Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tuláka Jima si zamiloval celý Tábor: Po městě ho naháněli i policisté, konečně má nový domov

Autor: dce - 
4. října 2018
18:00

Už od srpna se po Táboře potloukal psí tulák s utrženým provazem kolem krku. Malý kříženec se ale nechtěl nechat chytit. Snažili se o to místní, pracovníci útulku i městská policie, Nakonec se to podařilo majitelce hárající fenky, které psík neodolal. Jim, jak ho v útulku pojmenovali, už má nový domov.

Ne všichni lidé dokáží být lhostejní k utrpení dalších, a tak snad celý Tábor bedlivě sledoval příběh psíko tuláka Jima, který od půlky sprna pobíhal po městě a za sebou tahal utržený provaz.

Pracovníci útulku pro nalezené psy se ho snažili všemožně odchytit, ale marně. Jednou už měl skoro namále, když se zatoulal na vlakové koleje. „Motal se v kolejišti na okraji města, snažili jsme se ho vyhnat, ale nedal si říci, pořád běžel v kolejišti před námi. Když nám za zády houkal vlak, museli jsme z kolejí pryč, psík tam ale zůstal. S hrůzou jsme zavřeli oči a báli se je znovu otevřít,“ popsala Krajským Listům očitá svědkyně události Radmila Jandová. Vlak pejskovi asi jen přejel nad hlavou a zvířeti se nic nestalo. „Byl jen hodně vyděšený, z kolejí se ho nakonec podařilo vyhnat dvěma dělníkům, kteří na trati dělali údržbu, ale chytit se nenechal ani od nich."

Už to vypadalo, že městská policie bude nucena použít narkotizační pušku, když se konečně zadařilo. Po více jak týdnu se pejsek nechal nachytat na háravou fenu.

"Jim od občanů města dostával baštu, vodu a snažili jsme se společnými silami hledat jeho majitele, což se bohužel nepodařilo. Nakonec Jim neodolal háravé fence, díky které se přiblížil k její majitelce, a ta ho odchytila. Naštěstí se během odchytu a předání do útulku nic nestalo, ale Jim by ke konci dost nepřátelský. Problémem bylo, že měl Jim na krku ovázaný starý provaz (nejspíše přetržený) a ten si nechtěl nechat sundat. Nedalo se však nic dělat a tedy i přes protesty se muselo lano sundat a Jima prohlédnout. Naštěstí byl zdravotně v pořádku a překvapivě neměl ani odřenou srst pod lanem," uvedla mluvčí táborského zvířecího útulku Zdenka Fürst.

Jak se do svízelné situace Jim dostal není jasné. Patrně někomu jeho aktivní povaha přerostla přes hlavu a on psa uvázal na zahradě, odkud se Jim bez problémů dostal. Novou rodinu mu v útulku nemuseli hledat dlouho. Po dvou týdnech už se stěhoval do nového domova na jihu Moravy.

Zobrazit celou diskusi