Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Petra K. obvinili z vraždy: Co na něj policie má? Zdroj Blesku promluvil

Autor: Etienne Bláha, Tereza Hodáliková - 
20. února 2014
05:00

Čeští policisté mají jasno! Z dvojnásobné vraždy Moniky (†36) a Klárky (†8) obvinili Petra K. (35). Policie tvrdí, že je vrah. Prý má dost důkazů, že je v Egyptě otrávil jedem a následující měsíce hrál divadlo. Co na Petra K. mají? Zdroj Blesku rozebral možné důkazy a stopy, po kterých policie šla!

Za vraždu hrozí Petrovi K. až výjimečný trest, tedy i doživotí. Ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel připustil, že vyšetřování bylo zdlouhavé. „Od konce července se konalo paralelní vyšetřování vedle toho, co probíhalo v Egyptě. Na základě shromážděných indicií jsme v úterý dospěli ke stanovisku, že je nutné podezřelé osobě sdělit obvinění,“ řekl Kužel. Podle informací Blesku se Petr K. nepřiznal.

Zdroj Blesku: Co mají na Petra K.?

Důvod trestního stíhání kriminalisté z taktických důvodů zatím tají. Podle zdroje Blesku prý zjistili původ jedu, k němuž měl Petr K. přístup, a Egypťané konečně poskytli výsledky pitvy. Mohly ale »promluvit« i další stopy, které nashromáždili.

  • Počítač – Z dat mohli detektivové zjistit, zda Petr K. nevyhledával návody, jak vyrobit jed, zda nenašel kontakt na výrobce či dodavatele.
  • Biologické stopy – Jejich vyhodnocení trvá několik týdnů až měsíců.
  • Telefonní čísla, e-mailová a jiná korespondence – Podle nich kontaktovali konkrétní osoby, vyslechli je, a to v určitých souvislostech.
  • Styky Petra K. – Mohl se někomu svěřit.
  • Korespondence Moniky – Mohla se někomu svěřit s problémy v manželství, což by pomohlo odhalit motiv vraždy.
  • Detektor lži – Oklamat ho prakticky nelze, rozbor testu ale trvá také několik týdnů.
  • Nádoby a látky – I v nich mohly být stopy jedu.
  • Vzorky vzduchu v bytě – Rozbor trvá několik týdnů až měsíců. Mohli v nich prokázat přítomnost jedu.

Petr K. rozdělil Česko

Petr K. hned od začátku celého příběhu rozdělil Čechy na dvě strany – jedni mu bezmezně věří a litují ho, druzí ho odsoudí za každé slovo. Pro někoho zničený, pro někoho falešný. Jak se ale může chovat člověk, který přijde během letní dovolené o manželku a milovanou dceru?

Podle většiny psychologů bylo jeho chování nestandardní. Někteří zase jeho chladnost a snahu se obhájit přičítali jeho snaze vymanit se z neštěstí. „Já jsem tady přišel o rodinu. Mně se v jedné chvíli zhroutil svět. Věřím v to, že se dozvím, co to bylo nebo kdo to byl,“ potvrzoval Petr K. z Egypta dokola.

Monika a Klárka zemřely v hotelovém pokoji luxusního hotelu v Hurghadě poslední červencový den. Od té doby se z Petr K. stal na tři dlouhé měsíce »egyptský « vězeň. Egypťané ho ale celou dobu vedli jen jako svědka vyšetřování. Když ho pustili zpět do Česka, Petr K. se vrátil domů do Karviné. Ve vyšetřování ale pokračovali čeští policisté. Po osmi měsících přišel šokující zvrat.

sevgili ( 20. února 2014 14:56 )

to nestaci...musi dokazat, ze to byl on a ne Monika...a to asi budou dokazovat ztezka

hops.1 ( 20. února 2014 11:36 )

no, věřilo.. spíš bylo dost takových, kteří čekali na důkazy a neobviňovali ho na základě tvaru očí

hops.1 ( 20. února 2014 11:34 )

jestli to fakt udělal on, tak jsem ho dost podcenil. fakt jsem myslel, že je blbej na to, zvládnout chladnokrevnou a naplánovanou vraždu, většinou to umí jen inteligentní lidé, co mají všechno promyšlený.on asi nebude tak blbej

halux ( 20. února 2014 10:00 )

Pavliku 219 je ti hodne spatne kdyz tady oonanujes? Zda se ze jses vetsi bblbbec jako ten ceskej xindl. A to je opravdu co rict.

mercure ( 20. února 2014 09:44 )

nic si z toho nedělej... věřilo mu tolik lidí....ale zatím jěště není nic uzavřeno.... uvidíme.

Zobrazit celou diskusi