Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sestřička (†22) nesnesla pohled na zmrzačené děti. Oběsila se

Autor: yks - 
27. září 2018
14:14

Chybějící končetiny i části obličeje, těžce zraněné děti a další hrůzy nedokázala unést mladá britská zdravotní sestra Clara Malagon z Manchesteru. Byla jednou ze zdravotnic, které měly službu 22. května 2017 během teroristického útoku na koncertu Ariany Grande. Hrůzy, které té noci viděla, ji nepřestaly pronásledovat.

O tragickém osudu mladé zdravotní sestry informuje server Daily Mail. Smrtonosné řádění teroristy Salmana Abediho, který odpálil bombu krátce po koncertu populární zpěvačky, si toho večera kromě jeho života vyžádalo 22 dalších. Minimálně 119 lidí bylo zraněno.

Pro nováčka to byl šok

Clara byla jen rok ze školy a pracovala jako zdravotní sestra na oddělení intenzivní péče nemocnice Manchester Royal Infirmary. V době útoku měla službu. Už dříve trpěla úzkostmi, podařilo se jí však zcela se vyléčit. Pohled na hrůzy onoho večera ji však nepřestával děsit a pronásledovat.

 

„Bylo to pro ni traumatizující. Volal jsem jí a ona mi řekla: ,tati, je to opravdu tvrdé, viděla jsem některé děti, které to nepřežily,“ líčí dívčin otec Ignacio Malagon. Podle něj však nic nenasvědčovalo tomu, že by si chtěla dívka ublížit. 

Sebevraždu nikdo nečekal

Clara spáchala sebevraždu v červenci 2017, necelé dva měsíce po masakru. Když se její spolubydlící Grace Callaghan vrátila domů z práce, našla svou kamarádku oběšenou. „Říkala mi, že se cítí špatně a že se objednala u lékaře, aby jí předepsal nějaké léky,“ vylíčila. Ani policejní vyšetřování nevneslo do případu nic nového. Dívka si vzala život vlastní rukou. Nejen podle jejího otce je však Clara v první řadě další obětí manchesterského masakru.

aeraluna ( 28. září 2018 15:52 )

To je zase novinařina... Nejspíš na tom byla z nějakých důvodů tak, že by si to hodila stejně, i bez těchto rádoby spojitostí.

pekaaaros ( 28. září 2018 09:10 )

Měla tam místo ní sloužit službu Aňa Geislerová. Určitě by těm zmrzačeným teenagerům vysvětlila, že teroristé sem patří a musíme je vítat a na ty, kteří je nevítají, je potřeba vystrčit prostředníček.

frantacizek ( 28. září 2018 06:40 )

smutné škoda, že s tím vyhořením nepracovala, jsou to těžké situace, to si nikdo neumí představit, kdo si tím neprošel

Zobrazit celou diskusi