Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nemocná holčička (†8 měs.) se transplantace nedočkala: Dojemnou fotkou chce matka změnit svět

Autor: chal - 
11. října 2018
09:49

Na konci září zemřela v pouhých osmi měsících malá Everlee z americké Arizony. Holčičce selhala játra, když čekala na transplantaci. Zdrcená maminka chce zveřejněním fotografií umírající dcery přesvědčit co nejvíc lidí, aby se zapsali jako dárci orgánů.

Lékaři malé Everlee v květnu diagnostikovali biliární atrézii. Jde o vrozenou vadu jater, kdy se nevyvinou žlučové cesty. Děti s tímto problémem musí dříve či později podstoupit transplantaci, jinak hrozí fatální selhání jater. Tak jako to bylo v případě Everlee.

Holčička po objevení vady podstoupila operaci, která měla nutnou transplantaci alespoň oddálit. Lékaři se pokusili žlučové cesty opravit, bohužel marně. V červenci byla tedy Everlee zapsána na seznam čekatelů na transplantaci.

Jenže ten pravý dárce se neobjevil. „Čekali jsme na orgán, co nikdy nepřišel,“ okomentovala smutnou situaci Meagan.

 „Ptala jsem se doktorů, jak je možné, že je tak málo dětských orgánů, když člověk vidí ve zprávách umírající děti skoro každý den. Odpověděli mi, že buď rodiče nechtějí, aby lékaři řezali do jejich mrtvých dětí, nebo že za to může nedostatečné povědomí o možnosti darování orgánů,“ dodala maminka.

Meagan nechce, aby Everlee zemřela nadarmo. Její orgány byly pro transplantaci nepoužitelné, a tak Meagan aspoň zahájila osvětovou kampaň, jejímž cílem je přesvědčit co nejvíc lidí, aby se zapsali jako dárci orgánů. Aby se tak stávalo co nejméně, že rodiče s dítětem čekají na orgán, co nikdy nepřijde.

bigscrotum ( 11. října 2018 14:25 )

Co mrzak to zakomplexovanej lidskej odpad! Jsou zlí a nenavistny!

xtron ( 11. října 2018 12:23 )

Příroda se s takovými jedinci vyrovnává krutě, ale spravedlivě. To je mi - lidé chceme mermomoci zachránit každého a pak se divíme, že nám narůstají genetické vady a nemoci, rodí se více mrzáků atd ... to dítě mělo zemřít a tak je to správně.

bigscrotum ( 11. října 2018 11:54 )

Dragomira SOUHLAS!

ja-stana ( 11. října 2018 11:03 )

Štěp jater ji mohli dát příbuzní, to se ale o sebe báli a raději čekali až někdo umře.

jasnovidec01 ( 11. října 2018 10:51 )

dragomira:Lidí je jak sračček,tak to zachranovat mrzaky???Ja taky umiram a pišu to nekomu??? Tak přeju brzkou smrt,ty sračko

Zobrazit celou diskusi