Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Nemocná holčička stárne 8x rychleji: V jedenácti žije v těle stařenky!

Autor: rc - 
10. listopadu 2018
09:51

Adalia Rose je na světě teprve jedenáct let a už má tělo stařenky. Holčička trpí vzácnou nemocí progerií a její tělo stárne osmkrát rychleji, než je u průměrného člověka obvyklé. Přestože se lékaři domnívají, že se nedožije třinácti let, dívka neztrácí naději a ještě inspiruje ostatní. Na sociálních sítích se stala naprostou hvězdou. Jen na videoportálu YouTube ji sleduje přes 170 milionů lidí!

Příběh Adalie Rose je stejně tak podivuhodný jako příběh Benjamina Buttona.  Dívce je teprve jedenáct let a má tělo stařenky. Adalie se totiž narodila se vzácným syndromem zvaným progerie.

Tímto syndromem trpí jen zhruba sto dětí na celém světě. Vzácná genetická vada zapříčiňuje, že lidské tělo stárne až osmkrát rychleji. Syndrom způsobuje to, že lidem začínají vypadávat vlasy, na těle jsou patrné žilky a na těle začínají ubývat svaly.

Lékaři pro Adelii nemají dobré vyhlídky. Lidé trpící tímto syndromem se dožijí obvykle maximálně třinácti let. Adalie si to však nepřipouští a snaží se žít normálním životem. „Nemohla jsem tomu uvěřit, když mi to řekli. Šla jsem na Google a začala hledat a viděla věci, které jsem vidět nechtěla,“ popsala pro britský deník Daily Mail její maminka Natalia.

Dívka, která pochází z Austinu v Texasu, svůj příběh sdílí na sociálních sítích, kde se stala naprostou senzací. Jen na YouTube ji sleduje přes 170 milionů lidí a na Facebooku má 13 milionů fanoušků. Ve videích tancuje, zpívá či radí jak se líčit a oblékat se.

„Mít doma jedenáctiletou hvězdu sociálních sítí je šílené, zvláště když jste venku, hodně lidí ji poznává,“ postěžoval si otec Adalie Ryan (31) pro deník Daily Star. „Její fanoušci o ní vždy říkají hezké věci, jako jsi roztomilá, máme tě rádi, jsi krásná, líbí se mi, jak tancuješ, nebo mám rád tvá videa. Píší, jak je inspirativní a jak ji nic nezastaví, což je pravda. Miluje tyhle komentáře,“ dodala Natalia.

lunatic ( 10. listopadu 2018 13:05 )

V ČR by jí dozajista oznámili,že nesplňuje počet odpracovaných let sociálního pojištění pro odchod do penze ,no - a ve světě,jak se zdá,jde všechno

pekaaaros ( 10. listopadu 2018 11:43 )

jestli je tohle v přírodě možný, tak by mělo být i možný, aby tělo stárlo 8x pomaleji. A kdyby se přišlo na ten fígl, tak tady můžem bejt třeba 7 století.

spliny ( 10. listopadu 2018 10:55 )

Strašné neštěstí je, že Dr. nedokáží už v těhotenství odhalit že ten človíček bude s prominutím mrzák,člověk který žije-nežije nevnímá okolí a svět! Stojí to obrovské peníze společnost a utrpení rodičů a výsledek žádný!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi