Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Královna marmelád Milfaitová porodila uprostřed apokalypsy: Syn skončil na přístrojích

Autor: dce - 
6. listopadu 2018
12:07

Neuvěřitelné drama si v uplynulých dnech prožila česká královna marmelád Blanka Milfaitová. Své třetí dítko porodila předčasně, jen pár hodin předtím, než se v italských Dolomitech strhla doslova apokalypsa. Obří bouře zničila vše, co jí stálo v cestě. Blančin syn navíc skončil na několik dní na přístrojích a jeho stav byl kritický. 

Itálii několik dní sužovalo extrémně deštivé a větrné počasí, které v posledních dnech napáchalo obrovské škody zejména na severu země. Některé vesnice odřízly sesuvy půdy od světa, nefunguje v nich elektřina a neteče ani voda. Extrémní počasí si minulý týden vyžádalo už 19 obětí.

Přesně do takové pohromy, kterou i šéf civilní ochrany označil za apokalyptickou, se narodil „marmeládový princ“ Max Teo, syn Češky Blanky Milfaitové. Stihl to sice ještě před příchodem toho nejhoršího, zato se mu na svět zachtělo o 14 dní dřív. A jak sama Blanka podotkla, ani tentokrát to s porodem nešlo jednoduše.

„Naše Ronja se rodila za velké půlnoční bouře v Messinském zálivu a my tušili už tenkrát, že to nebude jen tak. Jak by také mohlo, když její sestra přišla na svět na dálnici v dodávce a první roky života strávila na expedicích. Třetí do party, Meruňkový princ z Malga Ciapela, Max Teo první toho jména, se narodil koncem října za bouřky. Na silnici v sanitce. Nestihla ani uhnout na parkoviště,“ popsala na svém webu.

„Domů k nám, pod nejvyšší horu Dolomit, dvě hodiny cesty od porodnice, dorazí dvě sanitky! Helikoptéra nemůže pro nebeskou divočinu vzlétnout, ale i tak dlouho nečekáme. Do deseti minut odjíždíme. Ujeli jsme pár kilometrů. I třetí porod byl superrychlý, v podstatě od prvních podezřelých pocitů k tomu pocitu z nejkrásnějších asi hoďka. Ani ne,“ vypráví Blanka. Sanitky je odvezly do nemocnice a pak se rozpoutalo venku peklo. Zemi začala doslova kosit bouře biblických rozměrů.

Ta Blančinu rodinu uvěznila v Dolomitech – všechny cesty byly uzavřené nebo nesjízdné. A Maxův stav se zhoršil – nejdřív putoval na speciální oddělení, pak do jiné nemocnice. Blančinu partnerovi lékaři jen zavolali, že má přijet, že miminko míří na intenzivní péči. Hovor ale v půlce vypadl a už se ho nepodařilo obnovit. Blančin druh chodil dny po okolí jejich domova pěšky a snažil se najít místo, kde by byl mobilní signál. Marně.

Nakonec se vydal za Blankou na kole do nemocnice. Max zůstával zaintubovaný, ale jeho stav už byl stabilizovaný. Blanka s partnerem se vrací domů – do pekla, jak sama dodává. Všude potkávají jen spoušť, kterou způsobilo počasí za posledních pár dní. 

Je to týden, co začalo pršet a týden, co náš syn přišel na svět. Dodnes jsem ho nemohla pohladit, obejmout, nakojit. Netušila jsem, že to mohou být taková muka…,“ píše Blanka. Druhý den se dozvídají, že si syna konečně mohou odvézt z nemocnice domů.

Ačkoliv jsou stále z valné části odříznutí od civilizace, Blanka na Facebooku nežádá o pomoc pro sebe a svou rodinu, ale pro hasiče a dobrovolníky. My osobně nic nežádáme, zvládáme tu hrůzu docela obstojně, ale… pokud nám chcete pomoci, pak prosím… dejte pomoc finanční či materiální těm, co v unaveném a trpícím srdci Dolomit, pod jejich královnou Marmoladou, pomáhají nám všem! Vaši pomoc si zaslouží záchranáři ze Soccorso Alpino Rocca Pietore Marmolada!“ prosí.


petr002 ( 7. listopadu 2018 10:55 )

--Najděte nahé--dívky ve svém okolí zde : Huit.Re/Divky

krista2018 ( 6. listopadu 2018 21:44 )

jo, a to přání patří rodince královny marmelád - aby bylo jasno !

krista2018 ( 6. listopadu 2018 21:41 )

Pane bože, tolik negativ v jedné diskuzi. Přeji všem zdraví a pohodu, a úspěšný sladký život nech žijete kdekoliv.

mak ( 6. listopadu 2018 20:28 )

Guru Jára žije teď s ní?

vemenozmojistary ( 6. listopadu 2018 20:22 )

Zadlužená socka je tahle královna 👎 👎 👎

Zobrazit celou diskusi