Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tohle vám zlomí srdce. Bezradný farmář prosí, aby mu z nebe seslali déšť

Tohle vám zlomí srdce. Bezradný farmář prosí, aby mu z nebe seslali déšť.
Tohle vám zlomí srdce. Bezradný farmář prosí, aby mu z nebe seslali déšť.  (Autor: Archiv Blesku, facebook)
Autor: DH - 
19. listopadu 2018
21:27

Veteránka australské armády pořídila dojemnou fotografii, která obletěla svět. Je na ní její třiaosmdesátiletý otec, kterak se modlí, aby mu bůh seslal nějaký déšť. Jeho farmu totiž zasáhlo kritické sucho.

Fotka, která teď láme na sociálních sítích tisíce srdcí, vznikla, když Alf King (83) na své farmě v Novém Jižním Walesu krmil býky, které chová celý život. Nejednou ale přestal, celý vyčerpaný a zoufalý poklekl na zem a začal se modlit. Tomu celému přihlížela jeho dcera Rhonda (59) a vyfotila ho. Snímek poté sdílela na sociální síti.

„Důsledky sucha. Dnes ráno jsem našla svého 83letého otce uprostřed vyschlé přehrady a modlícího se za déšť,“ napsala k němu. Okamžitě to rozpoutalo vlnu solidárnosti a přes 600 sdílení.

Farma má přes 800 hektarů a podobných přehrad je na ní přes třicet pět. Jen dvě jsou však plné vody. Farmáře teď sužuje takový nedostatek, že musel nedávno prodat svých 27 volů, aby mohl těm zbývajícím koupit krmivo. Historicky teď čelí nejhoršímu suchu, které kdy potkalo oblast, jež rodina obhospodařuje už po čtyři generace.

Nám nezbývá než rodině přát, aby v Novém Jižním Walesu zapršelo…

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi