Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Mladík se narodil bez končetin: Stala se z něj taneční hvězda!

Autor: DH - 
28. února 2019
23:17

Gabe Adams (19) neměl od svého narození štěstí. Poté, co se narodil bez rukou i nohou, matka se ho zřekla a už jako miminko zůstal opuštěný. Ujala se ho ale rodina z Utahu, chlapce vychovala a on nyní dělá vše pro to, aby žil běžný život. Gabe díky tomu inspiruje všechny kolem sebe.

Když se narodil, lékaři mu diagnostikovali velice vzácný Hanhartův syndrom. Neměl vyvinuté ruce a nohy. Matka ho okamžitě dala k adopci, neměla sílu ani peníze, aby se o tak postižené dítě mohla postarat.

Gabe měl ale štěstí. Ujala se ho rodina Adamsových z amerického Utahu, kde vyrůstal s dalšími třinácti sourozenci.

Postižený Gabe nejprve dostal kolečkové křeslo, ale jeho adoptivní rodiče Jenelle a Ron byli rozhodnutí, že syna připraví na život důkladněji. Už jako chlapec tak začal svoje tělo cvičit. Naučil se svými ústy oblékat a svlékat triko, česat se, psát, kreslit a třeba si i ráno do lupínků nalít mléko. Ba co víc. Gabe každé ráno dvacetkrát pomocí šikovnosti a břišních svalů překonal domácí schodiště do prvního patra.

Zobrazit příspěvek na instagramu

Cancer tribute for my grandpa! Full video is https://youtu.be/TUjIhgqlyB0

Příspěvek sdílený Gabe Adams (@limbitlessgabe),Led 22, 2018 v 9:56 PST

Mladík se nakonec během svého dětství naučil plavat, skákat na trampolíně a svobodně se pohybovat po škole mezi svými spolužáky. Dokonce si zahrál i v několika divadelních hrách. Gabe navíc zjistil, že díky svému handicapu může jednoduše zvládat různé pózy v moderním tanečním stylu „breakdance“, který mu učaroval.

Dnes devatenáctiletý rodák z Brazílie úspěšně dokončil střední školu, je oblíbený mezi všemi svými známými a svým těžkým životním příběhem a odhodláním denně inspiruje každého kolem sebe. „Všechno co dělá, si vydře tak moc velikým úsilím, že mě to vždy zarazí,“ řekla v jednom dokumentárním filmu o Gabeovi jeho matka Jenelle. Mladík se nyní, aby dokázal svoji nezávislost na ostatních, odstěhoval od rodičů. Své dovednosti využívá denně. Živí se jako motivační řečník a tanečník.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině