Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Horor v dovolenkovém ráji: Děti zvracely krev, na rodiče vytáhli v nemocnici zbraně

Autor: msj - 
18. října 2018
05:37

Pobyt ve vysněné karibské destinaci se změnil v noční můru pro mladou rodinu z Velké Británie. Po příjezdu do Dominikánské republiky se jejich dvě děti (12 a 5) totiž nakazily zákeřnou salmonelou a většinu dovolené strávily na pohotovosti pod dohledem ozbrojené ochranky. Ta dokonce vytáhla na rodiče zbraň, když chtěli s dětmi nemocnici opustit.

Rodiče z Anglie Billie Baker (30) a její partner Reiss Monksfield (30) tvrdí, že je v nemocnici drželi proti jejich vůli. Jejich děti byly nuceny zůstat na kapačkách a dokonce tvrdí, že doposud nedostali oficiální vyjádření od německé cestovní kanceláře TUI.

Rodiče spolu s dětmi Siennou (5), Karis (9) a Tommym (12) zaplatili za vysněnou dovolenou v čtyřhvězdičkovém rezortu Sunscape v Punta Caně šest tisíc liber (176 tisíc korun). Noční můra začala po pouhém jednom dni pobytu. Sienna a Tommy totiž začali trpět horečkami a silným průjmem, kvůli čemuž rodina musela na pohotovost. Billie tvrdí, že se tamní lékaři zajímali pouze o peníze a zdravotní stav dětí jim byl ukradený.

Když jsme přijeli, tak pro ně byly peníze prioritou. Po šestatřiceti hodinách na kapačkách a lécích se stav dětí nijak nezlepšoval. Nejedly tři dny, neudržely v sobě tekutiny a navíc zvracely krev, kterou měly i v řídké stolici,“ popsala matka britskému deníku Mirror.

Naše nejmladší dcera nemohla chodit, mluvit a ani neudržela hlavu nahoře. V tu chvíli jsem začala zpochybňovat jak lékaře, tak sestřičky,“ vysvětlila.

Když se rodiče s dětmi rozhodli nemocnici opustit a vyhledat lepší zdravotnické zařízení, zabránila jim v tom ochranka, která na ně vytáhla dokonce zbraně. Pár byl tak nucen kontaktovat britskou ambasádu. Naštěstí si pro ně nakonec dojely dvě sanitky placené pojišťovnou, které je převezly do jiné nemocnice, kde dětem lékaři diagnostikovali salmonelu.

Dostavil se za námi delegát cestovní kanceláře, ale nad celou situací pokrčil rameny. Museli jsme si zaplatit letenky, abychom byli doma o týden dříve. Nyní jsme si prostřednictvím jejich formuláře chtěli oficiálně stěžovat, ale nikam to nepokročilo. Všichni jsme moc trpěli. Zejména moje dcera – ta má ještě stále noční můry. Byla to nefalšovaná dovolená z pekla a připadali jsme si jako v hororovém filmu,“ dodala Billie.

Cestovní kancelář k případu zaslala médiím jen strohé vyjádření. „Je nám moc líto, že si rodina slečny Baker dovolenou neužila. Celou záležitost řešíme a jsme v kontaktu přímo se zákazníkem. Ve všech hotelech děláme pravidelně audity, abychom se ujistili, že jsou bezpečné a nehrozí zdravotní problémy,“ uvedl mluvčí.

 

naidka ( 18. října 2018 15:23 )

Tož, to by bylo spíš něco pro tebe.

naidka ( 18. října 2018 14:59 )

Do útrob nelezli , udělali stěr z dlaní a s něčím to porovnávali.

naidka ( 18. října 2018 13:50 )

Šacují jenom pro ně podezřelá individua. Známý cestoval v zeleném triku s černým orlem a už ho brali na test na drogy. Přitom vypadal tak slušně, že ani slušněji nikdo vypadat nemůže.

krista2018 ( 18. října 2018 13:25 )

ale ale lidičky, zle se může stát i doma.

adeso ( 18. října 2018 10:13 )

ono by nám stačilo se ovládat, a ne že všechno co vidím sežeru a vypiju a dám si chlast a zmrlziny, protože jsem si to přece zaplatil. Ale vysvětlujte to Čechům

Zobrazit celou diskusi
Další články
Články odjinud