Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Nejtěžší člověk planety se dal na hubnutí: Shodil 170 kilo. Jak vypadá dnes?

Autor: rc - 
28. listopadu 2018
15:27

Z nejtěžšího člověka planety zbývají už jen dvě třetiny! Dvaatřicetiletý Pedro Franco se kvůli své váze zapsal do Guinessovy knihy rekordů jako nejtěžší muž planety. To už však neplatí. Rodák z Mexika, který vážil půl tuny a kvůli své váze téměř deset let nevstal z postele, totiž zhubl 174 kg!

Pedro Franco se dostal do povědomí světa v roce 2016, kdy byl zapsán do Guinessovy knihy rekordů jako nejtěžší muž planety. Rodák z Mexika totiž vážil přes půl tuny! Kvůli své hmotnosti nemohl vstát, natož chodit, a tak byl dlouhých deset let upoután na lůžko. K tomu, aby něco se svou váhou dělal, ho vyburcoval zájem veřejnosti poté, co byl zapsán do knihy rekordů.

Rozhodl se, že ve městě Guadalajara podstoupí speciální operace, díky nimž nebude nadále přibírat. Pedro bojoval se svou váhou od raného dětství. Podle svých slov v šesti letech vážil šedesát kilo a každý rok měl o deset kilo navíc! „Když mi bylo šest, vážil jsem téměř šedesát kilogramů a nebylo to kvůli tomu, že by mi to bylo jedno, ale protože jsem byl od narození nemocný,“ řekl pro DailyMail. Muž navíc trpí cukrovkou. Jeho zdravotní stav se ještě víc zhoršil v sedmnácti letech po autonehodě.

Když dorazil do Guadalajary, lékaři mu sdělili, že nemohou operaci vykonat. Nejprve musí shodit pár kilo. Odhodlaný Pedro tedy začal držet dietu a podařilo se mu zhubnout neuvěřitelných 174 kilogramů! Od roku 2016 podstoupil Pedro několik operací včetně zmenšení žaludku a v současné době váží 298 kilogramů a doufá, že se mu nyní podaří zhubnout ještě víc.

spliny ( 28. listopadu 2018 17:21 )

K pob.l.i.tí fuj. Hnusí se mi když vidím v obchodě nebo venku tlustoprdy jak se valí,panděro před sebou a taškuplnou žr.ád.la

milan59 ( 28. listopadu 2018 16:19 )

Fakt hustý,kde bral peníze na výkrm a kdo mu vařil,staral se o něj s hygienou ? No kdyby se musel starat sám o sebe a chodit do práce jistě by nenabyl tolik kg Spíš by měli být potrestáni ti kteří to do něj hustili to jídlo

Zobrazit celou diskusi