Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Denis (†14) vstřelil vítězný gól a zkolaboval: Mámě umíral před očima

Čtrnáctiletý Denis zkolaboval během fotbalového zápasu, zemřel po převozu do nemocnice.
Čtrnáctiletý Denis zkolaboval během fotbalového zápasu, zemřel po převozu do nemocnice.  (Autor: mfkskalica.sk)
Autor: DH - 
28. dubna 2019
05:31

Ke strašlivé tragédii došlo během mistrovského zápasu fotbalové žákovské soutěže slovenského klubu MFK Skalica. K zemi se během utkání skácel čtrnáctiletý Denis. Oživovala ho i jeho maminka, ani to však nepomohlo a chlapec v nemocnici zemřel. Rodina tvrdí, že zdravotní potíže nikdy neměl.

Denis (†14) byl v osudný den ještě s rodinou na obědě. Věštil u něj, že jeho tým vyhraje o 4 branky. Během zápasu pak sám čtvrtý gól vstřelil. Talentovaný mladý hráč klubu MFK Skalica ale šest minut poté z ničeho nic upadl na zem. „Najednou můj synek spadl a zůstal ležet na trávníku. Okamžitě k němu přiběhli hráči, trenér i já,“ popsala slovenskému deníku Nový Čas matka dítěte. „Syn nedýchal, tak jsem okamžitě začala s oživováním a podařilo se mi ho přivést k vědomí,“ doplnila zoufalá žena.

Chlapce následně sanitka transportovala do nemocnice. Lékaři už s jeho příjezdem počítali, bohužel ale o jeho život bojovali marně. Denis zemřel. Spoluhráči i celý klub zůstali v šoku. Zdrcená rodina tvrdí, že talentovaný fotbalista nikdy neměl žádné zdravotní potíže. „Ještě v lednu jsme byli se synem na zátěžovém testu, kde mu lékaři udělali kompletní vyšetření. Byl úplně zdravý, nic ho nebolelo,“ řekla Času Denisova maminka.

Smrt svého syna teď oplakává i jeho tatínek. Ten, byť s matkou dítěte nežil společně, trávil se synem spoustu času. „Můj milovaný syn odešel na lepší svět, než je tento,“ řekl zničeně Novému Času. Otec bude teď společně s celou rodinou čekat na výsledky pitvy, která by měla určit, proč mladý a vitální čtrnáctiletý teenager a sportovec z ničeho nic upadl a zemřel. Podle lékařů přicházejí v úvahu pouze dvě varianty. „Srdce, nebo hlava. Z různých příčin nastane třeba embolie a aneurysma mozkových cév z nějakých důvodů praskne. Anebo mohlo jít i o nějaké neodhalené a menší poškození srdce,“ vysvětlil slovenskému deníku kardiochirurg Viliam Fischer.

Jedno je jasné. Denis zemřel při činnosti, kterou měl na celém světě nejradši. Mimo fotbalu ale mladík také rád rybařil a připravoval se na náročné studium polygrafické školy v Bratislavě. Talentovaný mladík ji už ale bohužel vystudovat nestihne.

 

Cigosks ( 28. dubna 2019 09:44 )

Hodně síly. Hrozný.....

pekaaaros ( 28. dubna 2019 07:29 )

smutný. Nad přirodou člověk nemůže vyhrát. Někdy se někde něco skřípne a už není cesty zpět, i když je člověk úplně zdravý. Hodně síly.

Zobrazit celou diskusi