Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Spisovatelka (†81) zemřela v živém vysílání: Smrt si předpověděla!

Autor: štš, shp - 
13. září 2018
19:30

Pohodový ranní magazín indické televize se změnil ve smutné drama. Během živého vysílání totiž přímo ve studiu zemřela uznávaná profesorka, akademička a spisovatelka Rita Jitendra (†81)! Až mrazivě pak působí skutečnost, že si smrt de facto předpověděla.

Zahid Mukhtar, moderátor pořadu Dobré ráno J&K stanice Doordarshan, si s Jitendrou povídal o její práci a životě, když tu náhle obrátila oči v sloup, zalapala po dechu, zvrátila hlavu a zachroptěla. Režie nařídila střih a přepnula na kameru zabírající viditelně šokovaného Mukhtara.

Najednou přestala mluvit a začala podivně škytat. Interview jsme okamžitě ukončili a pustili dokument, abychom paní profesorku mohli dopravit do sanitky, kterou jsme jí ihned zavolali,“ vypráví moderátor s tím, že ze špitálu bohužel přišla špatná zpráva. Rita Jitendra byla po příjezdu prohlášena za mrtvou.

Příčinou smrti byla srdeční zástava,“ objasnil lékař Saleem Tak. Akademička navíc v den své smrti mluvila o tom, že by chtěla zemřít při práci. „Když jsem ji vezl do studia, vyprávěla o bývalém indickém prezidentovi Abdulu Kalámovi. Ten zemřel v roce 2015 při přednášce na vysoké škole.

Paní Jitendra říkala, že i ona by chtěla naposledy vydechnout při práci. A to se jí vlastně splnilo,“ líčí zaměstnanec televize Hafiza Muzaffar. Konec uznávané profesorky tak byl stejně morbidní jako za srdce chytající. Zemřít přitom, co nás naplňuje, to se jen tak nevidí.

Zobrazit celou diskusi