Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapeček rodičům skartoval více než 20 tisíc! Peníze našli nařezané na úhledné pásky

Autor: msj - 
8. října 2018
20:14

Manželé Ben a Jackee Belnap z amerického města Holladay v Utahu střádali několik let centík k centíku jen proto, aby Benovým rodičům splatili půjčku. Jejich dvouletý syn Leo toho sice o spoření mnoho neví, zato umí skvěle zacházet se skartovačkou.

Přes víkend rodiče zaregistrovali, že postrádají obálku, ve které se nacházely jejich úspory. Měli v ní něco přes 1000 dolarů, tzn. v přepočtu zhruba 23 000 korun. Původně si mysleli, že peníze jen dali někam jinam, než byli zvyklí. Skutečnost byla ovšem daleko barvitější.

Procházel jsem odpadky a ona najednou vykřikla. Držela skartovačku a prohlásila, že naše peníze jsou asi tam,“ popisoval Ben moment odhalení pro televizní kanál KSL-TV.

V nádobě na papírový odpad Ben bohužel nenašel rodinné úspory v původním stavu. Ve finále z bankovek zbyly jen úhledně nařezané zelené papírové pásky. Za všechno mohl jejich dvouletý chlapeček Leo.

Leo mi občas pomáhá skartovat došlou poštu nebo staré dokumenty a další věci, aby na nich nebylo čitelné naše jméno. Asi se mu to povedlo během nějaké chvíle mé nepozornosti, nevím.“ vysvětlovala Jackee.

„Nějakých pět minut jsme se v tom jen mlčky přehrabovali. Potom jsem řekla, že aspoň budeme mít co vyprávět na jeho svatbě,“ usmála se smutně žena. 

Naštěstí pro rodiče neposedné ratolesti existuje v Americe úřad, který pomáhá lidem v podobně nepříjemné situaci.

Druhý den jsem zavolala do jejich kanceláře. Řekli mi, že mi mohou pomoct. Všechno jsme museli posbírat, uložit ty bankovky do pytlíku a poslat je poštou do hlavního města Washingtonu. Prý během roku až dvou let své peníze budeme mít zpátky,“ vysvětlovala matka.

Může se zdát, že dva roky jsou dlouhá doba, ale rodiče tvrdí, že zákaz pro dítě přiblížit se ke skartovačce potrvá ještě déle.

 

Zobrazit celou diskusi