Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Týraná Káťa (†9) zemřela: Vlastní matka jí ukousla ret

Autor: yks - 
13. září 2018
20:03

Její život měl ke spokojenému dětství daleko. Trpěla nevyléčitelnou nemocí. Poslední rok strávila v pěstounské péči. Vlastní matka ji totiž týrala tak, že jí dítě muselo být odebráno. 

Do osudu malé Káti Spesivcevové (†9) z šedesátitisícového ruského města Revda jako by sudičky vepsaly jen samou bolest a trápení. Odmalička trpěla dětskou mozkovou obrnou. Její otec zmizel bezprostředné po jejím narození. Navíc jí osud věnoval psychicky labilní matku, která na péči o postižené dítě prostě neměla nervy.

Pláč spustil brutální útok

V roce 2015 došlo na nejhorší. Jedné noci se dítě v noci probudilo a začalo plakat. Jeho matka Ludmila se probudila a začala běsnit. Zamířila ke kolébce holčičky a a začala ji bít. Tím ovšem kýženého klidu nedosáhla. Naopak, dítě bolestí plakalo dál. Rozzuřená matka sklonila hlavu k dítěti. Zahryzla se jí do dolního rtu a ten jí ukousla. 

Ludmila ji nechala několik dní trpět, než konečně zavolala záchranku. Lékaři byli v šoku. Okamžitě nechali holčičku převézt do nemocnice, aby jí mohli poskytnout potřebnou péči. Tam pediatři zjistili, že tohle zranění zdaleka není jediné. Hned si všimli toho, že se Ludmila pokusila ukousnout děvčátku také nos! Kromě těchto dvou závažných zranění našli lékař na těle dítěte řadu modřin. Některé byli zcela nové, jiné už světlaly a zvolna mizely.

Soud jednal okamžitě

Ruská justice měla na případ jasný názor. Zbavil Kátinu matku rodičovských práv a poslal ji na 4 roky do vězení. Dítě strávilo rok v nemocnici. Nešlo jen o způsobená zranění. Dlouhodobé zanedbávání jejího zdravotního stavu přispělo k rozvinutí řady dalších nemocí, které bylo potřeba vyléčit. 

Když se Kátin stav konečně zlepšil, našla si ji Ruska Anna Makarovová-Bespalovová z města Anapa na pobřeží Černého moře. Ta si holčičku adoptovala a malá Káťa mohla konečně okusit, co to znamená mít láskyplnou péči ve středu rodiny. Jenže tragický osud jako by si ji nechtěl nechat vzít. Jak se ukázalo, holčička navíc trpěla srdeční vadou. Právě ta ji připravila o život. Její tragický osud se uzavřel. V nové rodině strávila pouhý rok.

pajato73 ( 14. září 2018 07:48 )

hrozny osud... Kato, v nebicku ti bude lip!

pepen ( 14. září 2018 07:38 )

Chudáček dítě...svět je krutý !!!Takové matky hodit hladovým psům !!!!

Zobrazit celou diskusi