Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapce roztočili na kolotoči: Skončil s poraněními jako mají astronauti z přetížení

Autor: DH - 
15. září 2018
17:38

Ve Velké Británii došlo k děsivému zranění chlapce, který se spolu s kamarády bavil na dětském hřišti na kolotoči. Byl však vystaven tak silnému přetížení, že utrpěl vážná poranění hlavy. Na celý incident, který byl i natočen, upozornila na svém Facebooku jeho matka.

Dětská zábava se změnila v horor ve městě Tuxford v hrabství Nottinghamshire, kde si parta mladíků hrála na hřišti s kolotočem. Vše si natáčel jeden z účastníků „zábavy“. Ta spočívala v tom, co nejrychleji, pomocí zadního kola od motorky, roztočit dětský kolotoč.

Zábavné to zřejmě přišlo i Tyleru Broomovi, jedenáctiletému chlapci, který se usadil doprostřed kolotoče a nechal se již zmíněným způsobem roztočit.

Na videu je možné vidět, že se všichni dobře baví, když ale začne kolotoč zpomalovat, všimnou si, že Tyler není při vědomí, a dají se na zbabělý útěk. Tylera následně našel jeden z kolemjdoucích. Ten i zalarmoval záchrannou službu a chlapce lékaři převezli do nemocnice v Nottinghamu.

Přivolaní lékaři byli naprosto šokováni mírou a druhem zranění, které chlapec při zábavě utrpěl, protože jeho příznaky odpovídají těm, které mají špičkoví armádní piloti v nadzvukových stíhačkách nebo astronauti. Nateklé zarudlé oči, poranění mozku a celkově špatný stav naznačují, že byl chlapec vystaven velké míře přetížení, možná i v hodnotách několika G.

Na celou událost na svém Facebooku zareagovala matka chlapce, která byla naprosto šokována, jak stavem jejího syna, tak ale především videem a chováním přihlížejících. „A pro ty sraby, kteří si říkají kamarádi a smějí se mému synovi, když trpí, a pak ho nechají bez pomoci bezvládného ležet. Víme, kdo jste a policie také,“ napsala Dawn Hollingworthová ke svému statusu.

Zároveň nezapomněla poděkovat zachránci jejího syna, který ho našel a okamžitě přivolal příslušnou pomoc. Policie nyní celou věc prošetřuje a pátrá především po dotyčném na motocyklu, který kolotoč roztáčel.

fido2 ( 16. září 2018 12:24 )

Nebezpečný kolotoč. Tyto kolotoče jsou i u nás na dětských hřištích. Chvilku jsme to zkoušeli, a už mně to také napadlo, že je to nebezpečná věc...divili jsme se, že to vůbec povolili. Až se někomu něco stane, tak to teprve odstraní....pozdě.

pekaaaros ( 15. září 2018 18:46 )

Kolik že jim je? Kolem dvanácti? A je to v Británii, kolébce šikany? Tak to je jasný, co bude dál. "Mami prosímtě nehysterči.. Vždyť už jsem v pohodě, mě ztrapňuješ na facebooku jak nějakýho chudáčka." "Ne nikam nepůjdeš! S těmi lotry už si hrát nebudeš!" "Mami ty tomu nerozumíš, jak chci jít za nimi!" "Juniore? Okamžitě se vrať!" "Ne mami, jdu za nima!" "Čauu kluci, tak už jsem z nemocnice doma. Matka to trochu nerozdejchala, ale já jsem v pohodě!" "Hahaa mamánek, posr.ánek" "Kluci tak se mně nesmějte!" "Co je ty srabe? Nic nevydržíš!" "Vydržím!!"

Zobrazit celou diskusi