyšší státní zástupkyně považovala za nezvratný důkaz? "Určitě by to byly nějaké bilogické stopy, nebo třeba doznání pocházející z telefonu nebo prostorového odposlechu. Něco takového podpořeného ještě dalšími důkazy, protože samo doznání nestačí," vysvětlila.

Podle Vesecké je kauza složitá především kvůli tomu, že došlo k pochybením na egyptské straně. "Byla asi podceněna na začátku vyšetřování, což bohužel spadá na území Egypta, takže těžko soudit, jak to dopadne," uzavřela.

Video  Renáta Vesecká o případu Petra K.  - David Turek, Petr Soukup
Video se připravuje ...

ninga ( 20. února 2014 22:40 )

ptát se téhle Mafiánské Lidušky Blesku, není to pod úroveň? to tam nemáte někoho důvěryhodnějšího, kdo by nezvedal lidem adrenalin?

japos22 ( 20. února 2014 20:33 )

Vesecká nic neví, ale umí o tom poutavě a dlouho vyprávět

ammy66 ( 20. února 2014 20:15 )

jdi do zádele furt s tou češtinou, o tom to tu snad není.No tak někdo dělá chibi no a.Mám se zabít, že jsem krásná.

tigress ( 20. února 2014 20:13 )

Bacha, holka se začíná zamilovávat, už se jí nezbavíš!

andyna775 ( 20. února 2014 19:42 )

Taky si myslim ,ze ho nekde odposlouchavaly,treba na hrobe holek si vyléval srdicko a omlouval se ,ale to uz jsem tu psala vcera ;)

Zobrazit celou diskusi