Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Holčičku (8) bolelo břicho a měla ho nafouklé: Lékaři jí vyoperovali obří kouli vlasů

Dívce vytáhli z žaludku kilo a půl těžký chomáč vlasy (ilustrační foto)
Dívce vytáhli z žaludku kilo a půl těžký chomáč vlasy (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: ital, ital - 
10. března 2019
05:10

Osmiletá dívenka jménem Feifei z jihočínské provincie Kuang-tung si stěžovala na bolest břicha. Když ji matka odvedla na vyšetření do nemocnice, lékaři byli naprosto v šoku. Museli provést operaci, při níž dívce vyňali z žaludku 1,5 kg těžké klubko smotaných vlasů.

Začátkem února začala Feifei (8) pociťovat silnou bolest břicha. Její matka si všimla, že dceruška má oteklé břicho. Proto ji neprodleně odvedla na vyšetření do nemocnice Donghua Hospital. Doktor Tang Shilong provedl gastrické vyšetření, ale nenalez žádné zbytky jídla. Proto nechal dívku podstoupit tomografické vyšetření a zůstal v šoku. V žaludku měla Feifei klubko vlasů smotaných společně se zbytky potravy.

Zjistil však, že se chomáč nedá odstranit endoskopicky, jelikož už začínal vápenatět. Proto museli přikročit k operaci, po níž zjistili, že vlasová koule váží okolo 1,5 kg. „Musela ho mít v žaludku několik let. Zřejmě trpěla syndromem pica, při němž lidé mají tendence jíst nestravitelné věci,“ vysvětlil doktor.

Feifei se přiznala, že své vlasy jí už od svých dvou let. Prý s tím ale přestala začátkem roku 2019. Matka se nyní snaží svou dcerku tento zlozvyk odnaučit a neustále jí připomíná, aby si nedávala vlasy do úst. Nyní se dívenka zotavuje a začíná jíst normální stravu. Doktor varuje rodiče, aby dávali pozor, jestli jejich děti nejí neobvyklé věci.

smradlavamakrela ( 10. března 2019 10:30 )

Číňaňi sežerou fakt fšecko.

Monikay ( 10. března 2019 09:39 )

fakt fakt nechutný obrázek

Shigela ( 10. března 2019 08:27 )

Pica syndrom je odvozen od latinského pojmenování pro straku. Věřilo se, že jí všechno, co ukradne. A pro místní vtipálky super vtipná informace Straka obecná se latinsky řekne pica pica. Měli jsme ji s popiskou na gymplu a puberťáci tam samozřejmě přidělali háčky.

Zobrazit celou diskusi